magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.12.30, 22:13
    1961. április 09.

    Diósgyőri VTK- Újpesti Dózsa 1:1 (0:1)
    Diósgyőr, 16 ó., 20.000 néző, Jv.: Katona (Fülep,Kovács B.)

    DVTK:Hódi-Werner,Szigeti,Paulás-Solymosi,Perecsi-Iván,Csányi,Kiss,Papp,Pál. Edző: Bodola Gyula.
    Ú.Dózsa:Török-Rajna,Várhidi,Sóvári-Szini,Káposzta-Halápi,Göröcs,Pataki,Kuharszki,Tóth M. Edző: Fenyvesi László.

    Gólszerző: 0:1 Pataki (12p.), 1:1 Papp (79p.).

    Szögletarány: 10:5 (4:2)

    Rövid tapogatózás után Kuharszki ugrott ki, de Hódi nagyszerű kivetődéssel megkaparintotta a labdát, majd nemsokára Papp gyenge lövése került Török kezébe. A játék irama egyre fokozódott, az 5. percben jó összjáték után Pál középen kapja a labdát, de 14 méterről mellé lőtt. Inkább a Dózsa térfelén folyt a játék. Így hát váratlanul esett a 12. percben a lila-fehérek gólja. Pataki kapott labdát mintegy 30 méterre a kaputól, gyorsan felvitte, majd 20 méterről váratlanul erős, magas lövést küldött a diósgyőri kapura. A labda a meglepett Hódi feje fölött jutott a kapuba. 1:0 az Ú. Dózsa javára. A gól után néhány Dózsa támadás következett, majd a Diósgyőr támadott tovább. A 15. percben Solymosi szabadrúgását védte vetődéssel Török, majd Csányi lövése jutott kapu fölé. A következőkben kiegyenlítődött a játék, bár a lila-fehérek csak gyors ellentámadásokkal kísérleteztek. A 31. perctől kezdve öt percen keresztül nagy nyomás nehezedett a Dózsa kapujára, egymás után három szöglet jelezte a hazaiak fölényét. A 37. percben viszont Pataki került nagy helyzetbe, rosszul sikerült lövését 4 méterről nehezen mentette szögletre Hódi.Egy perccel a befejezés előtt szögletből Solymosi a hálóba fejelt, de közben a játékvezető szabálytalanságot látott, s lefújta az akciót. Mi nem láttunk szabálysértést.

    A II. félidőben nagy erővel kezdett a Diósgyőr. A 47. percben lesen akadt el egy jó diósgyőri támadás, majd Csányi lövése a védőkről pattant vissza. Az ellenkező oldalon Kuharszki lőtt mellé. Az 55. percben jó baloldali támadás után Pál beadását Iván kapásból lőtte fölé. Hosszú perceken keresztül nagy nyomás alatt volt a Dózsa kapuja. Papp veszélyes szabadrúgását pompásan védte Török. A 61. percben Iván futott el, pontos beadását Pál ügyetlenkedte el. A 68. percben Csányi labdáját Kiss 4 méterről hanyatt vetődve rúgta a kapu fölé. A Dózsa csak néhány gyors lefutással okozott veszélyt. A 73. percben Halápi tálalta a labdát Göröcs elé, aki nagy helyzetben rosszul lőtt. Sorozatos diósgyőri próbálkozások után a 79. percben 20 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Papp jól eltalált lövése nyomán a labda a felső sarokba jutott. 1:1. A 83. percben Perecsi rosszul esett, kivitték a pályáról és csak 2 perccel a befejezés előtt tért vissza.

    A bajnoki címre törő és a kiesés ellen küzdő együttes végig nagyiramú, izgalmas, a játékidő jelentős részében színvonalas nagy küzdelmet hozott. Az Ú.Dózsa láthatóan a szervezett hátsó játékra és a játék lehető lelassítására fordította figyelmét. A két fedezet inkább csak védőfeladatot látott el, míg a csatárok felváltva, de különösen Pataki, Kuharszki és Tóth szervezetten húzódtak vissza és szedegették össze a labdát. A Diósgyőr, bár nagy gondot fordított a védekezésre is, minden erejét a támadójátékra fektette, s ezzel sikerült is nem csak jelentős mezőnyfölénybe jutnia, hanem néhány nagyszerű helyzetet is kidolgoznia. Valamivel több gólhelyzete is akadt, mint ellenfelének.

    Az Ú. Dózsában Török nem sok, de annál nehezebb feladatát hibátlanul látta el. A hátvédhármas nem ingott meg, elsősorban Rajna játéka emelkedett ki a sorból, de Sóvári sem sokban maradt el. A fedezetpár csaknem hibátlanul látta el védőfeladatát, feltűnést keltett Káposzta higgadt játéka. A támadósorból Pataki emelkedett ki, különösen I. félidőbeli játéka alapján. A többiek csak a védőmunkában tűntek ki. Göröcs formája ezen a mérkőzésen sem javult. Kuharszkit védőmunkáján kívül néhány jó kitörése is dicséri.


