magyarfutball.hu

Újpest FC - Kispest FC 7 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.19, 23:15
    Ujpest-Kispest 7:1 (2:1)

    „Uraim, így nem lehet játszani !“
    — mondotta Gerő bíró az Újpest—Kispest meccsen és kiállított négy játékost

    Az újpesti drukkerek aligha láttak még egy ilyen félidőt. Mert még két perc sem telt el, Auer olyan bombát engedett a kispestiek üres kapuja fölé, hogy az újpesti hívek rögtön haza akartak menni. De még magunkhoz sem tértünk, már ismét Auert láttuk a kapu előtt. Lőne, de a labda lecsúszik a lábáról és az oldalhálóba megy. A tribün ezt is lenyelte. De már nem állták meg szó nélkül, amikor P. Szabó közeli szabadrúgását a feltűnően bizonytalan Dénes kiejtette a kezéből és még lámpával sem lehetett volna felfedezni a közelben egy újpesti csatárt. Az újpesti rohamok változatlan erővel dúlnak, meglehetős sikertelenül. Wetzer lassú. Mialatt cigarettára gyújtottunk — hála az újpestiek betontribünjének —, már a multnak adódott át Spitz és Auer egy-egy vaskos hibája. Ujpesti szomszédunk igyekszik magát megnyugtatni: -- Ami késik, nem múlik... Pfuj, pfuj, gyilkos!... Az utóbbi díszítő jelző Purczeldnek szól, aki véletlenül összecsapott Auerrel és utóbbi ennek következtében elterül a földön. Jön egy kispesti gólhelyzet. Acht ijedtében kiejti a kezében tartott Jack Londoné regényt. Baj azonban nincs, mert a labdát még idejében elcsípi. Végre észrevesszük Ströcköt is, aki egy szép centerezéssel debütált a 18. percben. De Raix feje útban van és P. Szabó lövése irtózatos erővel vágódik a kapu mellé. Lutz lövése egyenesen a felső balsarokba irányul, de Dénes még ujjheggyel eléri. Az újpesti csatárok kedélyesen lábról-lábra adják a labdát, végül is Auerr kifejeli. Az unatkozó Achtot most Senkey és Kiss közös akciója zavarja meg. Wégner hendsze végre Fogl Il-őt is akcióba indítja, szabadrúgása, azonban a kapu fölött süvít el. Wetzer is észreveteti magát, de bombáját Dénes elfogja. Harmincadik perc. Wetzer újabb bombáját Dénes kornerre menti.
    P. Szabó ívelt labdájára Wetzer és Auer egyszerre startolnak, előbbi Dénesre esik, míg Auernek sikerül a labdát befejelnie. — Na, megtört a jég! — kiált fel diadalmasan a szomszédunk és alig kezdenek újra, máris felújjong ismét a tömeg, mert Fogl III. egy előreadott labdát 60 méterről megvág, Dénes kifut a labdára, amely pont a kispesti kapus mögött esik a hálóba!
    Kispesti korner, majd két újpesti támadás következett.
    42. perc: Presovszky kiugratja Dánt, nagy tumultus keletkezik a kapu előtt. Dán, Paczolay és Presovszky a földön hentereg. Acht is kifut az embergomolyagban eltűnt labdára. Futna is tovább, de nem tud. Láthatatlan erők rögzítik földhöz a lábát. Mit csinál ekkor egy leleményes kapus? — Megrúgja Dánt! A tribün kicsiny kispesti szigete felhördül. — Pfuj! Tizenegyes! Presovszky áll a labdához és bevágja. 2:1!
    A szünetben a kispesti öltöző izgatott hangulatban van. A sápadt arcú Dánt az asztalon masszírozzák. Az újpesti öltözőben Acht Jancsi le van sújtva: — Nem akartam szegény Dánt megrúgni. Lefogta, a lábamat és megtörtént... Nagyon sajnálom...
    Kezdődik a második félidő. Hat percig tartó újpesti támadások után, Auer kicselezi a védelmet és berúgja a harmadik gólt.
    Egy perc múlva Wetzer kiszökteti P. Szabót, aki hátracenterez Spitznek és már a negyedik gól is benn van.
    Szép volt, de P. Szabó nadrágjába került.
    Tizedik perc, Raix felvágja P. Szabót. A bíró tizenegyest ítél, amelyet P. Szabó helyez el a kispesti kapuban (5:1).
    Senkey magas labdájára Acht felugrik, de Dán háttal állva, még a levegőben ellöki.
    — Most egálban vannak. — mondja egy kispesti drukker.
    Marton Spitzer fekteti kétvállra. Az újpesti csatársor üres kapu elé érkezik. Dénes unalmában kifutott. Wetzer és Auer percekig viktóriáznak kapu előtt. A helyzetet végül P. Szabó menti meg a kapu fölé lő. A 29. percben Lutz Spitznek passzol, a labda a centerbe ugrott P. Szabóhoz kerül, aki megszerzi a hatodik gólt.
    Harmincegyedik perc. Borsányi labdát ad Auennek, akit a csöppet sem vendégszerető Dénes feltartott lábbal fogad. A bíró tizenegyest ítél, a másodikat a kapusok ellen és P. Szabó belövi a hetedik gólt.
    Ujpesti támadás. Auer ráugrik Dénesre és a földre nyomja. A kispesti kapu árnyékában kölcsönös leszámolás. Kezek emelkednek a levegőbe. Nagy tumultus. Gerő bíró odaszalad: — De uraim, így nem lehet játszani!
    Auer, Dénes és Wégner a fenyegetően morajló tribün hangzavarában lesétálnak a pályáról. Marton elő-, illetve hátralép kapusnak. Egy perc és újabb affér szakítja félbe a meccset: Csendesnek és P. Szabónak akadt elintéznivalója. — Ezt nevezik ők Csendesnek? — viccel a tribün, mialatt a kispesti balhalf is elhagyja a pályát, — felsőbb utasításra.
    P. Szabót a kapu mögött mossák fel, de rövidesen visszajön a pályára, sőt egy offszájd-gólt is rúg. Kettős sípjelzés. Vége van az ütközetnek. A pálya nagy stopperja mögött egy ember felmegy a létrán. Leveszi a mutatót. Mert ami biztos, az biztos.
    Csapatösszeállítás: Ujpest: Acht — Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz, Wilhelm —Ströck, Auer, Wetzer, Spitz, P. Szabó. — Kispest: Dénes — Wégner, Raix — Marton, Purczeld, Csendes — Senkey, Paczolay, Dán, Presovszky, Kiss.

    Sporthirlap, 1928. november 19.