magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Tatabányai Bányász SC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.06.03, 19:44
    ÉRTÉKES DÖNTETLEN

    Tatabánya—Újpesti Dózsa 1:1 (1:0)
    Megyeri út, 10.000 néző. V:Zsolt.

    Tatabánya: Grosics — Farsang,Polgár,Molnár — Schédl,Szepesi — Szovják,Lahos,Dombai,Bíró,Deli.
    Ú. Dózsa: Török — Rajna,Várhidi,Győrvári - Szini,Borsányi — Kuharszki,Göröcs,Szusza,Pataki,Tóth.

    Góllövő:Lahos,Várhidi (11-esből)

    A Dózsa nagy lendülettel kezdte a játékot, heves támadásait azonban sikerrel verte vissza a tatabányai védelem. A bányász együttes igen lelkesen küzdött, s bár Szovják a 10. percben megsérült (9 percig ápolták az oldalvonalon kívül) a 11. percben a tatabányai együttes mégis gólt ért el. Dombai futott el a jobbszélen, s hosszan ívelt beadására az újpesti védők és Lahos is felugrottak. Lahosnak sikerült legmagasabbra ugornia, s az 5-ösről a kapuba fejelte a labdát. 1:0 a Tatabánya javára. A gól után a bányász együttes nagyszerű hajrába kezdett, minden támadásának „gólszaga” volt. A Dózsa egyik ellentámadása során Polgár a tizenhatoson belül keményen választotta el a kiugró Patakit a labdától. A balösszekötő elesett, a játékvezető nem ítélt büntetőt. A szurkolók emiatt heves, sportszerűtlen tüntetésbe fogtak. Egy percig állt is a játék, Zsolt kérte a Dózsa játékosait, hogy csillapítsák le a szurkolókat.
    A második félidőben is a hazai csapat kezdett erőteljesebben, ekkor szinte csak a tatabányai térfélen folyt a játék. Az 59. percben a kapura törő Tóthot Szepesi vette üldözőbe, s — szerintünk teljesen szabályos, becsúszó szereléssel választotta el a labdától. Zsolt játékvezető azonban határozottan 11-est ítélt, ezt Várhidi értékesítette. 1:1. Az egyenlítő gól után változatos, élénk iramú játék folyt, a tatabányai csapat sokat támadott, kapu előtti megmozdulásaik nem sikerültek. A mérkőzés utolsó negyedórájában a Dózsa teljes erővel küzdött a vezető gól megszerzéséért, a bányász együttes azonban jól, ügyes taktikával védekezett, s Grosics is remek formában védett.
    A tatabányai együttes megérdemelten szerezte meg az egyik pontot, sőt, egy kis szerencsével mindkettőt is tarsolyába tehette volna.


    Komárom megyei Dolgozók Lapja, 1960. 08. 10.
     
  2. avatar: heimo
    2015.12.29, 18:11 (szerk.: 2016.06.03, 19:46)
    A tatabányai Bányász stadion javítási munkálatai miatt a pályaválasztói jog felcserélve.