magyarfutball.hu

Haladás VSE - Dorogi Bányász 1 : 0 18:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.02.10, 18:46
    Győzelmet érdemelt volna a Dorog
    A játékvezető döntötte el a mérkőzést
    Szombathelyi Haladás-Dorogi Bányász 1-0 (0-0) Szombathely: 7000 néző, vezette: Bede (László, Szabó J.)
    Dorog: Simon-Sirghea (Jeszenszky a 75. percben), Harmat, Kasza, Borsos, Sikesdi, Garas, Csapó, Guba, Balogh, Szatmári (Huszák az 59.percben). Edző: Reszeli Soós István.
    Szépszámú közönség és rengeteg futballszakember várta az NB II. Nyugati csoportjának csúcsrangadóját. A dorogiak öltözőjében békesség, nyugodtság honolt, Reszeli mester arra kérte fiait, hogy azt játsszák amit tudnak, akkor nem lesz probléma. A hazaiak idegesen, érthetetlenül felspanolva készülődtek. Látszott az arcokon, hogy nagyon tartanak a Bányásztól.
    A Haladás gyorsan döntésre akarta vinni a dolgot, erőteljesen kezdett, ám helyzetet nem tudott kialakítani a dorogi kapu előtt. A 24. percben volt a mérkőzés egyik döntő mozzanata. Az egyre inkább fölénybe kerülő, minden támadását gólveszély kísérő dorogiak centere, Balogh a 16-oson belülre verekedte magát. Álomziccerbe került, amikor Jagodics ipont érő, szép mozdulattal gáncsolta a Bányász csazárát. Elnémult a stadion, mindenki elkönyvelte a 11-est. A közönség nagy ovációban tört ki, amikor Bede játékvezető továbbot intett. Súlyos bírói tévedés volt. A játékvezető nem volt hajlandó a mérkőzés után megidokolni dönrté- sét, de egyszerű a képlet. Jagodics a 6. percben, szintén Balogh buktatásáért sárgalapot kapott. Ha Bede 11-est ítél, ki kell állítania Jagodicsot, hiszen a szabály előírja, gólhelyzetben lévő játékos elleni szabaályta- lanságért legalább sárgalap jár. Az első után viszont már piros jár. Bede ezt nem merte vállalni, holott kötelessége lett volna.
    A hazaiak egyre alatomosabban fociztak, rengeteget reklamáltak. A 30. percben Csapó ütközött Keneseivel, akinek csapattársa, Sánta elégtételt vett a dorogi focistán. Mint a korcsmákban, lefejelte Csapót. Ezt már Bede sem nézhette el, kiállította a Haladás játékosát.
    A Dorog egyre jobban belelendült, egyértelműen fölénybe került. A Haladás megúszta kapott gól nélkül a félidőt.
    A szünetben Reszeli Soós István, látva a dorogi fölényt, arra kérte játékosait, minél előbb vigyék döntésre a dolgot. Alig mlegedtek újra játékba a játékosok, amikor jött az újabb hatalmas bírói hiba. A 46. percben Szekér kapura lőtt, ván- szorgó labdája még a labdaszedőknek sem okozott volna gondot, ám Bede Ferencet alaposan megzavarta. A 16-oson belül olyan idilli állapot uralkodott, mint az egykori békés brigádértekezleteken, amikor a bíztató hátbaveregetés számított a legnagyobb „bűnnek”. Mindenki, még a hazai játékosok is meglepődtek, amikor Bede 11-est ítélt. Hogy miért? Erről, ezúttal sem volt hajlandó nyilatkozni. Farkas futott a büntetőnek és a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.
    A Dorog nem adta föl, a jogos reklamálási hadjárat helyett a pályán akart bizonyítani. Továbbra is gördülékenyen futottak az akciók, ám a partjelzők is beálltak a sorba, olykor már túl gyanúsan állították meg az ígéretes dorogi akciókat. Az 55. percben azonban a bírák sem tudtak mit tenni. Sikesdi 20 méteres bombája a hálóba tartott, ám Derdák valami fantasztikus bravúrral hárított. A hátralévő időben a Dorog a kapuja elé szorította ellenfelét, levegőben lógott az egyenlítés, ám a bírói hibáktól sokkolt vendégek képtelenek voltak a kapuba találni.
    Ezt a mérkőzést nem a Dorog veszítette el. Bede Ferencnek, aki egyébként jó játékvezető, sok álmatlan éjszakát okozhat ez a találkozó. Ritka az ennyi bírói tévedés, ami rendre a vendégeket sújtotta. A Dorog bizonyította, hogy jobb csapat, mint a Haladás, amelynek játékosai gyakran alattomos módon fociztak, a Glázer-utasításoknak megfelelően. Nem szabad elkeseredni, van még idő behozni a hárompontos hátrányt. A Haladásban több játékos nem szerepelhet Tatabányán, a soron következő fordulóban. Már most megjósolhatjuk, hogy egy nyugodt TSC legyőzheti a pillanatnyi listavezetőt.
    Jók: Sikesdi (a mezőny lgjobbja), Garas, Kasza, Borsos, Harmat, Balogh.
    Reszeli Soós István:-Nagyon sajnálom játékosaimat, akik mindent megtettek a sikerért és jól is fociztak. Bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk gyengébbek a Haladásnál, sőt... A játékvezetés egyszerűen kritikán aluli volt, a bírói etika szellemével ellentétesen sípolt. Amikor a második félidő elején, a szünetben megbeszélt új taktikát játszottuk volna, olyan 11-est adott meg, amellyel felborított mindent. Kikaptunk ugyan, de nem adjuk fel, a feljutás kérdése még nem dőlt el. Láthatta mindenki, hogy jobbak vagyunk mint a Haladás.

    Forrás: 24 Óra, 1993-04-05