magyarfutball.hu

Kispest FC - Hungária FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.12, 22:20
    Kispest—Hungária 2:1 (1:1)
    Kispest nagyobb küzdőképességével megérdemelten győzött az első félidőben fölényben lévő, de gólképtelen Hungária felett.
    Góllövő: Barátky, Havasközi, Fürstner
    Hungária út, 10.000 néző. Bíró: Iváncsics.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Dettrich — Raix, Purczeld, Csendes — Senkey II.,. Paczolay, Fürstner, Havasköri, Kiss.
    Hungária: Ujvári — Nagy, Mándi — Rebró, Kompóthy, Remmer — Titkos, Seres, Baráthy, Bihámi,
    Híres
    ’A Hungária kezd. Szokatlan hévvel és energiával lendül támadásba a csatársor. Titkos centere végigsüvít a kapu előtt és a fejelni akaró Híres a levegőben úszva sem éri már el. Remek összjátékkal, háromszor egymásután száguld le a kék-fehér csatársor és Kispest védelme, csak az utolsó pillanatban tud menteni. Híres bombaszerű szabadrúgását pedig Dénes fogja. Az 5. percben ismét ragyogó húzásokkal tör előre és játssza ki Kispest védelmét a kék-fehér csatársor. Kompóti passzát Sebes Bihámi elé fejeli, Bihámi remekül ,
    kiugratja Barátkyt, kinek hatalmas erejű lövését Dénes már nem tudja védeni. (0:1).
    Még egynéhány hasonló támadással gyönyörködteti híveit a kék-fehér csatársor, azután azonban Kispest erélyesebb védekezésre rendezkedik be. A halfsor is kiveszi részét a védelem munkájából, s a tömörülő védelemmel szemben lassan megtörik a Hungária támadásainak ereje, legalább is eredményessége.
    Közben pedig Kispest csatársora sem maradt tétlen és rajtaütésszerű támadásai gyakran , veszélyeztetik a Hungária kapuját. A 9.percben Havasköri 20 méteres szabadrúgását Ujvári csak nehezen védi. A 13. percben pedig megszületik a kiegyenlítő góljuk is. A kitörni akaró Havaskörit Kompóti faultolja a 16.-os előtt. Havasköri lövi a szabadrúgást és a sorfalat álló Hungária védelem ellenére orrheggyel rúgott ravaszan pergő lövése nyomán a jobb sarokban ér, hálót a labda. (1:1).
    Ujvári, az előtti állóktól nem láthatta a labdát és már későn vetődött. A Hungária most nagy energiával belefekszik, de Kispest védelme mind jobban belejön és a kellő pillanatban mindig közbelép. Egy eredménytelen korner után a 20. percben nagy ostrom alatt áll a kispesti kapu, Barátky közeli fejesét Dénes felüti, a kapufára és Rozgonyi felszabadít. Rögtön rá Híres rohamoz, lövését azonban Dénes fogja.
    Kispest portyázó rajtaütésének egyikénél a 23. percben Kiss centerét Paczolay kapásból szenzációsan lövi és a labda csak kevéssel kerüli el a kaput. Senkey II. pedig rögtön rá csak elvetéssel fejel mellé. Ismét a Hungária-csatársor támad, amelyben Barátky a legagilisabb. A 16-osról küldött remek lövése azonban hajszálnyira a bal léc mellett süvít el. Ujabb eredménytelen Hungária-korner után Raix kétszer egymásután energikus bírói figyelmeztetést kap túl erélyes játékáért. Hiába támad a kék-fehér csatársor, Kispest védelme mindent paríroz, ha máskép nem megy, korner árán, de ezek sem hoznak eredményt. Sőt, az utolsó öt percben Kispest kerekedik felül és nagyy vehemenciával támadásba kezd. A 40. percben
    Senkey II. lefut, pontos centerét az üresen álló Fürstner hibázza. Kiss pedig egytized másodperccel lekésik. Senkey II. újabb lefutásánál és centerezésénél a felső lécről pattan vonalon túlra a labda. Az utolsó percben Kiss lefutása kornert eredményez, ebből Fürstner lövését alig hogy fogni tudja Ujvári.
    A második félidőre a Hungáriában Remmer és Sebes helyet cserél. Kispest ismét nagy energiával kezd, Senkey II. mindjárt kornert forszíroz ki, amelyből Havasköri fejese alig kerüli el a kaput. Senkey II. elől Ujvári kifutással ment, majd Havaskörinek a jobb sarokra irányított fejesét Ujvári csak remek elvetés árán tudja menteni.
    A Hungária csak a 8. percben jut komolyabb támadáshoz. Titkos kornert forszíroz ki, amit azonban Dénes kiboxol. A Hungária további támadásai sorra megtörnek most is a sziklaszilárd kispesti védelmen. A II. percben Bihari remek egyéni akció végén lő, Dénes azonban nagy bravurral kornerre üti fel a labdát. Ismét Kispest veszélyeztet,, de Mándi korner árán ment. A játék mind keményebb, a küzdelem mind hevesebb, mind több a kemény összecsapás. Havasköri Rebrót, Rebró Havaskörit rúgja meg, Havasköri sérülten két percre el is hagyja a pályát. Dénes előbb Híres, majd Remmer lövését fogja most. Ezután ismét a kispestiek támadnak. A 22. percben Kiss lefut, centerét Nagy parírozza ismét Kisshez kerül a labda, akinek újabb centerét a befutó Fürstner közvetlen közelről élesen befejeli. (2:1).
    Mind izgalmasabb és keményebb lesz a küzdelem. A 29. percben Fürstner forszíroz ki kornert, majd Havasköri lövését védi bravurosan Ujvári. Rebró megsérül és öt percre kiáll.
    A 33. percben Havasköri—Fürstner—Senkei-akció újabb góllal fenyeget, de Fürstner passza túlerős, a tiszta helyzetben lévő Senkey II. lábáról leperdül.
    Bihámi és Híres helyet cserél, de ez sem sokat használ, a gólképtelen és nem elég energikus Hungária-csatársort keményen és biztosan veri vissza a kispesti védelem most is. A 37. percben Bihámi remek centerét a középre húzódó Titkos kapásból rég látott, csodás lövéssel küldi kapura, de Dénes biztosan véd. A 38. percben Bihami újabb centerét Barátky kézzel üti be a kapuba, a bíró azonban meglátja és természetesen nem adja meg a gólt. A következő percben Pacolay hibáz nagy helyzetben.
    Kispest az utolsó percekben már csak az eredmény tartására törekszik és sokat játszik taccsra. Az utolsó percben azonban ismét veszélyesen támad, Havasközi bombája azonban védelemről pattan vissza.

    Nemzeti Sport, 1930. március 31.