magyarfutball.hu

Soroksári TE - Paksi SE-Atomerőmű SE 1 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1996/1997, 8. forduló
attendance:
  1. Tolnai Népújság : 800
  2. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.16, 10:27 (szerk.: 2017.11.16, 10:36)
    Tíz ember ellen sem sikerült
    Soroksár-Paks 1-0 (1-0)
    Soroksár, 800 néző. V: Dubraviczky.

    Soroksár: Vasvári- Szente, Lőrincz, Bujáki, Kislőrincz- Simon F. (Vikukel a 63. percben), Zsinka (Batári 52. percben), Duró, Simon J.- Sándor (Koziorowsky a 83. percben), Csák. Edző: Weimper István, Mészáros Ferenc
    Paks: Kovácsevics- Jenei, Jávorka, Éger, Barna- Fejes, Gubucz, Orosz- Juhász, Major (Kiss a 82. percben), Vayer. Edző: Reszeli Soós István

    A 2. percben az első támadást a Paks vezette a jobb oldalon, M ajor visszagurítását Orosz lőtte kapura, de egy védőről szögletre vágódott a labda. A 6. percben Duró- Csák összjáték után utóbbi 16 méterről a bal kapufa mellé lőtt. Két perccel később Kovácsevics a 16-oson kívül fejjel mentett Csák elől. A ll. percben Fejes keresztlabdáját Vayer visszapasszolta Juhásznak, előle a védők mentettek. A 18. percben Simon F. vitte el a labdát Gubucz mellett, lövését az alsó sarok elől Kovácsevics ütötte szögletre. A 30. percben Csák Éger és Jenei mellett középre adott, s az érkező Sándor közelről a léc alá lőtt. 1-0. Egy perccel később Csák lövését hárította bravúrral Kovácsevics, majd Barna mentett a soroksári csatár elől. A 35. percben Csákot - második sárga lap miatt - kiállította a játékvezető. Az első játékrész utolsó perceiben az ASE támadott, eredménytelenül. Szünet után ott folytatódott a játék ahol az első félidőben befejeződött. Támadott a Paks, Fejes jobb oldali beadását Vasvári húzta le. Vayer az 50. percben 12 méterről nagy erővel a kapu fölé vágta a labdát. Az 54. percben Juhász beadását Vayer az oldalhálóba lőtte. Nagy helyzet volt! Két perccel később Éger akasztotta Simon J-t a a soroksári kaputól 30 méterre. Kislőrincz jobb alsó sarokra tartó lövését Kovácsevics szögletre tenyerelte. A 61. percben Majort - partjelzőjét felülbírálva - gólhelyzetben állította meg a játékvezető les miatt. A 62. percben Batári indította Sándort, aki elől Kovácsevics kifutással mentett. A 75. percben Major gólt lőtt, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A 85. percben Gubucz kezezésért kapott második sárga lapja után mehetett idő előtt zuhanyozni. A 87. percben Duró 20 méteres lövését Kovácsevics bravúrral tenyerelte szögletre.

    Mivel mindkét csapat számára létkérdés volt a győzelem, így a játékosok védekezésre fektették a hangsúlyt. Az első játékrészben a paksiak többet birtokolták a labdát, ám kapura nem jelentettek igazi veszélyt. A játék képére jellemző, hogy az első negyvenöt perc két emlékezetes momentuma: a hazaiak gólja, illetve Csák kiállítása. A második félidőben magához ragadta a kezdeményezést a Duna-parti gárda, de fölényét nem tudta gólra váltani. A játékvezető a paksiak két találatát is érvénytelenítette, les címén. Hiába játszott hatvan percen keresztül emberelőnyben a vendégcsapat, a három bajnoki pontot a Soroksár „tehette zsebre”.

    Jók: Lőrincz, Duró, Kislőrincz, Simon J., illetve Vayer, Éger, Barna.

    Mészáros Ferenc: — Tíz emberrel is atomerővel játszottunk, és ennek köszönhetjük győzelmünket.
    Reszeli Soós István: — Két szabályos gólt vettek el tőlünk, s mi nem vagyunk olyan jó csapat, hogy másik kettőt rúgjunk helyette.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1996-09-30