magyarfutball.hu

Kispest FC - Hungária FC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.29, 23:38

    Kispest~Hungária 1:1 (1:0)

    Hungária: Németh — Mandl, Kocsis — Kléber, Weber, Schneider — Haar, Molnár, Kalmár, Hirzer, Opata. — Kispest: Dénes — Wegner, Dudás — Raix, Purczeldt, Csendes — Senkey, Paczolay, Fürstner, Presovszky, Kiss.

    A tribünön két annyi ember állt, mint amennyi hely ott kiadható, az állóhelyen pedig élelmes gyerekek abból csináltak üzletet, hogy elhordták egy közeli építkezés tégláit és húsz fillérért kis állványt emeltek annak, aki látni akart.
    Mindjárt kezdetben páratlan hevességgel lángolt fel a harci kedv, amely nem is csillapodott a mérkőzés végéig. Az öldöklő rohamozás valósággal összezúzta a finomabb játékot és helyébe a pattanásig feszült és izgalomtól lüktető, hallatlan birkózást ültetett. Kispest váratlan erővel lép fel. Kocsisnak kell tündöklő szereléseket bemutatnia. A kék-fehér támadások tartósabbak, de nagyon rendszertelenek, nincsen semmi kiemelkedő akció. Elszigetelt kitörésekből áll a játék. Amott sokkal veszélyesebb a helyzet. Németh kétszer is vakmerő rávetődésekkel tisztáz. Raix néhány komisz faultot mivel, majd
    a 18. percben Csendes hosszú labdájával Fürstner kiszökteti Senkeyt, ez visszacenterez- de Fürstner tovább engedi Kissnek, aki mintegy tíz méterről éles lapos lövéssel megszerzi a vezetést. (1:0).
    Opata a hatosra kerül, de roppant ügyetlen! Aztán megzavarodik a Hungária, a támadások egészen felbomlanak. Kalmárnak van két egyéni kitörése. Az egyiket elrontja, a másiknál elvetéssel védi a kapus, éppen csak a gólvonalon, hogy mindenki gólt reklamál! Van egy szép fejese Kalmárnak, Hirzer korneréből. Aztán megint Németh kapuja van veszélyben, Kocsis hátraadását a kifutó Németh alig bírja elvetéssel elfogni.
    Szünet után folytatódik a Hungária-fölény, de a támadásban szörnyű lékek jelentkeztek. Az erélyes védelemmel szemben nem jutnak lövéshez a kék-fehérek, míg a ritkább kispesti lefutások formásabbak és veszélyesebbek. Presovszky kapásból küldött lövése, vészesen zúg ő a kapu fölött. Hirzer is kitör és tíz lépésről holtbiztos helyzetben a kapu fölé lő. Dénes meleg perceket él, több szép védéssel excellál, főleg Hirzer szabadrúgásának a védése szép.
    Kalmárt Dudás elgáncsolja, a tizenegyes azonban elmarad. Aztán megint Hirzer ront be a hatosra, újra a kapu fölé lő! Közben Kispest visszalendül, a helyzet forró, Németh nincs a kapuban, Kléber ment. A 22. percben heves Hungária-támadás közben
    Kalmár emelt labdája Wegner kezére pattan. A tizenegyest Hirzer, gyilkos erővel ragasztja a balsarokba. (1:1).
    A Hungária lendülete most kissé fokozódik, Molnár nagy helyzetbe kerül, de futtában ő is a kapu fölé lő. A hatosról Hirzer óriási helyzetben lőtt labdája szintén fölé megy. Közben folyton kitörnek a kispestiek. Kiss hatalmas lövése bravúros védésre készteti Némethet, sőt a következő percben Fürstner elől kell rávetéssel mentenie. Egy pillanatra nem csökkenő, vadul hullámzó játék. Egyik oldalon a fedezetsor és Hirzer, a másik oldalon a belső trió rohamoz. A játék nyílt és minden percben várható a gól, amely azonban elmarad.
    Majorszky bíró nagy igyekezettel vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1929. március 18.