magyarfutball.hu

UTE - Vasas 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 10. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.14, 12:36 (szerk.: 2021.06.14, 18:39)
    UTE-Vasas 2:1 (1:0). Népszigeti pálya. 2500 néző. Biró: Gerő Ferenc.

    A Vasasok csapata Stengl, Jellinek. Szentmiklósi nélkül, 15 percig 10 emberrel játszott. Az UTE feltétlen jobb volt ellen­felénél s a győzelem megérdemelt volt.
    Az első félidőben változatos játék folyik s csak a félidő végén kerül ez UTE fölénybe, ekkor éri el az UTE a vezető gólt Sohaller éles lövésével, amely védhető tett volna.
    A második félidőben a Vasasok igen sűrűn hozzák veszélybe az UTE kapuját, bár az UTE ekkor fokozza az iramot, ugy hogy egy ideig erősen, ostromolja a Vasasok háló­ját, Paalusznak a széléről jól irányított centerezett labdája a kapus leje fölött jut a hálóba.

    Ezutén a Vasasok érik el egyetlen gól­jukat olymódon, hogy a két hátvéd hibájá­ból Rákosihoz kerül a labda, akinek erős lövéBe Knoll kezei között jut a hálóba.
    Az UTE osapatábaa a védelemben csak Vogel II volt jó. A fedezetkor hibátlanul dol­gozott. A csatársor szépen kombinál, a kapu előtt határozatlan; Paulusz, Schaller és Rossmann vált ki.
    A Vasasoknál Zatykó volt a legjobb, Reiner mint hátvéd kitűnő volt. A fedezetsor­ban Gottliob játéka kimagaslott, A csatársorban csak Rákosi és Koffler játéka volt kielégítő.

    Sporthírlap, 1920. szeptember 6.