magyarfutball.hu

Szarvasi Vasas Spartacus SE - Bajai FC 5 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1992/1993, 28. forduló
attendance:
  1. Békés Megyei Hírlap: 800
  2. Nemzeti Sport: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.21, 09:13
    Major háromszor köszönt be
    Szarvasi Vasas—Baja 5—1 (3—1)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 800 néző. V.: Bába (Szekeres, Veress)
    Szarvas: Hanyecz 7 — Szlopóczki 7 — Zahorán 8, Holp 6, Mihalache 7, Gebri 7 — Major 8, Pisont A. 7, Brakszatórisz 7 — Truczka 7, Rácz 7. Edző: loan Patrascu
    Baja: Farkas 5 — Szűcs 5, Parovin 4, Palla 3 — Kovács B. 3, Tóth 3, Kiss 3, Ádám 3 — Koch 6, Kuhlevszkij 4, Horváth 6. Edző: Rónai Sándor.
    Csere: Palla helyett Faddi (3) a 35., Holp h. Zahorecz (-) a 74., Truczka h. Pisont R. (-) a 76. percben.
    Gólszerző: Major (11-esből) a 22., Horváth a 32-, Brakszatórisz a 44., Rácz a 45., Major az 55., Major (11-esből) a 62. percben.
    Sárga lap: Pisont A., Koch, mindketten a 8., Farkas a 21. percben
    Szögletarány: 6:3 (4:0) a Szarvas javára.
    A 10. percben Pisont András szabadrúgása után Rácz kapu fölé emelt. A 12. percben Rácz szögletrúgása után Brakszatórisz került gólhelyzetbe, de Farkas szögletre mentett. A 18. percben Pisont András éles beadása a berobbanó Gebri előtt suhant el.
    A 22. percben vezetést szerzett a Szarvas, Major szépen ívelt a 16-oson belülre érkező Brakszatórisz elé, ahol a bajai védők fellökték a szarvasi játékost. A jogos büntetőt Major a jobb alsó sarokba lőtte, 1—0.
    A 27. percben, partdobás után ismét Brakszatórisz került gólhelyzetbe, de lövése ezúttal a kapufán csattant.
    A 32. percben ritkán látható potyagóllal egyenlített a Baja: Horváth nullszögből leadott beadásszerű lövése a védőket és Hanyeczet is becsapva került a hálóba, 1—1.
    A 37. percben Major szép cselek után tisztára játszotta magát, de a lövéssel egy pillanatra kivárt, s ez elég volt, hogy a bajai védők tisztázzanak. A 41. percben a nagy kedvvel játszó Zahorán sorra játszotta át a védőket, lövését az utolsó pillanatban védte az elvetődő Farkas.
    A 44. percben Rácz bal oldali beadása után Brakszatórisz kapásból a jobb sarokba lőtt, 2—1.
    Az első játékrész hosszabbításában ismét a kitűnő Zahorán viharzott el, labdáját Truczka kapta, aki viszont a tisztán álló Rácz elé továbbított, s ő biztosan lőtt a hálóba,
    3—1.
    Szünet után a 47. percben Brakszatórisz indította Ráczot, aki elől Farkas önfeláldozóan mentett. Az 51. percben a változatosság kedvéért ezúttal Rácz hozta helyzetbe Brakszatóriszt, aki gólhelyzetben Farkast találta telibe. Egy perccel később, szögletrúgás után Zahorán jobbról leadott lövése a felső kapufán csattant.
    Az 55. percben Truczka cselezgetett a 16-os előtt, amikor buktatták a bajai védők, a
    szabadrúgást Rácz ívelte a kapu elé, és Major közelről a hálóba fejelt, 4—1.
    Az 56. percben Kuhlevszkij jobb sarokba tartó lövését Hanyecz vetődve védte.
    A 61. percben a kapura húzó Brakszatóriszt Koch hátulról fellökte, ismét 11-es, amelyet Major ezúttal is a jobb alsó sarokba továbbított, 5—1.
    A 83. percben Pisont R. próbálkozott lövéssel, de a 16-osról kapu fölé küldte a labdát. A 87. percben Zahorán növelhette volna még a hazaiak előnyét, de jobbról leadott éles lövése alig suhant el a bal kapufa mellett.
    A nagy meleg ellenére Szarvas óriási iramot diktált. A kimagaslóan játszó Major és Zahorán vezérletével, jó játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyertek a szarvasiak, és vágtak vissza az őszi négygólos vereségért A Baja csak a mezőnyben játszott elfogadhatóan, a kapu előtt igazán komoly veszélyt nem jelentett.
    Nyilatkozatok. loan Patrascu: — Helyenként kitűnő játékkal szórakoztattuk a közönséget, akiknek adósak voltunk egy jó játékkal és egy magabiztos győzelemmel. Rónai Sándor: — Én a hozzáállás miatt szégyenkezem, amely magával hozta a megérdemelt vereséget.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1993-06-07