magyarfutball.hu

Hungária FC - Kispest FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 5. forduló
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. honvedfc.hu: 3.000
  3. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.08, 12:03
    Hungária - Kispest 2:2 (2:2)

    Dátum: 1926.10.16., 15.00

    Bíró: Bosnyákovits Károly.
    Határbírák: Lengyel Károly, Sallay II János.

    Hungária: Kropacsek Ferenc — Kővágó Károly, Kocsis Ferenc - Rebró Béla, Kléber Gábor, Nádler Henrik — Braun József, Molnár György, Orth György, Tritz Lőrinc, Opata Zoltán. Tréner: Orth György.
    Kispest: Weisz László — Saguly János, Dudás Gyula — Raix Gusztáv, Burger István, Hungler III Imre — Praszkó Antal, Szabó Lajos, Fürstner János, Ölvedy Ferenc, Gulyás József. Tréner: Boldog Ádám.

    Gólszerzők: Tritz 13., Orth 16. ill. Burger 31. (11-es), Ölvedy 45.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.15, 21:25
    A Hungária visszavonta a Kispest elleni mérkőzés ügyében beadott óvását. A Hungária a PLSz keddi intéző bizottsági ülésén visszavonta a Hungária— Kispest mérkőzés ügyében korábban beadott óvását, miután tárgyalás során kiderült, hogy bár az aposztrofált Weisz Gyula a szövetséghez benyújtott szerződést nem írta alá sajátkezüleg, az aláírásra külön felhatalmazást adott a Kispest egyik vezetőjének s különben is a másod- és harmadpéldányt annak idején aláírta.

    Sporthirlap, 1926. november 25.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.08.14, 21:56
    A Hungária megóvta a Kispest elleni mérkőzést Óvás veszélye fenyegeti a Kispest—III. kerületi meccset is . Az intézőbizottságnak kell eldöntenie, hogy Weisz Gyula és Török Dezső jogosultan szerepeltek-e Kispest csapatában Kispest hivatalos nyilatkozatban tiltakozik a jogosulatlan szerepeltetés vádja ellen

    Sporthirlap, 1926. november 18.
     
  4. avatar: seamandarin
    2022.08.01, 23:06
    Hungária-Kispest 2 : 2 (2 : 2)

    Góllövők: Tritz, Orth, Burger, Ölvedy

    Hungária-út, 3000 néző. Bíró: Bosnyákovits.
    Hungária: Kropacsek — Kővágó, Kocsis ~ Rebró, Kléber, Nádler — Braun, Molnár, Orth, Tritz, Opata.
    Kispest: Weisz — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Hungler III. — Praszkó, Szabó, Füfstner,Ölvedy Gulyás.

    Kispest — a lista alján — nem kell hogy hónapokig várjon csapata megerősödésére, hanem — ha a menedzser szemfülese máról holnapra betömheti a réseket. Ölvedy, az Olaszországban szakadt kispesti gólzsák már pár hete hazatért a szorongatott kispesti színek védelmére, de nem ő volt az egyetlen új ember a kispesti csatársorban. Péntekről-szombatra virradó éjjel szerződtette és leigazolta Kispest Praszkót is, Turul tehetséges jobbszélsőjét, aki a Hungária ellen már játszott is.
    Szabó, a kispestiek másik régi öszszekötője is visszafoglalhatta már helyét a csatársorban, miután
    Saguly is beállt kétheti szünet után a védelembe. A csapat így most jól együtt van.

    Nemzeti Sport, 1926. október 17.
     
  5. avatar: seamandarin
    2022.08.01, 22:58
    Hungária— Kispest 2:2 (2:2)

    Hungária: Kropacsek — Kővágó, Kocsis — Rebró, Kléber, Nádler — Braun, Molnár, Orth, Tritz, Opata. Kispest: Weisz — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Nunger III. — Praszkó, Szabó, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.

    Bíró: Bosnyákovíts Károly.

    Vajmi kevés sportélvezetet ígért a Hungária-Kispest szombatra előrehozott bajnoki küzdelme, amely azonban váratlanul érdekes és nívós, sportot nyujtott. Érdekessé tette, a mérkőzést Kispest csapatának váratlan és meglepetésszerű megerősödése, amely a pénteken éjjel megszerzett Praszkóval a jobbszélen, az Olaszországból hazatért és, a Varga helyett leszerződtetett Ölvedyvel a balösszekötő posztján és , a kétheti pauza után ismét bevonult Sagullyal és Szabóval megerősödve nemcsak méltó ellenfele volt a Hungáriának, hanem egy kis szerencsével szenzációs győzelmet is arathatott volna nagy ellenfelén.

    A Hungáriának három kihasználatlanul hagyott, gólhelyzete okoz az első percekben izgalmat. Mintegy 10 percig tartó kispesti fölény után a 14. percben Tritz pompásan keresztüldolgozza magát a védelmen és a közvetlen közelről lőtt'labda a Weisz hálójában akad meg.
    Néhány perc mulva Braun nehéz helyzetből centerezett labdáját Orth fogja és közelről benyomja. Kispest kezdeményez ezután sorozatos támadó akciókat és a 31. percben a védelmen magát keresztülharcoló Fürstert Kővágó csak gánccsal tudna, feltartani. A megítélt tizenegyest Burger védhetétlenül góllá értékesíti. Az elért eredményen felbuzdult, kispestiek néhány perc mulva újabb gólhelyzethez jutnak és a veszélyt, csak a szerencse hárítja el a Hungária felől. A 45. percben Ölvedynek sikerül a könnyelműen játszó bekkektőla labdát elszedni és éles lövéssel megszerzi a kiegyenlítő gólt.
    A második félidő elején ismét a Hungáriát látjuk fölényben. Opata veszélyes beadásai keltenek itt-ott zavart, a belsők azonban sorozatosan hibáznak. Kispest erősíti az iramot és különösen a balszárny veszélyes. A lelassított Hungária, a második félidő egy későbbi fázisában kapott észbe, de már későn. A védelembe vonult kispesti, csatárokkal megerősített pompás hátvédpárt végig sikerrel parírozta a kék-fehérek támadásait.

    Sporthirlap, 1926. október 18.