magyarfutball.hu

Budafoki LC - Szekszárdi Polgári SE 2 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.16, 09:51
    Budafok-Szekszárdi PSE 2-0 (1-0)
    Budafok, 800 néző. V: Gergely
    Budafok: Erdélyi- Szabó V., Dragoner, Kazacsenko- Takó, Bősze, Garas, Palacian- Hídvégi, Nagy S. (Ódor az 59. percben), Szabó L. Edző: Gáspár József
    Szekszárd: Mausz- Pető, Prantner, Somogyi, Pálfi- Gyén (Cseke az 56. percben), Szabó T., Panghy, Mészáros (Kovács a 68. percben)- Kálmán, Horváth J. Edző: Kniesz Mátyás
    A Budafok kezdett lendületesebben, már az első percekben Mausz kétszer is bizonyíthatta jó formáját. A 13. percben Mészáros kilépett a lest vitató védők közül, átadhatta volna a labdát a gólhelyzetben lévő Kálmánnak, de a középpályás az átadás helyett a lövést választotta és ez volt a rosszabb megoldás. A 25. percben a szekszárdi térfél közepén Bősze elvette a labdát Szabó T.-től, Garas elé gurította, aki futtából, 23 méterről védhetetlenül a jobb felső sarokba bombázta. 1-0. A 35. percben Palacian lefutotta a szekszárdi védőket, Mausz azonban jól jött ki kapujából és bravúrral mentett.
    Szünet után hamar növelte előnyét a Budafok: az 51. percben Garas átadását a lesgyanús helyzetben lévő Takó kapta, aki 12 méterről a kapuba továbbította a labdát. 2- 0. Mezőnyfölényben voltak a házigazdák, a Szekszárd ritkán jutott el a kapuig. A 60. percben felcsillant a szépítési lehetőség, Kálmán átadását Horváth J. kapta, aki faképnél hagyta a védőket, de Erdélyi kapus egy gondolattal gyorsabbnak bizonyult és a 16-oson kívülre futva lábbal tisztázott. Néhány perccel később Takó fejelt mellé gólhelyzetből, majd Ódor lövését védte Mausz. Szorongatott a Budafok, a 74. percben Szabó L. közeli, léc alá tartó lövését bravúrral ütötte szögletre Mausz.
    A várakozásnak megfelelően az esélyesebb Budafok végig többet kezdeményezett. A hazaiak játéka átgondoltabb volt, rászolgáltak győzelmükre. Az átalakult, jobbára ifistákra épülő Szekszárdot dicséri, hogy elszántan küzdött. Ha nincs ez az igyekezet, úgy aligha úszták volna meg két góllal. Döntő volt az eredmény ilyen alakulásában, hogy Mausz többször is bravúrral mentett gólnak látszó lövéseket. Az SZPSE-ből kapura csupán Horváth J. jelentett veszélyt, ám a csatár társak nélkül maradt a támadásoknál. Jók: Szabó V., Bősze, Garas, Palacian, illetve Mausz, Prantner, Horváth J.
    Gáspár József: - Elégedett vagyok az eredménnyel, helyzetkihasználásban viszont még javulnunk kell.
    Kniesz Mátyás: - Becsületesen küzdöttünk, jelenlegi erőnkből ennyire tellett.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1994-03-07