magyarfutball.hu

Tatabányai SC - Pénzügyőr SE 2 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1992/1993, 22. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.14, 07:08
    Romjaiból állt fel a Tatabánya
    Tatabánya - Pénzügyőr 2-2 (0-1)
    Tatabánya: Mázi - Takács, Hegedűs, Lahos, Gábrics, (Horváth I. 34. perc) - Ignácz (Szabó 85. perc), Máté, Deák, Csanálosi - Lukács, Plotár. Edző: Csapó Károly.
    Pénzügyőr: Rózsa- Lakatos, Bozsik, Sebők, Vainer- Miczán, Zséli, Major, Sólyom, (Dukon 80. perc)- Muraközi(Tímár 83. perc), Selmeczi. Edző: Jaskó András.
    A 15. percig kellett „várni” arra, hogy a Tatabánya hátrányba kerüljön. Ekkor a hazaiak térfelének közepén Gábrics rossz becsúszása után Zsélihez került a labda, aki a védők közül ki ugorva 13 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 0-1.
    Három perc múlva Lukács a bal oldalon tört előre, de kisodródva az oldalhálóba rúgta a labdát. Aztán Plotár közelről a kapust találta el (a 25. percig negyedszer cserélték le a labdát, így úgy festett, vendéggólon kívül ez volt a legfontosabb esemény a pályán).
    A 38. percben Horváth rossz beadását elcsípte a kapus, így a helyzet kimaradt.
    A szünet utáni eseményeket Ignácz beadása vezette be. Lukácshoz került a labda, aki alig fejelt a jobb felső sarok fölé. Két perccel később előbb Máté távolról kapufát lőtt, majd Plotár beadás után 6 méterről a belső kapufát találta el, a labda kifelé pattant. Amíg a Tatabánya próbálkozott, addig a másik oldalon újabb gólt értek el a vendégek. Az 52. percben az előrevágott labdával Selmeczi elfutott a felezővonaltól, a kifutó Mázi mellett lekezelte azt, majd a 11-es pontról az üres kapuba helyezett, 0-2.
    Az 55. percben Ignácz szabadrúgást ívelt a kapu elé, Plotár 5 méterről fejelt, a labda a kapusról visszapattant, ismétléskor azonban a tatabányai csatár az oldalhálót találta el. Két perc múlva Máté sárga lapot kapott.
    A 62. percben Máté szabadrúgást ívelt be bal oldalról, Csanálosi pedig 4 méterről a jobb
    kapufa tövét találta el. A 65. percben Plotár lábát elhúzta a kapus, a játékvezető 11-est ítélt, amit Ignácz végzett el. A büntetőrúgás a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba, 1-2.
    Az utolsó félórában a Tatabánya percei következtek, de a helyzeteket a 84. percig kihagyták. Ekkor Lukács beadását Plotár kapta, aki a kapussal együtt ugrott, de Plotár lefejelte, a Pénzügyőr portását, s a labda a hálóban kötött ki, 2-2.
    A tavasz legizgalmasabb negyvenöt percét láthatta a tatabányai közönség a második félidőben. A lelátón ülő szurkolók közül többen lemondtak a csapatról, amikor Plotárék kiegyenlítettek. Ezzel a ponttal még az NB Jl-es tagság is megőrizhető.
    Csapó Károly: - Gyenge első félidő után már jól játszottunk. Kétgólos hátrányt követően romjaiból állt fel a csapat, ami biztató lehet a jövőt illetően, mert a játékosok bebizonyították, hogy tudnak küzdeni.

    Forrás: 24 Óra, 1993-04-26