magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - Diósgyőri FC 1 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2020.03.28, 01:25
    Az "ott voltam" gombot itt tévedésből nyomtam le, kérlek töröljétek,mert nem voltam kint! Előre is köszönöm
     
  2. avatar: lattila2
    2017.10.30, 20:58
    Erdei bombagólja döntött
    Nyíregyházi FC — Diósgyőr FC 1-0 (1-0)
    Nyíregyháza, 2600 néző, v.: Vad (Szabó J., Nagy I.)
    Nyíregyházi FC: Bíró — Szatke, Drobni, Kertész, Barna — Balackij, Kovács I., Kalinyicsenkó, Major — Erdei, Szvisztun. Edző: Buús György.
    Diósgyőr FC: Czeglédi — Farkas, Temesvári, Csillag, Nagy — Csehi, Máriási, Kovács Zs., Körösi — Vitelki, Csőke. Edző: Szentmihályi Antal.
    Csere: Körösi helyett Vámosi a 39., Balackij helyett Szemán a 63., Kovács Zs. helyett Adzsojev a 63., Kalinyicsenkó helyett Bagoly a 65. percben.
    Gól: Erdei a 17. percben.
    (A kezdés előtt sűrű sorok álltak a stadion jegypénztárainál. Többszáz vendégszurkoló érkezett, őket az északi kapuhoz közeli szektorokban helyezték el a rendezők.)
    A 90 perc krónikája
    2. perc: Major-Kovács volt a labda útja. ez utóbbi az ötös baloldali sarkáig cselezte magát, a beadás azonban Czeglédi ölében halt el.
    5. perc: Erdei a középcsatár helyén egyedül indulhatott a vendégek kapujára, de a 16-oson elvétette az ütemet, oda lett a helyzet.
    13. perc: Máriási balról küldött 18 nies szabadrúgását Bíró kapus jó érzékkel védte.
    16. perc: Temesvári rúgott lyukat a 16- oson belül, a labdát megszerző Major Czeglédi kapus mellett is elgurította a pettyest, amely az oldalhálóban kötött ki. Nagy helyzet volt!
    17. perc: Megszületett a hőn áhított vezető gól. A nagy kedvvel játszó Erdei jó labdát kapott a jobbösszekötő helyén, mintegy 22 méterről rálőtte, a játékszer mintha zsinóron húzták volna vágódott a bal felső sarokba.
    1-0
    21. perc: Egy gyors ellentámadás során Csehi került gólhelyzetbe, 6 m-ről lőhetett, Bíró azonban remek reflexei kiütötte a gólba tartó labdát.
    38. perc: Farkas az alapvonalig cselezte magát, beadását az érkező Vitelki 8 méterről a keresztléc fölé durrantotta.
    46. perc: Mintegy 18 méterről, jobbról Máriási lőhetett kapura, balszerencséjére labdáját a felső lécről a mezőnybe pattant.
    48. perc: Ezúttal Csehi labdáját ütötte ki Bíró, az ismétlést Máriási magasan a kapu fölé vágta.
    75. perc: A nyíregyházi Kovács hibájából Csőke került gólhelyzetbe, a játékos egyedül állt Bíró kapussal szemben, a hazai hálóőr ezúttal is remekül mentett.
    79. perc: A vendégek kapujánál valóságos tűzijáték keletkezett, a labda többször is visszapattant a védőkről, végül Bagoly hagyta ki a kínálkozó lehetőséget.
    86. perc: Tovább szorongatott a Diósgyőr és ki híján kiegyenlített. Adzsojev keverte meg a hazai védelmet, de labdája a jobb kapufa mellett csörgött ki az alapvonalon túlra.
    A találkozó mérlege
    Amire csak kevesen számítottak, bekövetkezett: az utóbbi napokban átalakuló Nyíregyháza mindkét bajnoki pontot megszerezte a listavezetővel szemben. A találkozó a hazaiak mindent elsöprő lendülete jegyében indult. Gyorsak, robbanékonyak voltak az első játékrészben a szabolcsi labdarúgók. Erdei bombagólja tovább fokozta harcos kedvüket. Az éllovas láthatóan zavarban volt, csak a hazai támadók rovására írható, hogy csupán egy gól megszerzésére voltak képesek ebben az időszakban. Fordulás után már a diósgyőri tizenegy vezényelte a játékot. Az NYFC labdarúgói rendre kapujuk elé húzódtak, láthatóan sokat kivett belőlük az első félidő irama. Az éllovas a félidő jelentős részét a nyíregyházi térfélen töltötte, s bár számos gólhelyzetet kidolgozott, nem sikerült egyenlítenie. Ennek első számú „okozója” a hazai cerberus, Bíró Szabolcs remek teljesítménye, aki legjobb napjait idézve hárította a gólba tartó labdákat. A vendégek vereségéhez hozzájárult támadóik érthetetlenül gyenge célzóképessége, bemutatták, hogyan lehet a legnagyobb helyzeteket is elpuskázni. A két ellentétes félidő után, a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.
    Jók: Bíró, Erdei, Kertész, Kovács I., ill. Farkas, Nagy, Csehi, Máriási.
    A mesterek szemével
    Buús György: — Az első játékrészben, úgy érzem nagyszerűen játszott csapatom, megérdemelten szereztünk vezetést. A folytatásban is óriási akaraterővel, lelkesedéssel küzdöttünk, sikerült megőrizni minimális előnyünket.
    — Mit várt a mérkőzéstől?
    — Tulajdonképpen szoros eredményt vártam, de bíztam csapatomban, hogy a győzelmet is ki tudja harcolni. Függetlenül attól, hogy a tabellán jelenleg távol áll egymástól a két csapat, egy DFC elleni találkozó mindig rangadónak számít.
    — Kit tart csapata legjobbjának?
    — Szerintem ketten vannak: Bíró Szabolcs és Erdei Csaba, kitűnő teljesítményt nyújtottak.
    Szentmihályi Antal: — A látottak alapján részünkről katasztrofális ez az eredmény. Játékunk javul ugyan, de gólt továbbra sem tudunk rúgni.

    Forrás: Új Kelet, 1994-04-11