magyarfutball.hu

Mohácsi FC - BKV Előre SC 1 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1992/1993, 14. forduló
referee : Tóth Vencel
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 11:48
    Végre győzelem!
    Mohácsi FC - BKV Előre SC 1:0 (1:0)
    (Munkatársunk telefonjelentése).
    Mohács, 800 néző. V.: Tóth V.
    Mohácsi FC: Lukács - Kiss Gy., Újvári, Kosa - Becker, Kovács L., Nagy E., Martina (Gill 72.p.) - Szomor (Varga L., 80.p.), Horváth A., Várda. Edző: Sziebert Imre.
    BKV Előre: Sárközi - Krecska, Horváth M. (Harmath 72.p.), Jessi, (Szántó 42.p.), Erdélyi - Sztrizsakov, Széplaki, Szeitl, Arató - Kovács L„ Tóth J. Edző: Nagy László.
    (A napokban elhunyt mohácsi sportvezető és játékvezető, Pazaurek Dezső emlékének adóztak egy perces néma vigyázál- lással a szurkolók és a csapatok a mérkőzés elején.)
    Az 5. percben a volt ferencvárosi Krecskának a „Kigyótérről” eleresztett lapos bombája okozott riadalmat a hazai védelemben: a labda a jobb kapufa tövéről vágódott a mezőnybe vissza. A 21. percben esett a mohácsiak első, és egyetlen, de annál értékesebb, győztes gólja. Szomor húzott el a bal szélen, laposan középre adott,
    Várda a 11-es ponton rácsapott a labdára, megtolta s a kivetődő kapus hasa alatt a kapu közepébe kotorta (1-0).
    Fordulás után a 72. percig kellett várni az első említésre méltó, s egyben nem túl szerencsés eseményre. Ekkor Martina meggondolatlan becsúszása után mindkét együttesnek cserélnie kellett. A mohácsi csapatkapitányt és a fővárosi Horváthot is ölben vitték le a pályáról.
    Lelkesen, nagyon-nagyon akarva s ezért tán kicsit görcsösen is játszott a hazai csapat - ami a hosszú nyeretlenségi sorozat után érthető. A sok hibával tarkított mérkőzésen a hazaiak győzelme ennek ellenére teljesen megérdemelt. Főként, ha azt vesszük, hogy helyzete a két csapat közül (az egy Krecska-kapufát kivéve) csak a Mohácsnak volt. A mérkőzéshez még adalékként annyit: a hét sárga lap elsősorban nem a játékosokon, hanem a játékvezető tevékenységén múlott.
    Sziebert Imre: - Csapatom nagyon akarta a győzelmet, örülök annak, hogy hosszú idő után újra nyerni tudtunk. Gratulálok a fiúknak.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1992-11-16