magyarfutball.hu

Siófoki Bányász FC - MATÁV SC Sopron 1 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1994/1995, 29. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 1.500
  2. Somogyi Hírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.02.10, 13:36
    Több veszett 3 pontnál
    Siófoki Bányász-Matáv SC Sopron 1-2 (1-0)
    Siófok, 1500 néző. V.: Kiss B. (László, Kéri).
    Siófoki Bányász: Bíró - Bimbó, Tóth M., Perger (Földes, a 64. percben) - Kriston, Tóth L„ Miovecz (Petrók, az 51. percben), Szántó, Barna - Szabó Z., Kirchmayer. Edző: Gellei Imre.
    Matáv SC: Borsi - Varga I., Németh, Tiba - Ignácz, Gombás, Marton, Varga II., Ruzsits - Borsos, Körmendi. Edző: Burcsa Győző.
    Sárga lap: Perger a 12., Kirchmayer a 27., Szántó a 31. percben.
    Az első félidőben alig győztük strigulázni a kimaradt siófoki helyzeteket. Kezdődött azzal, hogy Kirchmayer jobb oldali beadását Miovecz az ötösön belülről sem tudta fejjel a kapuba juttatni. A 19. percben viszont megrezdült a soproni háló. Kirchmayer baloldali szögleténél Barnát egyedül hagyták a vendég védők, s a siófoki középpályás öt méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (1-0). Ezt követően előbb Szabó lövése találta el a kapust, majd ugyan ő egy mintaszerű akció végén 7 méterről a kapu mellé bombázott. Míg a szünet előtt Kirchmayer beadás helyett kiszorított helyzetből kapura lőtt a bal oldalról a kapus azonban ártalmatlanná tette a labdát. Az 50. percben elaludtak a siófoki védők: Körmendi jobbról emelt a 16- oson belülre, Varga II. rácsapott a labdára, s jobb belsővel 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. (1-1).
    Négy perc múlva újabb jobb oldali soproni beadás, s újabb gól: a magas ívű labdát a védők csak nézték, Bíró kapus is alaposan alászaladt, s így Ruzsits könnyű szerrel fejelhetett öt méterről az üresen maradt kapuba. (1-2). A gól után is volt még számos lehetősége a Bányásznak a hazai hívek megvígasztalására. Előbb Szántó lőtt fölé a 11-es pontról, majd Petrók az ötösön belülről tudta mellérúgni a labdát, nemsokkal a vége előtt pedig egy „kabaréba illő” jelenet: először Földes, majd Tóth L. találta el közelről teljesen tiszta helyzetben a soproniak kapusát. Eközben a vendégek is vezettek egy-két szép akciót, ám szerencsére nem találtak a hazai kapuba.
    Komor fellegek gyülekeztek a kezdés előtt a Bányász stadion fölött, mintha az időjárás is megérezte volna... A vasárnap délutáni találkozó két félideje élesen különbözött egymástól. Az elsőben siófoki gólt, további helyzeteket, s nagy mezőnyfölényt láthattunk. Fordulás után a vendégek feladták védekező taktikájukat, s kétszer is „mattolták” a hazai védelmet. A Siófok „ereje” abban mutatkozott meg, hogy a hátralévő időben nem tudott mit kezdeni ellenfelével. A hazai labdarúgók nem tették zsebre, amit a lefújás után saját szurkolóiktól kaptak... Jók: Bimbó, Kirchmayer, illetve Borsi, Tiba, Varga II., Borsos.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1995-06-12