magyarfutball.hu

Hungária FC - Kispest FC 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.30, 22:03
    Hirzer kitűnő játéka ellenállhatatlan lendületet adott a Hungária csatársorának

    Hungária—Kispest 6:0 (3:0)

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Skvarek, Opata, Hirzer, Jeny. — Kispest: Dénes — Raix, Dudás — Gregor, Mondovics, Csendes — Senkey, Szabó, Jeszmás, Fürstner, Czétényi.

    Bíró: Biró Sándor.

    A Kispest kezdi a játékot, de a labda azonnal a Hungária csatáraihoz leérni s támadásaik közben Gregor a saját kapuja fölé lő. Jeny kornerrét Csendes menti, majd Dénesnek kell közbelépni egy támadásnál. Ezután a Kispest fut le, de Jeszmás elől Fehérnek adják a labdát. A A játék gyengén hullámzik, de komoly akciót nem mutat egyik csapat sem. A 9. percben azonban Opata ügyes szöktetésével Hirzer átkígyózik a védelmen, még a kifutó Dénest is átjátssza, egyedül áll szemben az üres kapuval, amikor Raix beéri, elgáncsolja és a labda a . kapu mellé jut.
    A bíró tizenegyest ítél, amelyből Hirzer megszerzi az első gólt. (1:0).
    A 15. percben a kiszökő Haari Baix az ingénél fogva elrántja, a megítélt 20 méteres szabadrúgást azonban mentik. A 17. percben Czétényit szabadonhagyják s Mandl csak nehezen tud kornerre szerelni. Hirzer remek szöktetésével Haar lefut, de a kapu mellé lő. A következő percben Czétényi beadását Jeszmás a kapu mellé fejeli, majd Kocsis szabadrúgását Gregor kornerre fejeli.
    A 25. percben Schneider jó paszszával Hirzer átmegy a védelmen, majd a tisztán álló Opatához adja a labdát, aki azonnal a hálóba továbbítja. (2:0).
    A 21. percben Kocsis a tizenhatos közelében hendszet vet, a szabadrúgást azonban Szabó emberbe lövi. A 32. percben Hirzer lövőhelyzetbe kerül, de Raix elfaultolja, a megítélt szabadrúgásból kornerhez jut a Hungária.
    A sarokrúgást Jeny lövi , Kléber szép fejessel a kapuba küldi a labdát. (3:0).
    A gól után Kispest támad, elé Fürstner a kapu fölé lő, Dudás szabadrúgását pedig Fehér védi. A lefutó Hirzert kornerre szerelik, de a sarokrúgás nem hoz újabb eredményt. A 40. percben Jeszmás elől Mandl rúgja kornerre a labdát, a sarokrúgás után Szabó lő a kapura, de Fehér véd.
    Szünet után Hirzer azonnal lefut, lövése azonban a kapu fölé kerül. A Kispest erős iramot diktál s Fehérnek többször kell közbelépni. A 7. percben Jeszmás lövését Fehér kornerre ejti, a sarokrúgást azonban remekül parírozza. Ezután a Hungária támad, Hirzer becsapja az egész védelmet, éles lövését Dénes védi,
    A 13. percben Jeny beadását Hirzer lövi a kapura. Dénes a labdát kiejti, Hirzer újabb lövése pedig a felső kapulécen táncol végig. A 15. percben Dudás kornerre szereli Opatát s a sarokrúgásból Kléber a kapu mellé fejel.
    Csendes tiszta helyzetbe hozza Szabót, akit azonban elnyomnak és lövése a kapu mellé fut. Jeszmás lövése a kapu fölött száll el, Szabó éles labdáját pedig Fehér öklözi kornerre. A kiszökő Opata elől Raix elvetéssel kézzel fogja el a labdát, amely azonban Opatánál marad s egyedül fut vele, a kapu felé, de a bíró leállítja s hendsz miatt szabadrúgást átél a Kispest ellen.
    A 30. percben Hirzer gyors passza a jó helyzetben levő Opatának adja a labdát, aki a negyedik gólt lövi.
    Két perc múlva ismét a kispestiek hálójában a labda. Jenyt Raix ismét csak úgy tudja feltartani, hogy az ingénél fogva visszarántja,
    a bíró szabadrúgást ítél, a labda elé Hirzer áll és éles lapos lövését már csak a háló állítja meg. (5:0).
    Kispest ezzel teljesen visszaesik- s bár a következő percben kornerhez jut, azt csak a bírónak köszönheti, aki sarokrúgást ítélt amiatt, hogy Schneider belerúgott egy olyan labdába, amely már túl volt a gólvonalon.
    A 38. percben Schneider Hirzernek adja a labdát, ő továbbítja Opatához, aki Skvarekhez passzol, aki végül a hálóba rúgja. (6:0).
    A mérkőzés hátralevő perceiben a Hungária támad, de mindössze csak egy kornert el.

    Sporthirlap, 1927. november 14.