    Vihar egy gól körül

    Nem egyszer mondták már a tavaszi idény kezdete óta a Diósgyőr szurkolói:
    - Ha látja az ember a csapat játékát, nem akarja elhinni, hogy az utolsó helyen állunk.

    De- becsúszott egy-két védelmi hiba és a diósgyőri együttes ismét vesztesként hagyta el a pályát. S ezt mondhatták most vasárnap is, mégis azzal a különbséggel, hogy az első és az utolsó helyen lévő két csapat találkozóján (igen nagyiramú, változatos és végig izgalmas küzdelem után) döntetlen eredmény született.
    A legnagyobb izgalom a játéktéren és a nézők soraiban a meg nem adott diósgyőri gól után keletkezett. Mindenki számára érthetetlen volt, hogy amikor az első félidő 44. percében Solymosi remek gólt fejelt, a játékvezető miért nem adta meg. Csak azért csitultak le a kedélyek, mert röviddel utána szünet következett és a második félidőben Diósgyőr olyan ellenállhatatlanul ostromolta a bajnokcsapat kapuját, hogy számítani lehetett az egyenlítő gólra. Ez azonban csak a 79.-ik percben született meg. Papp remekbe szabott bomba-szabadrúgása után.
    Mi jellemezte a diósgyőri mérkőzést? A diósgyőriek részéről lendületes, lelkes mezőnyjáték, jó védekező taktika a kapu előtt. Minden elismerést megérdemelnek a diósgyőri játékosok, amiért a nagy vihart előidéző, meg nem adott gól után is elszántan ostromolták a Dózsa kapuját.
    A bajnokcsapat nem tudott a diósgyőriek fölé emelkedni elsősorban azért, mert neki is a szervezett védekezés volt a fő célja és csak gyors támadásokkal igyekezett zavart kelteni a diósgyőriek kapuja előtt. Másrészt pedig a támadások lelassításával igyekeztek az újpestiek megtörni a diósgyőriek mindent elsöprő lendületét.
    A játék képe és helyzetei alapján a diósgyőri csapat állt közelebb a győzelemhez.

    Fenyvesi László (Ú.Dózsa): Kisebb visszaesés

    A tavaszi első öt mérkőzésen 9 pontot szereztünk, a két utolsó mérkőzésen viszont három pontot leadtunk. A visszaesés a Bp. Honvéd elleni mérkőzés előtt már érezhető volt, mivel kulcsembereink Göröcs, Sóvári és Kuharszki az ezt megelőző két – három találkozón nem azt nyújtották amit vártunk tőlük. Általában az egész együttes bizonyos fokig visszaesett formájában. Ezt azzal lehet magyarázni, hogy tíz hónap óta „talpon” vagyunk, nagy megterhelés alatt áll az együttes. Az őszi idényben kiváló teljesítményt nyújtottunk. Most ebből a kisebb hullámvölgyből igyekszünk kijutni. Kedvező jelek mutatkoznak már erőnlétben, s a küzdőszellemben is – ezt Diósgyőrben is tapasztalhattuk. Most az a célunk, hogy még tervszerűbb játékra törekedjünk, és hogy a kulcsembereink formáján javítsunk.

    Döntő jelentőségű forduló volt

    Az Újpesti Dózsa nagy küzdelemben hozott el egy pontot Diósgyőrből, ami a végeredményt illetően döntő súllyal eshet a latba, hiszen nagy vetélytársa, a Vasas gyengébb játékkal rukkolt ki a szokásosnál, s ezzel alul maradt a feljavult Tatabányával szemben.
    A lila-fehérek annak köszönhetik sikerüket, hogy reálisan vették számba jelenlegi erőiket, s ennek megfelelő felfogásban játszottak. Tudták, hogy csatársoruk néhány tagja nincs legjobb formájában, tehát nem minden áron való támadásra fektették a súlyt. Ez a játékfelfogás helyesnek bizonyult és a döntetlen sikernek számít. Ez a megállapításunk talán kissé furcsán hat, ha figyelembe vesszük, hogy az első és az utolsó helyezett közötti eredményről van szó, de aki a mérkőzést látta nekünk ad igazat: Diósgyőr csapata a hajrára nemcsak elérte, hanem túl is szárnyalta tavalyi legjobb formáját, s ha ezt tartani tudja, alig hisszük, hogy Diósgyőrből sok pontot hoznak el ebben az idényben.

    Népsport, Képes Sport

    hmgy