magyarfutball.hu

Pécsi Dózsa SC - Újpesti Dózsa SC 3 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.04.26, 19:20 (szerk.: 2016.04.26, 20:04)
    Megérdemelt győzelem

    Pécsi Dózsa — Újpesti Dózsa 3:2 (1:2)
    Verseny utca, 20 ezer néző,vezette: Rozsnyai (Tausz,Völgyesi).

    Pécsi Dózsa: Zengői — Farkas,Kocsis,Csupák — Kresz,Hegyi — Kamondi,Rádi,Opova,Dunai,Kovács. Edző: Czibulka Mihály dr.
    Újpesti Dózsa: Török — Rajna,Sóvári,Győrvári — Szini,Borsányi — Nagy,Göröcs,Kuharszky,Halápi, Tóth M.
    Edző: Szűcs Gyula.

    A heves iramban induló játékban az újpestiek támadtak veszélyesebben, de a 9. percben mégis a Pécsi Dózsa ért el gólt. Kamondi, Rádi adogatás után a tizenhatoson álló Opovához került a labda, akit szabálytalanul szereltek. Mivel az elpattanó labda Dunaihoz került, a játékvezető alkalmazta az előnyszabályt, tovább engedte a játékot és Dunai mintegy 15 méterről éles lövést engedett meg a kapu baloldalába. 1:0 a Pécs javára. A vezetést azonban nem sokáig tudta megtartani a Dózsa. Tíz perc múlva, a 19. percben egy szép baloldali támadás végén Halápi átadásával Göröcs villámgyorsan kiugrott, majd laposan 8 méterről a vetődő Zengői mellett a bal sarokba lőtte a labdát. 1:1. Ezután változatos játék folyt a pályán mindkét részről. Az Újpesti Dózsa többet, a Pécsi Dózsa veszélyesebben támadott. A következő gól a 30. percben történt Csupák hibájából. Egy jobb oldali újpesti támadás után Csupák megszerezte a labdát és könnyelműen haza akarta adni. A szemfüles Halápi azonban elcsípte és kicselezve a pécsi kapust, a bal sarokba gurított. 2:1 az Újpesti Dózsa javára. A hátralévő időben az Újpesti Dózsa játszott enyhe fölénnyel.
    A második félidő pécsi támadásokkal kezdődött. Az 52. percben a Pécsi Dózsa kiegyenlített. Rádihoz került labdát Dunai kapta , aki maga elé helyezve, 10 méterről a kifutó Török mellett a kapu közepébe lőtte. 2:2. A Pécsi Dózsa igen lelkesen játszott. Ettől a perctől kezdve nem volt elveszett labda. Török több nagy lövést védett, és jó formájának köszönhető, hogy a pécsi csatárok nem terhelték meg hálóját több góllal ebben az időszakban. A 79. percben Rádi a 16-oson belül az alapvonal közelében vezette a labdát, amikor a keresztbe futó Borsányi elgáncsolta. 11-es! Dunai a büntetőt félmagasan a bal sarokba lőtte. 3:2. Az újpesti játékosok reklamálása közepette, középkezdés után Kresz és Szini összecsaptak. Szini talpalt, Kresz elterült. A mérkőzésen végig lelkesen küzdő játékost a mentők a kórházba szállították. A játékvezető Szinit kiállította. A hátralévő időben a Újpesti Dózsa csapata egymásután vezette támadásait, de a lelkesen védekező Pécsi Dózsa csapata mindannyiszor ellenállt a rohamoknak.

    Zengői a gólról nem tehet, feladatát jól látta el. Sok szép védést és ügyes kifutást láttunk tőle. A hátvédhármasból kiemelkedett Farkas teljesítménye, Kocsis és Csupák lelkes játékukért dicsérhetők. Fedezetek közül Kresz a védekezésben, Hegyi pedig a támadásban volt biztos támasza csapatának. A csatársorban Dunait három gólja dicséri. Rádi a mezőnyben óriási munkát vállalt magára. A második félidőben Kamondi és Opova is jó játékot nyújtott. Az újpesti csapatból különösen Rajna a védelemben és a csatársorban Halápi és Göröcs bizonyult legjobbnak.

    Dunántúli Napló, 1960. május 17.