magyarfutball.hu

Kispesti AC - UTE 0 : 8

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 23:09 (szerk.: 2022.03.29, 16:25)
    UTE - KAC 8:0 (2:0)

    Sárkány-utca, 1500 néző
    Bíró: Kiss Menyhért

    A fiatal kispesti csapatnak ugylátszik a fejébe szállott a dicsőség. Az eddig szerényen, lelkesen és dicséretes ambícióval dolgozó csapat ma nemcsak hanyagul és könyelmüen, de elbizakodottan is játszott. Különösen elől járt ebben a védelme, amely ilyen módon állandóan szabad utat engedett az ellenfél csatárainak, ami által a kapuvédő folytonosan egyedül, tehetetlenül nézett szemközt a közeledő ujpesti támadásoknak. De nem csak ez volt a baja és hibája a KAC-nak. Lábrakapott csapatában a fegyelmetlenség is, sűrűn reklamáltak és ezzel igyekeztek a bírót befolyásolni ítélkezéseiben. Ezzel szemben ez UTE csapata minden izében perfekt, erőteljes, nívós játékot produkált, kitűnő bizonyítványt állitván ki önönmagáról közeledő svédországi turája alkalmából.

    A fedezetsora ugy a védelemből, mint a csatársor támogatásából bőven kivette a részét. Mindig a helyén volt s valósággal táplálta labdával a csatársort. Baubach ezuttal végig állotta az erős iramot. Király az első félidőben elsőrangu volt, a második félidőben azonban már engedett az erélyességéból s puhábban játszott. Peics mindkét félidőben kiválót produkált. A Paulusz—Kósa—Priboj— Schaller—Szidon csatársor teljes összhangban és oly egységesen dolgozott, hogy az eredményesség nem is maradhatott el. Különösen Priboj volt elemében. Négy gólt lőtt az újpesti center. Schaller 2, Kósa 1 és Fogl II. 1 góllal (szabadrugásból) terhelte meg a KAC hálóját.

    A két szélső csatár sok szép támadást vitt keresztül s a szerzett gólokon kivül még több biztosnak látszó gólhelyzetet készítettek elő. A két hátvéd között Fogl III. volt ma a jobbik, bár Fogl II. is jól és biztosan dolgozott. Klein a kapubán kevés dolgát kifogástalanul jól végezte.

    A Kispesti csapatnak Sándor középfedezet volt a legjobb embere. A csatárok közül Fatter jobbszélső vezette a legtöbb támadást s beadásait a belső csatároknak gyakran lett volna módjukban góllá értékesíteni. Boldog nagy agilitással játszott, de minden alkalmas helyzetet eredmény nélkül tulkombinált. A csapat leggyengébb része a védelem volt, különösen Jurcsó, aki mellett az ujpesti csatárok kényük-kedvük szerint futottak le. A gólok nagy része Jurcsó hibájából esett. Biró jól védett, de a kapott gólokat nem háríthatta el.

    Sporthirlap, 1922. április 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.05, 13:32
    Sárkány-u. Bíró: Kiss Menyhért.

    Kispest kezd széllel. Boldog lövése az első percben kapu mellé jut. Az UTE-fölény hamarosan kidomborodik s Priboj a védelem hibájából 10 méteres gólt 1lő. A KAC ritkán jut szóhoz. Az UTE csatársora könnyelműen játszik. Szidonnak két ízben is biztos helyzete volt, de elrontotta. A félidő 2-ik gólját a hátvédek közül kiszökő Priboj a tétovázó kapus mellett lövi.
    A II. félidő 4. percében az offszeidról induló Szidon beadásából Schaller közelről gólt lő. A gól megítélése teljesen deprimálja a KAC-ot s egyre-másra jönnek a gólok. A 4-ik gólt Kósa, az 5-iket szabadrúgásból Fogl II., a 6. és 7-iket Priboj, az utolsót pedig Schaller lövi. Egy tiszta gólt a bíró nem ítélt meg.

    UTE: Klein—Fogl II., Fogl III.—Király, Baubach, Klein—Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.
    KAC: Biri—Jurcsó, Mihalek—Raix, Sándor, Eberhardt—Fatter, Boldog, Ragyák, Gresch, Norik,

    Nemzeti Sport, 1922.04.10.