magyarfutball.hu

Szekszárdi Polgári SE - Zalaegerszegi TE 0 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 16:53
    Szekszárdi Polgári SE - Zalaegerszegi TE 0:1 (0:1)
    Szekszárd, 1000 néző. V: László Gy.
    ZTE Vincze- Dobos, Szabó I, Horváth A., Szabó II.-Kerkai, Kovács L., Peresztegi (Pálcsa a 81. percben), Horváth J.-Varga R. (Gyurkity a 88. percben), Németh. Edző: Mihalecz István. Szekszárdi Mausz- Koller, Dzsinovics, Agapov, Nagyfalusi- Naumkin (Szabó T. a 74. percben), Bozsér, Kalmár (Pilisi a szünetben), Kvanduk- Varga L., Horváth P. Szakosztály igazgató: Teszler Vendel
    Az erőfelmérésre szánt, tapogatódzó tíz perc után könnyen hárítható gólt kapott a Szek- szárd. A 13. percben szabadrúgáshoz jutott a ZTE, Kerkai ívelte be a labdát és a jó ütemben felugró Németh az ötösről a bal alsó sarokba fejelte. 0-1. Mi tagadás, elméláztak a hazai védők. Aktívabb, lelkesebb volt a vendégcsapat, kevesebb átadási hibával építette akcióit. A 21. percben Horváth P. húzott kapura, majd 25 méterről lőtt, Vincze vetődve szögletre tenyerelte a labdát. Őt perccel később Varga R. elől Mausz lábravetődéssel mentett az ötösön. Idegesen; kapkodva játszott továbbra is a Szekszárd, a védők nehezen boldogultak a higanymozgású, sokat vállaló Németh-tel. A 42. percben újabb gólt szerezhettek volna a vendégek: Dzsinovics Németh elé fejelte le a labdát, a csatár közeli lövését Mausz lábbal szögletre hárította.
    Szünet után az 53. percben a kapura törő Pilisit kézzel földre rántotta Szabó I. a 16-oson belül, a játékvezető továbbot intett. A másik oldalon Horváth J. lövése zúgott el a jobb sarok mellett. Az 53. percben Horváth P. becsúszó szerelését buktatásnak minősítette a hibát hibára halmozó játékvezető, s mert a csatárnak már volt egy sárga lapja - kiállította. Percekig tüntetett a közönség, ettől méginkább összezavarodott László Gy., aki osztotta a sárgákat, de teljesen kicsúszott kezéből az irányítás. A sors fintora, tíz emberrel jobb, lelkesebb játékot nyújtott a Szekszárd, ám az akarás görcsös erőlködésbe csapott. A 75. percben gólt kiáltott a publikum: Varga L. 18 méteres remek szabadrúgása a felső lécet súrolva vágódott az alapvonalon túlra. A ZTE kapkodott, elvagdosta a labdákat, „fagyasztotta" minimális előnyét. A 84. percben Szabó R. 16 méteres lövését védte Mausz.
    Megszakadt a Szekszárd öthetes veretlenségi sorozata, mert részben egy félidőnyi előnyt adott ellenfelének. A ZTE a csúszós talajon gondolkodásban és végrehajtásban egyaránt gyorsabbnak tűnt. A hazaiak tompán, fásultan, sok hibával játszottak, teljesítményük elmaradt az előző hetekben nyújtottól. Szünet után rákapcsolt a Szekszárd, ekkor azonban az indiszponált játékvezető lépett elő főszereplővé. A tíz főre fogyatkozott hazaiak nagy hajrát nyitottak, ám az ideges légkörben képtelenek voltak hátrányuk ledolgozására. Jók: Németh, Varga R., Szabó L, Szabó II., illetve Kvanduk, Agapov, Nagyfalusi.
    Mihalecz István: - Nagyon jó csapatot győztünk le, úgy érzem megérdemelten.
    Teszler Vendel: - Rosszul alkalmazkodtunk a csúszós talajhoz, az elmúlt hetekhez képest gyengébb teljesítményt nyújtottunk. Egy pontrúgás utáni figyelmetlenség elég volt a vereséghez.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1992-10-12