magyarfutball.hu

Kispest FC - Újpest FC 2 : 6

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.04, 19:47
    Ujpest—Kispest 6:2 (4:2)
    Izgalmakban, bírói tévedésekben, meg nem adott gólokban bővelkedő mérkőzés
    Góllövő: Spitz, Szalay, Spitz, Rozgonyi (öngól), Paczolay, Darvas, Fossák, Fossák
    Megyeri út, 1500 néző. Bíró: Himmer.
    Ujpest: Huba — Dudás, Fogoly III. — Borsányi, Volentik, Szalay — Török, Avar, Possák, Spitz,
    P. Szabó.
    Kispest: Dénes — Raix, Rozgonyi — Keresztes, Purczeld, Csendes — Senkey II., Paczolay, Páli, Károlyi, Darvas.
    Kispest kezd, de máris Ujpest lendül támadásba. P. Szabó centerét azonban a nagy rössel befutó Avar két méterről Dénes térdére fejeli. A negyedik percben Török kissé hátraadott centere kavarodást okoz a kispesti kapu előtt, a labda Volentik elé perdül, aki a sok láb között a 16-osról éles lapos lövést irányít a jobb sarokra.
    Spitz ravaszul beteszi a lábát a lövésbe és így a labda irányt változtatva, a tehetetlenné tett Dénes mellett a balsarokba vágódik. 1:0.
    Ujpest nagy fölényben van, Kispest most csak szórványosan támad és akkor is csak a bekkekig jut el. A 8-ik percben mégis Senkey II. erőszakolja ki az első kornert, de ez sem hoz eredményt. A következő percben Török lefutása veszélyesnek látszik, de a szélső közvetlen közelről pont Dénesbe lövi a piros-feketék most belemelegszenek és a 17-ik percben Paczolay támadását Dudás átfutva csak korner árán tudja szerelni. A következő percben ismét Paczolay tör ki, meglehetősen 11-es ízűen szerelt az ujpesti védelem, de a bíró csak kornert ad. Válaszul a 19-ik percben Avar erőszakol ki kornert. A 20-ik percben
    Szalaynak jól jön lábra a labda és a fiatal ujpesti balhalf 30 méterről olyan erővel vágja meg, hogy a vetődő Dénesen is átrepülve, a hálóba süvít. 2:0.
    Ujpest most szorongat. A 22-ik percben Spitz ugrik ki, fejese a kapufáról visszapattan újra Spitz elé, Dénes kidobja magát a labdára, Raix is segítségére siet és
    Spitz újabb lövése nyomán a labda Raix lábán némileg irányt változtatva, átpereg a gólvonalon. Possák már csak a gólvonalon túl éri el és segíti még beljebb. 3:0.
    Kispest választámadásánál Senkey II. szép lövése Huba zsákmánya. A 27-ik percben P. Szabó fut ismét le, élesen centerez és az őt szerelni akaró Rozgonyi olyan pechesen fut be, hogy a labda fejéről védhetetlenül saját kapuja jobb sarkába vágódik. 4:0.
    Avar legközelebbi támadásánál olyan szerencsétlenül találja el a labdáért nyúló Dénes kezét, hogy az a mutató- és hüvelykujja között mélyen felhasad. A 30-ik percben Avar huszonöt méteres szabadrúgása a felső lécről pattan vissza P. Szabó elé, ez visszafejeli Possák elé, aki kapásból védhetetlenül bevágja. A bíró azonban általános meglepetésre
    nem adja meg a gólt
    azon a címen, hogy Possák két lábbal ugrott a labdára. A tribünön elemi erővel tör ki a felháborodás és fokozódó izgalomban folyik a mérkőzés. A következő percben Páli lövése Dudás lábáról korherra pattan, utána nagy a kavarodás az ujpesti kapu előtt, Keresztes előre ívelt labdáját Páli átengedi és az ofszájdon álló Károlyi a kiugró Huba mellett a hálóba vágja a labdát. A bíró természetesen nem adja meg a gólt. Ujpest támadásait Kispest elkeseredett védekezéssel rombolja szét, majd ellentámadásba mennek át a piros-feketék és a 39-ik percben Csendes hosszú keresztpasszát Paczolay a 16-os sarkáról kapásból védhetetlenül vágja a jobb sarokba. 4:1.
