magyarfutball.hu

Dunaferr SE - Dorogi Bányász 2 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.14, 07:22
    Vereség, ám maradt az előny
    Dunaferr - Dorog 2-1 (1-0)
    Dunaújváros: 800 néző, vezette: Hamar.
    Dorog: Belányi - Jeszenszky (Zalomir), Kasza, Csapó, Szatmári, Garas, Sikesdi, Huszák (Tóth F.), Sirghea, Balogh, Guba. Edző: Reszeli Soós István
    Ennek a mérkőzésnek a tétje inkább a Dorognak volt nagyobb. A Bányász legalább egy pontban reménykedett, hogy tartsa előnyét, amely az osztályozó lehetőségére jogosít. A hazaiak kezdtek jobban, nagy erővel támadtak, ám a Dorog kontratámadásai veszélyesebbek voltak. Balogh, a Bányász gólgyárosa kétszer is nagy ziccerben hibázott, aztán a játékvezető tévedése fosztotta meg a jogos büntetőtől a vendégeket. Balogh kitört, buktatták, ám a bíró sípja néma maradt. A 30. percben viszont a hazaiak megszerezték első góljukat. Jobb oldali szöglet után Belányi kezéből kiperdült a labda, az érkező Torma a hálóba helyezett, 1-0. Ezután is a hazaiak támadtak erőteljesebben, de a dorogi ellenakciók mindig veszélyt jelentettek a Dunaferr kapujára.
    Fordulás után hamar megszerezte második gólját a Dunaferr. A nemrég még Tatabányán futballozó balszélső, Szendrei talált a hálóba, 2-0. Ezután csak egy csapat volt a pályán, a dorogiak óriási erővel támadtak, jól is futballoztak, ám a szerencse elpártolt tőlük. Több jó lehetőség elpuskázása után a 70. percben jött a szépítés. Sikesdi tért ölelő átadása után Balogh húzott kapura, először a dunaújvárosi portásba lőtt, aztán ismételt, de ekkor a kapufa mentett. A kipattanó labdát viszont Balogh kíméletlenül a hálóba vágta, 2-1. Ettől kezdve még nagyobb sebességre kapcsolt a dorogi gárda. Sorra alakította ki jobbnál jobb helyzeteit, az egyenlítés lehetősége is megvolt, amikor a hajrában a román idegenlégiós, Zalomir került jó ziccerbe. Már a kapus mellett is elhúzta a labdát, lövése azonban a kapufáról kivágódva a gólvonalon vánszorgott végig.
    Ezen a mérkőzésen voltaképpen a Dorog önmagát hibáztathatja a vereségért. Az első félidőben nagy sanszot adott jó képességű ellenfelének, amely élt is a lehetőséggel. Fordulás után már azt futballozta a Bányász, amit tud, de a hajrá nemcsak későinek, hanem hatástalannak is bizonyult. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Dorog ellenlábasai sem remekeltek a hétvégén. Ezzel három fordulóval a befejezés előtt megtartotta két pontos előnyét a
    Bányász, amely elegendőnek tűnik a második hely, vagyis az osztályozón szereplés jogának kivívására.
    Jók: Sikesdi, Kasza, Csapó, Balogh.
    Reszeli Soós István: -Csak az menti fel csapatomat, hogy nem estünk össze a Dunaferr 2-0-ás vezetése után. Bennünk volt az egyenlítés lehetősége, sajnos nem sikerült.

    Forrás: 24 Óra, 1993-06-01