magyarfutball.hu

Újpest FC - Kispest FC 5 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 21:38
    Az I. liga mérkőzéseinek bírái: Ferencváros—III. ker. FC: Viczenik. — Hungária—Budai 33-as: Majorszky. — Nemzeti—Sabaria: Herzka. — Vasas— Attila: Salgó. — Ujpest—Kispest: Széll. — Bástya—Bocskay: Boronkay.
    Sporthirlap, 1927. november 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 19:21 (szerk.: 2022.10.03, 09:21)
    Ujpest—Kispest 5:2 (4:1)

    Ujpest : Beneda — Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter — Ströck, Wilhelm II., Jakube, Spitz, P. Szabó. — Kispest, Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Mondovits, Csendes — Senkey II., Szabó, Fürstner, Jeszmás, Czétényi.

    A mérkőzés első perceiben az ujpesti csatársor már gólhelyzetet teremt, igazi nagy helyzet azonban csak a 8. percben alakul ki, amikor a Ströck akcióját erős, de eredménytelen lövéssel fejezi be. Erőteljes kispesti akció kelt ezután pillanatnyi izgalmat, amint Czétényi lövése az ujpestiek kapuja mellett halad el. A 16. percben Wilhelm II. csodás lövését Dénes esti, kornerre tudja védeni. A sarokrúgás Spitzhez kerül, akinek lövése védhetetlenül jut a kapuba. (1:0).
    Néhány ujpesti akció után Senkey II.—Szabó összjátéka már-már veszélyes szituációt teremt, ám Fogl II. a kellő pillanatban közbelép. A 24. percben Raix a tizenhatosán belül alig láthatóan kézzel stoppol, a megítélt tizenegyest Fogl III. helyezve belövi. (2:0).
    A 31. percben Ströck kornert erősza kol ki, amelyet Wilhelm fölé rúg. Ströck pompás szabadrúgását Dénes a mezőnybe öklözi. Kispest védelmének sorozatos hibái izgalmas jeleneteket idéznek elő Kispest kapuja előtt.
    A 33. percben Jakube keresztültörve magát a védelmen, megszerzi a harmadik gólt.
    Néhány percig tartó ujpesti támadás után Raix Kispestet küldi rohamra.
    A 35. percben, a Fogl II. faultja miatt szabadrúgás, amelyet Szabó lő és Beneda meg sem kísérli védeni. (3:1).
    Kispest gólja után egy perc sem telik el és a rohamra indult újpesti csatársort a kispesti védelem nem tudja feltartóztatni és Wilhelm lövése utat talál a kispesti kapuba. (4:1). A 40. percben P. Szabó villámgyorsan lefut, az utána iramodó Dudás már csak a tizenhatos előtt tudja elkapni és gánccsal hárítja el a veszélyt. A közönség hangosan méltatlankodik, de Dudás csak figyelmeztetésben részesül. Jeszmás és Czétényi összjátéka tiszta helyzetet teremt, de Beneda robinzonáddal ment. A következő percben viszont Jakube lövését csak a kapufa tartóztatja fel.
    Ujpest támadásai nyitják meg a második félidőt. A 2. percben Jakube kiadására Ströck teljes rössel startol, de a kritikus pillanatban Dénes kifut és összeütközik Ströckkel, aki aléltan terül el a földön. Néhány percnyi szünet után Ströcköt kiviszik a pályáról és ezután Ujpest 10 emberrel folytatja a küzdelmet. A 23. percben Jeszmás rajtaütésszerű, hosszú lövéssel megszerzi Kispest második gólját. A 27. percben Dénes bravúrral menti P. Szabó közeli lövését. A 38. percben Senkey lefut, pontos centerét Beneda rávetéssel menti. A 40. percben Borsányi messziről irányított éles lövése Dénes feje fölött jut a hálóba. (5:2).
    Ugyanez a helyzet ismétlődik meg az ujpesti kapu előtt, de Csendes lövését Beneda ügyesen fogja. A mérkőzés végén mégegyszer felcsillan Kispest támadóereje, de egy kornernél többet nem hoz.

    Sporthirlap, 1927. november 21.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.12.04, 15:46
    UTE-pálya. 4000 néző.

    Újpest: Beneda — Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Péter — Ströck, Wilhelm II., Jakube, Spitz, P. Szabó.
    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Mondovits, Csendes - Senkey II., Szabó, Fürstner, Jeszmás, Czétényi II.

    1:0 Spitz (16 p.)
    2:0 Fogl III. (11-esből)(24 p.)
    3:0 Jakube (33 p.)
    3:1 Szabó (35 p.)
    4:1 Wilhelm II. (36 p.)
    4:2 Jeszmás (66 p.)
    5:2 Borsányi (84 p.)

    Újpest trénere: Pozsonyi Imre
    Nemzeti Sport, 1927.11.21.