magyarfutball.hu

Újpest FC - Vasas SC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 6. forduló
attendance:
  1. Nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.16, 22:17
    Vasas - Ujpest 3:0 (1:0)

    Vasas: Szulik — Király, Rozgonyi — Remmer, Burger, Fried — Báder, Tóth, Tomec, Stanczl, Himmer. — Ujpest: Acht — Fogl II., Fogl III. — Borsányi, Lutz, Eichbaum — Ströck, Wilhelm II., Jakube, Szentmiklóssy, P. Szabó.

    Az Ujpest mindjárt támad,
    Borsányi lő is, de fölé. A Vasas túl élénk, Himmer lő a 3. percben, a labda Acht melléről lepattan, de a hosszúlábú Tomec elől Fogl II. a mezőnybe vágja. Nagy helyzet volt! Báder fut el, Stancl eldriblizi a labdát, Remmer azonban majdnem gólt rúg. Ujpest viszont alig támad és a 10. percben P. Szabó direkt meglepődik, amikor tisztán találja magát a kapu előtt és meglepetésében óriási helyzetben mellégurítja a labdát. Rozgonyi kornerrel segít Ujpestnek, az ellenkező oldalon Tóth ront. A huszadik percben P. Szabó keresztül megy a védelmen, a beadást Jakube elpaccolja, ide-oda pattog a labda, Szulik vetődve kétszer is kitolja, végre Rozgonyi úgy megvágja, hogy Báder majdnem beszalad vele. A veszélyes szélső elől Fogl III. csak kornerre tud menteni, de a korner eredménytelen. Ujpest-csatár nem lő, megint csak Borsányi próbálkozik a fölé. A 25. percben megjön az első Vasas-gól:
    Remmer hosszú labdáját Tomec tisztán kapja, de nem tud vele mit kezdeni a ragadó Fogl III. miatt. Végre is Tóthhoz pöcköli, ez meg ügyesen Báder elé tálalja, a szélső befutva megvágja és Acht hiába nyúl utána.
    Dermedt csönd fogadja a gólt, de a Vasast ez nem zsenírozza, tovább bosszantja meglepően okos húzásokkal az ujpesti védelmet, ennek részéről viszont csak P. Szabó igyekszik, persze eredmény nélkül. Ströck lövését Szulik lábbal védi, Himmer meg elszedi a labdát Fogl III-tól, Báder lő is a kiadásból, Acht azonban vetődve véd. P. Szabó és Szentmiklóssy próbálkoznak, Wilhelm csak Szuliknál eredményes egy gyomorbalépés erejéig. Ki is viszik a kapust, de hamar lábraállítják. Most az Ujpest tíz perce jön, de a Vasas-védelemmel nem boldogul.
    A II. félidőben a Vasas két kornerrel veszélyeztet, Ujpest sem viszi tovább. A 8. percben Ströck derekasan keresztül verekszi magát, a nehéz Vasas-védelmen, éles centerét P. Szabó — hasonlóan az első félidő nagy helyzetéhez — mellé plasszírozza. Ugyanő a 16-osról lő szabadrúgást, de csak eredménytelen korner lesz belőle, mert Szulik jól lép közbe. A 14. percben
    Tomec tisztára játssza Himmert, a balszélső mesés labdát tálal középre és az okosan helyezkedő Báder ebből a nap legszebb gólját lövi.
    Egy perc múlva Tomec meglép Fogl II.-től, a balöszekötőbe szaladt Tóthhoz tol, ez az 5-ös vonal sarkáról haladéktalanul bevágja a labdát.
    A 18. percben a kapásból rúgó Király Szentmiklóssy arcát találja, - a bíró Királyt leküldi a pályáról. Remmer megy hátra bekkelni, Himmer lesz a balhalf, Fried meg Remmer helyére áll. A Vasas így is támadásban marad, sőt Báder éles felsősarok lövését Acht csak nagy bravúrral teszi ártalmatlanná. Az Ujpest most erősít, de lövéshez nem jut, mert a Vasas elszántan védekezik. A 23. percben Rozgonyi és a labdával bugdácsoló Jakube párharcát a bíró oldja meg azzal, hogy 11-est ítél. Ezt P. Szabó helyezve lövi, Szulik azonban elvetéssel véd, majd lábbal taccsra vágja, a labdát. A 22. percben a Fogl III. durván belemegy Béderbe, ezt kiviszik, de a bekk a pályán marad. Borsányi helyet cserél Wilheimmel, de most már egészen lefékez az Ujpest, a Vasas az úr a pályán. Remmer lövése Fogl II. fejéről majdnem a hálóba megy, de a kapufa ment. Az utolsó percekben a Vasas nagyon veszélyes, Acht azonban most már nagyon vigyáz.
    Bíró: Schissler József.

    Sporthirlap, 1928. október 22.