magyarfutball.hu

Újpest FC - Vasas SC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 18. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.29, 19:24
    Ujpest—Vasas 3:0 (3:0)

    Ujpest-: Beneda — Sternberg, Fogl III, - Borsányi, Lutz II, Wilhelm — Ströck, Jakube, Auer, Spitz, P. Szabó — Vasas, Wimmer — Kővágó, Klein — Remmer, Burger, Szádovszky — Báder, Jellinek, Jeszmás, Szentmiklóssy, Himmer

    A mérkőzés
    a széllel hátban játszó ujpestiek támadó akcióival indult és egy eredménytelenül végződött korner után máris a Vasasok indulnak rohamra. Báder lendületteljes támadó akciója csaknem sikert hoz, de a veszélyt Beneda elhárítja. Ujpest lendületteljes támadásai
    a 6. percben érlelnek gyümölcsöt. Ströck áttöri a védelmet, beadását Wimmer kiboxolja és a labda Auer hátáról a gólba pattan. (1:0).
    A 10. percben Kővágó kornert vét. P. Szabó, pompás sarokrúgását a hátravonult Szentmiklóssy menti. A 11 .percben Jellinek lövése az ujpesti kaput hozza veszélybe, de Beneda kornerre véd. A 13. percben Auer veszélytelen lövése Wimmer zsákmánya. A 12. percben Jeszmás váratlan lövését Beneda fogja.
    A 14. percben P. Szabó lefut, mindenki beadást vár, ám P. Szabó ehelyett kapura lő és a labda a meglepett Wimmer mellett útat talál a hálóba. (2:0).
    A 20. percben Ströck megsérül és néhány percre kiáll. P. Szabó kornerjét Borsányi fogja, lövése azonban a kapu fölé megy. Spitz kerül lövőhelyzetbe, de Wimmer elszántan szereli. Jeszmás tiszta helyzetben kapu mellé lő. Lutz II. hosszú lövése veszélytelen. Néhány percig heves Ujpest támadások, de a Vasas-védelem mindent biztosan paríriz. Ujpest megtartja technikai fölényét a következő percek mezőnyjátékában is. A 33. percben Remmer megsérül és kivezetik a pályáról. A Vasasnak adódik most egy kecsegtető akcióra alkalma, de Himmer nincs a helyén és Borsányinak ideje van hazajátszani. A 36. percben Himmer kornerét Burger fölemeli.
    A 38. percben Spitz lövés közben elesik, a labda a kapufáról visszapattan, Spitz felugrik és a késlekedő Wimmer mellett a kapuba juttatja a labdát, (3:0).
    Remmer tízperces, távollét után a 43. percben beáll. A félidő Vasas-támadással végződik.
    A szünetet követő első percekben Ujpest van ismét frontban. P. Szabó és Spitz közös akciójából veszélyes helyzet keletkezik, de Wimmer bátor elvetéssel ment. P. Szabó beadását Auer fogja, lövésre készül, de Wimmer idejében közbelép. A 7. percben Himmer lefut, passzát Báder az üres kapu előtt közelről elhibázza. A 9. percben a Himmer által kiugratott Szentmiklóssy centerét Jellinek bombaszerűen kapásból hajszálnyira lövi a kapu fölé. A Lutz II. faultja miatt megítélt 25 méteres szabadrúgást Jeszmás kapu mellé lövi. A 14. percben Jeszmás 14 méterről indított szabadrúgása a kapu fölött jut ki a játéktérből. A 19. percben P. Szabó egy lépésről a kapu fölé lő. A 20. percben Auer kiugratja Ströcköt, Wimmer kifut, a labdát Ströck előbb éri el, kapura lő, de Remmer még idejében közbelép. Burger szabadrúgását Beneda lábbal továbbítja a mezőnybe. Rövid ideig tartó eredménytelen ujpesti ostrom után, ismét a Vasas kerül frontba, az ujpesti védelem azonban könnyen hárítja el a támadásokat. Jellinek akciója kornert hoz, de Himmer a döntő pillanatban hibáz. A 30. percben Ströck centerét Wimmer kiüti, a ráfutó Auer labdája emberbe megy. Himmer 30 méteres a szabadrúgása a kapulécről pattan vissza és az ujpesti védelem, tisztáz. Spitz jut most pillanatnyilag tiszta helyzetbe, de Kővágó gyorsabbnak bizonyul és a labda máris a mezőnyben van, P. Szabó, közeli lövését Wimmer biztosan fogja. Az utolsó percekben még P. Szabónak és Spitznek akad két kitűnő helyzete, amelyek azonban a Vasasok védelmén veszendőbe mennek.
    Bíró: Boronkay Gábor.

    Sporthirlap, 1928. április 16.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.11, 19:44 (szerk.: 2018.12.12, 17:31)
    UTE-stadion. 3000 néző. Bíró: Boronkay.

    Újpest: Beneda — Sternberg, Fogl III. — Borsányi, Lutz II., Wilhelm — Ströck, Jakube, Auer, Spitz, P. Szabó.
    Vasas: Wimmer — Kővágó, Klein — Remmer, Burger, Szadovszky — Báder, Jellinek, Jeszmás, Szentmiklóssy, Himmer.

    1:0 Auer (6 p.)
    2:0 P. Szabó (17 p.)
    3:0 Spitz (38 p.)

    Újpest trénere: Pozsonyi Imre

    Nemzeti Sport, 1928.04.16.