magyarfutball.hu

Tatabányai SC - Ajkai Hungalu SE 2 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1992/1993, 8. forduló
attendance:
  1. 24 Óra: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.19, 12:08
    Egy góllal volt jobb a Tatabánya
    Tatabánya SC-Ajka Hungalu 2-1 (1-0)
    Tatabánya, 1500 néző. Vezette: Kincses, Sóthy.
    Tatabánya: Szicsó- Tokaji, Sebők, Csanálosi, Matics,-Máté, Deák, Lahos, (Hegedűs az 58. percben),-Ignácz, Plotár, Gazdig (Lukács az 58. percben). Edző: Csapó Károly.
    Ajka: Szalóky-Domonkos, Szabó, Piri, Rénes-Nagy J., Nagy Z., Németh (Vas a 67. percben).,-Kádár, Csörnyei, Csertán Edző: Dalnoki László.
    Vasárnap otthon játszott a Tatabánya, s mintegy másfél ezren nézték végig az előadást. A papírforma szerint a találkozó hazai győzelmet ígért. Úgy is kezdődött a mérkőzés, ahogy arra számítani lehetett. Már a második percben megszerezhette volna a vezetést a TSC, ekkor Csanálosi jobbról beívelt szögletét ugyanis a berobbanó Sebők 6 méterről alig fejelte a kapu mellé. Hat perc múlva viszont Ignáczot szabálytalanul állították meg a bal oldalon, a
    16-os vonalánál, a szabadrúgást Máté végezte el. A nagy erővel meglőtt labda egy védőt érintve a kapu jobb oldalába vágódott, 1-0.
    Középkezdés után Csertán került gólhelyzetbe, de Szicsó bátor vetődéssel még időben tisztázott. A gól után mindössze 3 perc telt el, amikor újabb tatabányai helyzet adódott az ajka- iak kapuja előterében. Jobboldali beadás után azonban Gazdig 6 méterről a jobb kapufa tövét találta el.
    Később Plotár átadásával Ignácz lépett ki a védők közül, s 10 méterről a kapu fölé vágta a labdát. A félidő közepéig újabb hazai helyzetek okoztak zavart a vendégek térfelén. A 29. percben Csanálosi szabadrúgása után mentett a vendégek kapusa, aztán Lahos 16 méterről alig lőtt a kapu mellé. A félidő befejezéséig Gazdignak is volt még két helyzete, de ezeket is sikerült kihagynia a hazai játékosnak.
    A szünet utáni eseményeket ismét gyors tatabányai gól vezette be. Plotárt a 16-oson belül szabálytalanul szerelték, a büntetőt pedig a csatár nagy erővel a kapu jobb oldalába vágta, 2-0.
    Már úgy tűnt, hogy ez az előny elegendő lesz a két pont megtartására, amikor az 52. percben váratlanul szépített az Ajka. A hazaiak figyelmetlenségüknek köszönhették, hogy Csörnyei közelről a hálóba kotorta a labdát, 2-1.
    Az már a második félidő elején kiderült, hogy a Tatabánya nem tudta átmenteni jó formáját a szünet utáni játékra. Csapó Károly mindezt igyekezett korrigálni, s az 58. percben két játékosát lecserélte. Nyolc perc múlva újabb tatabányai helyzet maradt ki, amikor Ignácz lövését Szalóky kiütötte, a labda Plotárhoz került, de a csatár fejesét lehúzta az ajkai kapus. Az utolsó percben Ignácz maga mögött hagyott mindenkit, de 8 méterről mellé lőtt.
    A második félidőben több esemény futott a pályán, miután a másik oldalon is voltak helyzetek, amik ezúttal kimaradtak.
    Csapó Károly, a mérkőzés után: - Örülök annak, hogy megszereztük a két pontot.
    Dalnoki László: - A játékvezetők a Tatabánya mellé álltak ezen a délutánon.

    Forrás: 24 Óra, 1992-10-05