magyarfutball.hu

Újpest FC - 1. HŠK Građanski Zagreb 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: heimo
  2014.04.22, 18:02 (szerk.: 2016.04.22, 14:28)
  A mérkőzés a horvát csapat támadásaival kezdődött, de pár perccel a kezdés után az Ujpest már magához ragadta a játék irányítását. A 8. percben nagy kavarodás volt a Gradjanski kapuja előtt,de Urch kapus a rárohanó három belsőcsatár elől nagy nehezen ki tudja ütni a labdát. A 13. percben Zsengellér, aki igen nagy kedvvel játszott, kiugrott a védőjátékosok közül s a kifutó kapus mellett az üres kapura gurította a labdát, de Brozovic az utolsó pillanatban a vonalon mentett. A 19. percben Zsengellér két ízben is emberbe lőtt, majd Kállai közelről kapu mellé fejelt. Jazbincek árnyékként kísérte Zsengellért, de a magyar csatár ennek ellenére is jól mozgott. A 24. percben Vincze váratlan éles lövése került kapu mellé. A 31. percben Zsengellér védés közben akadályozta a kapust, aki ilyen körülmények között Kállai lövését már vonalon belül fogta, a bíró természetesen nem ítélte meg a gólt. A 33. percben a Gradjanski támadásánál Cimmermansic lövése kapufáról pattant vissza. A 43. percben Zalant veszélyeztetett, de lövését Sziklai védte.
  Szünet után eleinte az Ujpest támadott. Az 5. percben kavarodás volt a Gradjanski kapuja előtt, a labda ide-oda pattogott, míg végül Urch kapus megkaparintotta. A 10. percben Ádám beadását Zsengellér kapufának lőtte, majd Kocsis bombája ment a bal felső sarok mellé. A 16. percben Lesnik lövése Temesről pattant hálóba: Öngól! 0:1. A 24. percben sorozatos ujpesti támadások következtek, s végül Szalay 20 méteres szabadrúgását Urch csak sarokrúgás árán tudta védeni. A 38. percben Lesnik jó gólhelyzetben volt, s Temes az utolsó pillanatban nehezen szerelte. A 39. percben Zsengellér 16 méteres szabadrúgását védte a kitűnően játszó kapus. Az Ujpest támadásaival ért véget a mérkőzés.
  Az Ujpest fáradt együttes benyomását keltette. Némi balszerencsével is küzdött, 1-2 góllal győzhetett volna, de a továbbjutást nem érdemelte meg a mutatott játék alapján. Csapatából talán csak Zsengellért lehet kiemelni. A Gradjanski inkább a védekezésre rendezkedett be, amit kitűnően csinált. Különösen védelme volt jó, csatársora ritkán, de veszélyesen támadott. Urch kapus, a 2 hátvéd, Jazbincek középfedezet és Cimmermansic és Lesnik csatár nyújtott kiválót. Az Ujpest végeredményben tehát 1:0 (0:0) arányú vereséget szenvedett s így kiesett a további küzdelmekből.
   
 2. avatar: fgymat
  2010.05.11, 20:55
  Továbbjutott a Građanski Zagreb, 5-0-ás összesítéssel. Bukovi Mártont a Građanski edzőjét ideiglenesen Bernard Hügl helyettesítette.