    A következő percben Spitz kiugrik, a magát eléje vető Dénes lábáról a jobblécnek vágódik a labda, majd ismét Spitz elé kerül, aki az üres kapuba továbbítja.
    Tiszta gól, a bíró azonban azon a címen nem adja meg, hogy Spitz már az akció kezdetekor ofszájdon volt és ő csak elkésve fütyült.
    A 41-ik percben Paczolay ugrik ki offszájdgyanús helyzetben, centerét a Pálitól zavart Huba\' csak kiütni\' tudja, nagy a kavarodás a labda körül. Darvas és Dudás egyszerre csap a labdába, amely nagy erővel a jobb sarokba vágódik. 4:2.
    Possák fejel még közvetlen közelről fölé és vége is a félidőnek.
    A második félidő élénkebb iramban kezdődik. Hamarosan egy-egy korner esik mindkét részen, de egyik sem hoz eredményt. Az 5-ik percben Possák kiugrik, Dénes kifut elé, a center azonban mellette az üres kapuba vágja a labdát. A bíró fütyül és az esettől mintegy húsz méterre passzív offszájd-helyzetben álló P. Szabóra mutat. Kispest és az egész közönség úgy értelmezi a bíró ítéletét, hogy offszájdot ítélt.Tomboló tüntetés tör ki erre a bíró ellen, az ujpesti játékosok körülveszik és általános csodálkozásra Himler most a középre mutat és
    megadja a gólt. 5:2.
    Mint a meccs után kijelentette, ő nem azt mutatta, hogy P. Szabó ofszájdon van, hanem éppen a kispesti játékosoknak akarta mutatni, hogy egy játékos még benn van, tehát nem lehet ofszájdról szó. Most a kispesti játékosok részéről tör ki a felháborodás, ők veszik körül a bírót és nem is akarnak tovább játszani. Vezetőik rábeszélésére azonban mégis jobb belátásra térnek, és két percnyi szünet után tovább folyik a játék, természetesen fokozott izgalmak közepette.
    A 10. percben Spitz fut le a labdával, mellette robog P. Szabó, Dénes kifut eléjük a 16-osig, Spitz eltolja mellette a labdát és P. Szabó,
    bevágja az üres kapuba. A bíró azonban fordítva látja a helyzetet és ofszájd címén nem adja meg a gólt.
    A 15-ik percben Raix kornert vét, ebből Borsányi fölé lő. Dénes sérültkezét egyáltalán nem tudja használni és az ujpesti támadások nagy részét a 16-osig kifutva lábbal védve igyekszik szétrombolni. Török messziről jött lövését pedig a 17-ik percben csak nehezen fogja félkézzel. A játék mindinkább ellaposodik és csapdosóvá válik. A küzdelmet fel nem adó Kispest az ujpestiekkel csaknem egyformán veszi ki a részét a támadásokból. A 21-ik percben Huba merész kivetődéssel szedi le a kitörő Páli lábáról a labdát. A 29-ik percben Török fut le,
    centerét Avar csípi el, kiugrik vele és a kifutó Dénes mellett az üres kapura gurítja. Possák rajta van a labdán és mielőtt az még túljutna a gólvonalon, eléri és nagy erővel bevágja. 6:2.
    A 30-ik percben Paczolay 30 méteres süvítő szabadrúgását Huba fogja, a 33-ikban Spitz a 16-osról élesen lő és a labda a 16-osról Dénes kezét súrolva kornerre pattan föl. Török sarokrúgása a belső lécről pattan viszsza és a gólvonalon pattog, de a kispesti védelem egyesült erővel idejében ment. A 40-ik percben P. Szabót kornerre szereli Raix, utána nagy a kavarodás és az ujpesti csatárok kétszer egymásután a kapun kívül harcoló Dénesbe lövik a labdát. Az ujpesti fölény után a 43-ik percben Kispest is szépíthetne az eredményen. Páli lövése Dudásról kornerre pattan, ebből Darvas labdáját Huba önfeláldozó belevetéssel menti.

    Nemzeti Sport, 1931. február 23.