magyarfutball.hu

Kispest FC - Újpest FC 0 : 2 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 3. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 1.000
  2. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.06, 20:13
    Kispest - Újpest 0:2 (0:1)

    Bíró: Schissler József.
    Határbírák: Himler Oszkár, Szőke Sándor.

    Kispest: Weisz László — Saguly János, Dudás Gyula — Raix Gusztáv, Burger István, Hungler III Imre — Wágner Károly, Szabó Lajos, Varga György, Csendes János, Gulyás József. Tréner: Boldog Ádám.

    Újpest: Beneda István - Fogl II Károly, Fogl III József — Borsányi Ferenc, Lutz II Lajos, Péter József — Künsztler József, Csontos Kálmán, Jeszmás József, Reisner Ferenc, Szidon II Rezső. Tréner: Fandl Géza (Pozsonyi Imre csak 1926.11.05-től - Sporthirlap 1926.11.06.).

    Gólszerző: Jeszmás 42., 68.

    Kiállítva: Fogl III 63.

     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.31, 00:29
    Ujpest«»Kispest 2:0 (1:0)

    A nem legjobb formáját kijátszó Ujpest nagyobbarányú
    győzelmét megakadályozta a lelkesen küzdő kispesti védelem

    Góllövő: Jeszmás, Jeszmás

    Üllői-út, 1000 néző. Bíró: Schissler.
    Ujpest: Beneda — Fogl II., Pogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter — Künsztler, Csontos, Jeszmás, Reisner, Szidon. Kispest: Weisz — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Hungler III. — Wágner, Szabó, Varga, Csendes, Gulyás.

    Nemzeti Sport, 1926. szeptember 27.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.07.31, 00:23
    Ujpest—Kispest 2:0 (1:0)

    Ujpest kissé elbizakodott csapatának keményen kellett küzdeni a győzelemért a szívós kispesti védelemmel

    Ujpest: Beneda -- Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter - Künsztler, Csontos, Jeszmás, Reisner, Szidon. Kispest: Weisz — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Hungler III. — Wágner, Szabó, Varga, Csendes, Gulyás.

    Alig ezerötszáz néző volt kiváncsi a bajnokaspiráns Ujpestnek az utolsó helyen álló Kispest elleni mérkőzésére. Az üllőiúti pálya hatalmas tribünjei tátongtak az ürességtől.

    Ujpest kezdi a játékot nappal szemben, az első támdást azonban Kispest vezeti, amelyet Fogl II. szerel. A 2. percben egy 20 méteres szabadrugás Ujpest ellen, amelyet Szabó a kapu mellé rug. A 3. percben már a kispesti kapu van veszélyben, Sleisner szépen kiugrik a bekkek mellett, lövését azonban Weisz elvetéssel kivédi.
    A 14. percben Reisner hosszú szabadrugása a felső sarok mellett süvít el. A kirugott labdát Wagner kapja, Fogl III. azonban faultol, de Raix a kapu fölé lövi a szabadrugást. Kispest támadását Wagner offszájdja akasztja meg, majd ismét Wagner rontja el Szabó szép szöktetését.
    A 18. percben Dudás hedszet vét a 16-os vonalon kívül, a szabadrugást Jeszmás a kapu fölé lövi. A 20. percben Künsztler pompás beadását Weisz nem éri el, Szidon tiszta helyzetben kapja a labdát és Raix csak az utolsó pillanatban tud menteni.
    A 27. percben Varga szökteti Csendest, aki a tisztán álló Szabóhoz passzol, de kapásból leadott szép lövése a kapu fölé jut. Reisner tisztára játsza Szidont, akinek lövését Weisz védi. A 34. percben Lutz faultjáért a félpályáról szabadrúugást ítél a bíró, Dudás hatalmas lövésére Beneda kiugrik, a labdát csak alig éri és már egy méterrel a vonalon belül van a labda, amikor Fogl II-nek sikerül kikanalazni.
    A tiszta gólt azonban a biró nem ítéli meg,
    bár mindenki gólt kiabált.
    A 42.. percben sikerül Ujpestnek az első gólt elérni. Szidon beadását Jeszmás egy védőjátékosba lövi, a lepattanó labdára Weisz kiugrik és Jesz-más mellette nyugodtan gólt lő. A félidő Kispest támadása közben ér véget.
    Szünet után mindjárt a 2. percben Künsztler beadása veszélyeztet Dudás azonban biztosan ment.
    Egy alkalommal Fogl II. keményen faultolja Wagnert amiért a bíró figyelmezteti. Néhány perc mulva Fogl III. egy könnyű faulttal akasztja meg Wagnert és ekkor a bíró Fogl III.-at kiállítja és szabadrugást ítél az Ujpest ellen. Ekkor Reisner vonul hátra bekknek és az ujpesti legénység teljes erőmegfeszítéssel dobja magát a küzdelembe s ezzel teljesen a kapujához szögezi Kispestet
    A 23. percben Künstler pompás lefutás után Szidonhoz adja be a labdát, ő Jeszmáshoz passzol, aki éles, lapos lövéssel megszerzi a második gólt.
    A 36. percben Fogl II. hendszet vét és a szabadrugást Burger a kapu mellé lövi. Egy perc mulva Dudás ment kornert , és Künstler sarokrugását Szidon lövi a kapura. Saguly azonban mellével védi a labdát. Jeszmás szabadrugása nagy kavarodást okoz a kispesti kapu előtt, végül is Dudás ment A 44. percben Varga lövését Beneda kiejti és a ráfutó Szabó elől Fogl II. kornerre rugja a labdát. A sarokrugás ujabb kornert eredményez, amelyet Wagner a kapu mögé lő, ezután a bíró sípja a mérkőzés végét jelzi.

    Sporthirlap, 1926. szeptember 27.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.11, 10:44 (szerk.: 2016.07.11, 10:44)
    Újpest győzött a javuló Kispest fölött.

    Újpestet szorgalmas munkára szorította Kispest csapata, de végül is a nagyobb erő és a jobb minőség kétgólos győzelemben kifejezésre jutott.

    Újpest—Kispest 2:0 (1:0).

    Az első félidőben Újpest sűrűn, Kispest pedig csak szórványosan támadott. A harmincnegyedik percben Dudás szabadrúgásából a labda az újpesti kapuba jutott, de a bíró elnézte és a gólt nem ítélte meg. A negyvenkettedik percben Szidon leadását Jeszmás, a kapujából kifutó Weisz mellett a hálóba rúgta és ezzel megszerezte Újpestnek az első gólt. A második félidőben a huszonharmadik percben Szidon a második gólt rúgta.


    Budapesti Hírlap, 1926. szeptember 28.