magyarfutball.hu

Szekszárdi Polgári SE - Dunaferr SE 1 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.23, 19:31
    Szekszárdi PSE -Dunaferr SE 1-2 (0-2)
    Szekszárd, 600 néző. V: Herbály.
    Dunaferr SE: Bita- Masinka, Jávorka, Halász- Popovics, Flórián (Hutvágner a 81. percben), Dudás, Ruppert- Szauer, Horváth Cs. (Andriska a 68. percben), Szendrei. Edző: Tajti József. Szekszárd: Mausz- Somogyi, Rózsavölgyi, Pető (Pálfi a 38. percben), Prantner - Szabó, Cseke (Kovács a szünetben), Panghy, Tolocskó- Horváth J., Kálmán. Edző: Kniesz Mátyás.
    A Dunaferr aktívan kezdett, igyekezett a szekszárdi térfélen tartani a labdát. A 10. percben aztán a vezetést is megszerezte: Popovics húzott el a jobb oldalon, középre ívelt, ott Horváth Cs. tovább csúsztatta a labdát és Ruppert 14 méterről, éles szögből a bal felső sarokba bombázott. 0-1. A 14. percben Cseke beadását mentették a védők. Kapkodott és beszorult a hazai gárda és sok átadási hiba csúszott összjátékába. Állandósult a vendégek mezőnyfölénye, s a 23. percben újabb gólt szereztek. Popovics közeli fejesét a védők szögletre mentették, Szendrei laposan lőtte be a labdát, melyet Horváth Cs. átlépett és Popovics a 11-es pontról nem hibázott. 0-2. A 29. percben Horváth Cs. lövése Mauszról kiperdült, de másodszorra mentettek a védők. A 37. percben Kálmán kilépett a védők közül, csak Bi- tával állt szemben, de 14 méterről a kapusba vágta a labdát.
    Fordulás után az 50. percben Mausz lábravétődéssel hárított Jávorka elől, a másik oldalon Tolocskó távoli kapáslövését védte Bita. Harcosabb arcát mutatta a Szekszárd, ám a kapura nagyon kevés veszélyt jelentett. Érthetetlenül a Dunaferr is visszavett a tempóból, így aztán igencsak esett az iram és a színvonal. A 65. percben Popovics óriási ziccert hibázott. A 67. percben Tolocskó szögleténél a rövidsaroknál helyezkedő Jávorka hátáról a hálóba vágódott a labda. Öngól! 1-2. A 72. percben Szendrei senkitől sem zavartatva lyukat rúgott az ötösön. Négy perccel később Somogyi remek lövését Bita csak nézte, a kapus szerencséjére a labda elsuhant a léc mellett.
    Úgy indult a mérkőzés, hogy az NB I. felé kacsingató Dunaferr SE az idény legkönnyebb győzelmét aratja. A két gyors vendéggól szemlátomást sokkolta a hazai gárdát, akiknek az ossz játékába sok hiba csúszott. Állandósult a Duna-partiak mezőnyfölénye, ám egy gyors kontrából Kálmán szépíthetett volna a félidő hajrájában. Fordulás után a nagy munkabírású Tolocskó vezérletével nagyobb sebességre kapcsolt a Szekszárd, kiegyenlítetté tette a küzdelmet, de két nagy ziccer ekkor is a vendégek előtt kínálkozott. Jók: Ruppert, Popovics, Dudás, Bita, illetve Tolocskó, Somogyi, Rózsavölgyi, Mausz.
    Tajti József: - Nehezebbé tettük a mérkőzést, mint amilyen a 2-0-as előnyünk után lehetett volna.
    Kniesz Mátyás: - Sokkal jobb csapat a Dunaferr, s ez minden tekintetben megmutatkozott.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1994-03-28