magyarfutball.hu

FC Hatvan - Rákospalotai EAC 0 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.30, 21:04
    FC Hatvan - REAC 0-1 (0-1)
    Hatvan, 4500 néző. V.: Nyilas
    Hatvan: Nagy - Kelemen, Fekete, Nagy Gy. T., Szabados - Tuifel, Gephard, Orovecz, Cseresznyik - Mózner, Bánföldi. Edző: Tóth Dénes.
    REAC: Hévizi - Siteri, Sebők, Varga, Tóth - Korolovszky, Takács, Horváth , Szabó - Markóczi, Veres. Edző: Garaha Imre
    Csere: Kelemen helyett
    Burzi a szünetben, Cseresznyik helyett Krasnyánszki a 74., Horváth helyett Schultz a 93. percben.
    Gólszerző: Szabó a 17. percben
    Sárga lap Tuifel a 25., Orovecz a 35., Siteri az 55., Veres a 90. percben.
    Kiállítva: Tuifel a 79. percben.
    8. perc: Cseresznyik már lövésre lendítette a lábát a kaputól 8 méterre, amikor Korolovszky elpöccintette előle a labdát.
    10. perc: Orovecz egy baloldali szabadrúgás nyomán varázsolta a labdát Mózner fejére, de a hatvani csatár 7 méterről fölé fejelt.
    13. perc: Bal szélen futó támadás végén Tuifelt szerelte Siteri.
    17. perc: Korolovszky ívelt be szögletet a jobb oldalról, s a védők, valamint a hazai kapus megtorpanását kihasználva Szabó közelről a léc alá fejelte, 0-1.
    45. perc: Kelemen a jobb összekötő helyén egy csellel tisztára játszotta magát, ám a kapujából kilépő Hévizi elállta a lövés útját.
    58. perc: Burzi szöglet után fejelt a felső lécre úgy, hogy a labda kifelé vágódott. A játékvezető egyébként lökés miatt lefújta a jelenetet.
    75. perc: Mózner fejesénél Szabó hastáncosnőt megszégyenítve a gólvonalról terelte ki a kapuból a labdát.
    77. perc: Mózner a kapu torkában fejelt néhány centivel a bal sarok mellé.
    Titkon abban reménykedtek a hatvani szurkolók, hogy bajnokcsapatot köszönthetnek a kiesőjelölt elleni mérkőzés után. A házigazdák edzője a meccs előtti utolsó percekben is még azt sulykolta játékosaiba, hogy semmi extrát nem kér tőlük, csak annyit nyújtsanak, amennyit tudnak, és akkor nem érheti meglepetés őket. Az első negyedórában tökéletesen betartotta Hatvan ezt az utasítást, amikor már minden percben arra lehetett számítani, hogy megszerzi a vezetést, helyzet nélkül kapuba talált a fővárosi együttes. Ez a találat láthatóan megzavarta a hatvaniakat, rá két perce kishíján újabb gólt kaptak. Nem sok időbe tellett míg rendezték soraikat, de hiába uralták a terepet, a REAC hálóját nem tudták megzörgetni. A vigasztalanul zuhogó esőben a második félidőt végig támadta a hazai gárda. A hazai térfélen akár kirakodóvásárt is rendezhettek volna, hisz a rákospalotaiak úgy féltek a felezővonal átlépésétől, mint a tűztök Robotolt a Hatvan, de sikertelenül. Kevés volt a szélen vezetett támadás, alig küldtek lövést a kapura. A vendégek pedig masszívan védekeztek, s ezen a zárt falon, ha nagy nehezen át is vergődött a Hatvan, az utolsó mozdulatba mindig hiba csúszott. így az utolsó fordulóra maradt a döntés.
    Tóth Dénes: - Az első álom elszállt. Felébredve minden erőnkkel az osztályozóra kell készülnünk. A játékvezetés méltatlan volt a találkozóhoz.
    Garaba Imre: -Gratulálok játékosaimnak.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1994-06-06

     
  2. avatar: lattila2
    2017.10.30, 21:01
    Hatvanban mindenki a meccsről beszél
    Mint arról tegnapi számunkban írtunk, az FC Hatvan - REAC NB Il-es labdarúgó-mérkőzés lefújását követően több tucat vehemens szurkoló üldözőbe vette a mérkőzés játékvezetőjét, s a halálra rémült bírót egyvalaki a játékoskijáróban felrúgta.
    Nyilas Csabát és partjelzőit rendőrautók kísérték ki a városból, s biztos ami biztos, a vendégcsapat autóbusza is karhatalmi védőőrizetet kapott. A városi rendőrkapitányság vezetőjétől, dr. Jusztin Ferenc alezredestől megtudtuk, hogy más atrocitás is történt a pályán, két szurkoló egymásnak esett, s igazuknak mindketten ököllel próbáltak érvényt szerezni. Ellenük eljárást kezdeményezett a rendőrség, ám még nem tudni, hogy jogi szempontból lesz-e folytatása a játékvezető inzultálásának. Ez attól függ, hogy Nyilas, vagy akár a labdarúgó-szövetség tesz-e feljelentést az ügyben. A helyi rendőrség mindenesetre igyekszik kideríteni, hogy valójában mi történt a játékoskijáróban, és ha valóban megrúgták a bírót, ki volt a „merénylő”.
    Annyit mindenesetre nyomatékkal megjegyzett Jusztin alezredes, hogy a hatvani pálya csak jóindulattal alkalmas NB II-es mérkőzés lebonyolítására, már persze, ami a biztonságot illeti. Ha a csapat netán NB I-es lesz, a szigorú szabályoknak mindenben meg kell felelnie a klubnak.
    Az FC Hatvan ügyvezető elnöke, Kidben György elmondta, hogy akár NB Il-es, akár élvonalbeli lesz a jövőben a csapat, nem lehet elodázni a pálya biztonsági feltételeinek megteremtését.
    -Milyen következményekre számítanak?
    -Őszintén szólva nem tudom.
    -D e bizonyára elképzelhetőnek tartja azt is, hogy betiltják a pályát, s abban az esetben épp az osztályzót nem játszhatja hazai környezetben a csapat.
    - Ez a legrosszabb álmomban sem jön elő. Nagyon súlyos büntetésnek tartanám, ha az NB I-et eldöntő hazai mérkőzésünket távol Hatvantól kellene lejátszanunk.
    - Egy nap elteltével hogyan látja: ki vagy mi miatt vesztették el ezt a létfontosságú ösz- szecsapást?
    - Úton-útfélen ez volt a téma ma a városban. Én úgy gondolom, hogy túlzott várakozás előzte meg a vasárnapi találkozót. Egy tény, nem úgy játszottunk, ahogy azt megszokhatta a közönségünk, elmaradt az a futball, amelynek az eddigi sikereinket köszönhetjük. Nem feltétlenül kell külső körülményben keresni a kudarc okát, de azt kell hogy mondjam, a játékvezető megnehezítette a dolgunkat ezen a mérkőzésen.
    Az MLSZ várhatóan napokon belül tárgyalja a hatvani pályán történteket. Ettől függetlenül még nincs minden veszve, hiszen annak ugyan kevés az esélye, hogy a Hatvan egyenes ágon jusson be az NB I-be, ám a vigaszág, az osztályzó még hátravan.
    Fel a fejjel, hatvani futballisták!

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1994-06-07