magyarfutball.hu

Hungária FC - Kispest FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.29, 18:59
    Hungária-Kispest 3:1 (0:1)
    A Hungária csak a II. félidőben feküdt bele, de akkor még eleinte nem volt szerencséje (a bíróval sem)
    Góllövő: Serényi, Cseh, Rozgonyi (öngól), Cseh (11-esből)
    Hungária-út, 2000 néző. Bíró:Iváncsics.
    A Hungária kezd a kistribünfelől felhangzó harsány „Hun-gária!” — kiáltások közepette, de az első támadásokat Kispest vezeti. A 6. percben előrejön a Hungária és Titkos szabadrugásából Dudás gólt lő, de fütty után, lesből.
    A 8. percben Szenes—Szabó I.—Pintér—Szabó I. akcióból (Szabó I. lesízű helyzetben!)
    Szabó II. kap labdát, a 16-osról futtában lő, az erős labdát Ujváry kiejti s a ráfutó Serényi bevágja (0:1).
    A Hungária remek rohammal felel, Barátky előretör, előread Gergelynek ,
    bombagól,
    de a bíró sípja most is beleszól az akcióba, a center lesben állt. A Hungária támad, de egyelőre sokkal puhábban, semmint a 0:1 után el lehetne várni. A balszárny élénk, de a kispesti védelem sokkal frissebb, mint a kék-fehér csatársor. Nincs komoly helyzet, viszont a le-lelátogató kispesti csatárok izgalmas pillanatokat szereznek rohamaikkal. Serényi bombája nem sokkal csúszik fölé,
    majd Pintér lövése akad meg a 19. percben Mándi kezén, Kispest reklamál, de Iváncsics továbbot int.
    A Hungária erre az ijedtségre erősít egy keveset, két szögletrugást ér el, de ezekből kavarodáson kívül egyéb nem lesz. A Hungária-bekkek bizonytalankodnak, ez egyenlíti a Hungária mezőnybeli fölényét. Nagyon átlátszó támadásokkal próbálkozik a Hungária, nem tud helyzetet csinálni. Csak a 30. percben veszélyes Barátky, aki a korner után a hozzákerült labdát nagy erővel bombázza a sarokra, de
    Rozgonyi — szerencséjére! — éppen ott áll és fejjel menteni tud!
    Nem megy a játék a Hungária-csatársornak. Dudás is, Titkos is elveszti futtában a jó labdát. A 37. percben végre Cseh remek lövést ereszt meg 20 méterről, de Dénes jól vetődik és kiüti. Aztán Cseh véti el Titkos beadását, de ott van Barátky is, lő, mint az ágyú, de mellé. Dénes jól fogja Titkos lövését.
    De - mintha állna az egész Hungára-csatársor.
    A ritkán előrelátogató, de „mozgó” kispesti csatárok sokkal kellemetlenebbek. Barátky és Mándi elereszti Serényit s majdnem baj van. Alig csúszik a lövés fölé.
    A Hungária most heves iramban kezd. Titkos már a 2. percben veszélyes. Dénes kifutva sem tudja elszedni tőle a labdát, amely befelé perdül, Szemere elvéti s
    Cseh angol nyugalommal helyezi az üres kapuba (1:1).
    Megjön a közönség hangja: Hungá-ri-a! • Hun-gá-ri-a! Szegő lövése keresztbe száll, Titkos egy gondolatot késik!
    A Hungária most végre kezd játszani.
    Gergely 20 méteres szép lövését Dénes kornerra ejti, majd a 8. percben Titkos elfut Mikes mellett, ez elhúzza a csatár lábát,
    amiért 11-es járna,
    de Iváncsics továbbot int! Kispest-percek következnek, de most a kispesti csatársor játszik gyengén. Serényi megrúgja Barátkyt, kis szünet. Szabó II. nagy bombája fenyegetően kerülgeti a Hungária-kaput. Negyedóra után újra rohamoz a Hungária. Cseh szép lövése Dénesé, de utána izgalom jön: a 16. percben Cseh áttör,
    Gergely közelről az üres sarokba lő, menthetetlen gólnak látszik, de az utolsó pillanatban ott terem Rozgonyi
    s kidüllesztett hassal közbedobja magát, a labda valószínűtlen élességgel pattan ki a vonalról. A Hungária közönsége hendszet reklamál, de Iváncsics most is int: Tovább!
    A Hungária-közönségnekez már az idegeire megy. S mostmár folyton hangzik: 11-est! Változatos játék után a 30. percben viszont adódik is olyan 11-essel büntetendő akció, amit iskolában kellene tanítani:
    Cseh szépen kiugrik, egyedül tör a kapura, Rozgonyi már csak a kezével tud magán segíteni, Cseh kirántja magát, Rozgonyi még egyszer húz rajta egyet, Cseh még így is rajta van a labdán, de egyensúlyát vesztve botlik s Dénes be tud ugrania lövésbe.
    Oda a nagyszerű helyzet s Iváncsics tovább engedi a játékot! A Hungária-közönség erre „fellázad”. Botok emelkednek, zaj! (Jó, hogy magas a kerítés!) Ujabb „kedélyes\" eset: . Gergely zavarja Dénest, Keresztes egyszerűen kézzel, rántja a csatárt odébb. Aztán a 33. percben feloldódik a feszültség:
    Titkos a balszélen visszafelé cselez, jobbal kapu elé ível s a hamis labda a felugró Rozgonyi fejéről — védhetetlenül csúszik a kapubal felső sarkába (2:1).
    Most végre örülhet a Hungária-tábor, de mintha ennyi „méreg” után nem is tudna igazán örülni. A Kispest még küzd, Ujváry mégis sérül Szenessel szemben. A 38.percben furcsa fordulat:
    Szegő futtában centerez, Keresztes arcába (!) vágódik a labda. Iváncsics páratlan határozottsággal mutat a 11-es pontra. Derültség! Keresztest kiviszik, az arca vérzik. Cseh begurítja a büntetőt a balsarokba (3:1).
    Ezzel vége is az érdekességnek. Még Rozgonyi lép bele Szegőbe, aztán vége.

    Nemzeti Sport, 1933. május 22.