magyarfutball.hu

Szarvasi Vasas Spartacus SE - Kabai FC 2 : 1 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.17, 10:14
    Továbbra is veretlenül a hazai pályán
    Szarvasi Vasas—Kabai Egyetértés 2—1 (1—0)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 1000 néző. V.: Holczimmer (Ádám, Vida
    Szarvas: Hanyecz 7—Pisont A. 7, Holp 6, Hirmler 6, Gebri 7—Janis 6, Takó 7, Major 7, llici 7 — Bontovics 7, Rácz 8. Edző: loan Patrascu
    Kaba: Vadon 6 — Temován 6, Takács 6, Szilágyi 4 — Nagy A. 6, Lajtos 5, Dienes 6, Balogh 6 — Plókai 5, Karacsun 5, Toderás 4. Edző: Varga Zoltán.
    Csere: Toderás helyett Csipke (-) 75., Ilici h. Cziglédszky (-) a 82., Rácz h. Truczka (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Major 11-esből a 23., Balogh a 60.. Rácz a 77. percben.
    Sárga lap: Nagy A., 30., Rácz a 32., Szilágy i az 57. percben.
    Kiállítva: Szilágyi a 88. percben (második sárga lap miatt).
    Szögletarány : 4:3 (3:0) Kaba javára.
    Az első esemény a 8. percben történt, ekkor Major távoli lövése Vadon kezében halt el. Az ellentámadás után Balogh lőtt kapu fölé. A ll. percben Rácz egy meredek labdával meglépett a bal oldalon, becselezte magát a 16-oson belülre, ahol „gyanús” körülmények között elesett.
    A 23. percben ismét Rácz előtt volt a labda a 16-oson belül, amikor Lajtos felrúgta a szarvasi játékost A jogos 11-est Major a jobb alsó sarokba rúgta, 1—0.
    34. percben Bontovics késlekedett egy kecsegtető akció során, s így odalett a helyzet. A 39. percben Toderás jobbról ívelt a bal oldalon álló Karacsun elé, aki megcélozta a kapu jobb oldalát, de Pisont A. önfeláldozóan belevetődött a lövésbe s a labda a léc fölött szállt szögletre. A 43. percben szögletrúgás után Nagy A. célozta meg a kaput 20 méterre, de lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    Szünet után a vendégek nagyobb súlyt fektettek a támadásokra, és az 50. percben Plókai gurított Toderás elé, gyenge lövését Hanyecz védte. Egy perc múlva ismét Toderás veszélyeztetett, de Hanyecz most is a helyén volt. Az 54. percben egy hosszú meredek labdával Rácz egyedül tört a vendégek kapujára, de a kifutó Vadon mellett a jobb kapufa mellé küldte. Az 55. percben Nagy Attila rúghatott szabadrúgást a 16-osról, de labdája a felső lécet érintve került a kapu fölé. Két perccel később Bontovics vállalkozott lövésre a kaputól 18 méterre, de a bal felső sarokba tartó labdát Vadon még időben megszerezte.
    A 60. percben egy ártatlannak látszó támadás végén Toderás labdája egy szarvasi védőről Balogh elé pattant, aki kilépett s mintegy 14 méterről a bal felsősarokba lőtt, 1— 1.
    A 63. percben Dienes fejesét Hanyecz a bal alsó sarokból tornázta szögletre. A választámadás után Major adott be jobb oldalról, a berobbanó Bontovics elől Takács mentett szögletre.
    A 74. percben Szilágyi rúghatott szabadot, de magasan kapu fölé lőtt. A 76. percben a felfutó Janis 24 méterről lőtt, Vadon azonban védett.
    A 77. percben Janis a jobb oldalról a kapu előtt álló védők feje fölött átívelt a túloldalra, ahol Ilici fejjel Rácz elé ívelt, s ő szintén fejjel 5 méterről a hálóba továbbított, 2— 1.
    Az utolsó percekben a vendégek kitámadtak és a hazaiaknak volt 2—3 kecsegtető kontratámadásuk, de az eredmény már nem változott.
    A nagyszerűen előkészített pályán, ragyogó napsütéses időben egy jó eredménnyel a háta mögött levő ellenféllel a hazaiak bátran vették fel a harcok Igaz, hogy a Kaba mezőnyben szebben, pontosabban játszott, de az abszolút gólhelyzetek tekintetében megérdemelten jutott vezetéshez a hazai csapat Fordulás után a a Kaba a támadásra összpontosított, és némi szerencsével egyenlített. Ezután is a hazaiak térfelén folyt a játék, mert a Szarvas inkább csak a kontrákra játszott Két ilyen esetben Rácz már korábban is gólokat lőhetett volna. A játék alapján a gólratörőbben játszó hazaiak megérdemelten győztek és tartják hazai győzelmi sorozatukat
    Nyilatkozatok. Ioan Patrascu:—A nagy taktikai csatában csapatom okosabbnak bizonyult. Várható volt, hogy a Kaba a hétközi Magyar Kupameccs után nem lesz képes maximálisan koncentrálni.
    Varga Zoltán: — Játékunk és helyzeteink alapján a döntetlen lett volna igazságosabb.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1993-11-08