magyarfutball.hu

Kispesti AC - UTE 0 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 23:20
    UTE: Remete—Fogl II., Fogl III.— Kelecsényi, Baubach, Peics—Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon. KAC: Biri—Mihalek, Dudás—Raix, Sándor, Eberh ard—Falter, Muss, Gresch, Norik, Müller.

    Nemzeti Sport, 1922. október 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 23:18 (szerk.: 2022.04.04, 11:53)
    UTE - KAC 1:0 (0:0)

    Sárkány-utcai pálya, 1500 néző
    Biró: Orova Henrik

    A KAC mai lelkes, önfeláldozó játékával ismét alaposan rácáfolt azokra, akik már elparentálták s neki előlegezték az I. osztályból való kiesés szomoru sorsát. Az UTE ellen két félidőn keresztül olyan hősiesen s amellett eredményesen védekezett, hogy az UTE nagy fölénye ellenére is teljesen bizonytalanná tetté a mérkőzés sorsát.

    Már ez a körülmény is jó bizonyítvány a KAC csapatának, de még nagyobb elismerést érdemel a stílus, amelyben a KAC védekező taktikáját végrehajtotta. Minden embere ráment a labdákra; szivvel-lélekkel dobta bele magát a küzdelembe, s igazán nem ők tehetnek róla, hogy az UTE csapata mégis ki tudta fejezni fölényét egy góllal. A csapatot nem kell félteni, meg akkor sem, ha így marad ; — tavaszra el fogja érni a jó I. osztályu nívót.

    A KAC csapatának a lelke Sándor volt, akinek tehetsége ma szépen kibontakozott; ő irányította a védekezést; egyben ő volt az, aki a legtöbbször akadályozta meg az UTE belső csatárainak eredményességét. Méltó partnerei voltak a bekkek: Mihalek—Dudás, akik szépen fejlődnek. Biri ma Varga és Amsel méltó utódának bizonyult; a lövések özönét bravurral fogta.
    Az UTE csapatának fölényét a leghívebben a kornerarány — 17:1 - fejezi ki. A lila-fehér inges csatárok mindakét félidőben az ellenfél térfelén tanyáztak, s a két Fogl a félvonalról küldözte vissza a labdákat. A csapat ezuttal ismét szépen kombinált; csatársora azonban nem érezte jól magát a keskeny pályán és nem mindig tudta kombinációit lövéssel befejezni, mert a kispesti védők nem engedték a helyzeteket fixirozni. A csapat ilyenformán inkább szélsőire bazirozta akcióit, s ebben a tekintetben jól is számított, mert Paulusz és Szídon egyformán kiváltak művészi akcióikkal. Belül Schalleren látszott nagy formajavulás. A halfsornak ma nem volt nehéz dolga; a legjobb Peics volt a három half között. A két Fogl-nak nem volt védeni valója, épen ugy, mint Remetének sem, aki egyetlen lövést sem kapott.

    Az UTE gólját a II. félidő 30. percében Paulusz rugta, a belső csatárok precíz kombinációjának befejezéseképen.

    Sporthirlap, 1922. október 9.