magyarfutball.hu

Eger SE - Hatvani KVSC-Deko 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1991/1992, 25. forduló
attendance:
  1. Heves Megyei Hírlap: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.02.10, 16:40
    Lélegzethez jutott az Eger
    Eger SE — Hatvan Deko 1-0 (0-0)
    Eger, 1500 néző, V.: Tóth V.
    ESE: Bodolai — Jávorszki, Csendes, Lengyel, Aranyos — Vojtekovszki, Csató, Vadicska, Oláh — Kormos, Báder. Edző: Varga Zoltán.
    Hatvan: Nagy — Kelemen, Károly, Krasnyánszki, Szabados — Tuifel, Gömöri, Gephard, Orovecz — Mózner, Martinenko. Edző: Tóth Dénes.
    Csere: Báder helyett Berecz a szünetben, Gömöri helyett Hutter, Orovecz helyett Nyikos mindkettő a 74. percben.
    Gólszerző: Aranyos a 69. percben.
    Sárgalap: Gephard a 9., Lengyel a 10., Csendes a 18., Kelemen a 23. Oláh a 80. percben.
    Mindkét csapat szempontjából valamilyen oknál fogva vízválasztó volt a megyei rangadó. Ezért is nem volt véletlen, hogy a kiesés szélére sodródott egri játékosok a hét közepén „zártkörű” megbeszélést tartottak, ahol sem az edzők, sem a vezetők nem vettek részt.
    A csapat kapitányát, Lengyel Lajost kérdeztem a meccs előtt arról, hogy netán vérszerződést kötöttek a hátralévő fordulókra?
    — Az összejövetellel az volt a célunk — mondta —, hogy kibeszéljük egymás között az elmúlt hetek kudarcait, és megpróbáljunk választ kapni arra, hogy az elmúlt hat meccs során miért szereztünk csak egy pontot. Úgy érezzük, hogy a csapat görcsös bizonyítási vágya, és az egyéni hibák okozták a vereségeket. Abban egyetértettünk, hogy a bajnokság hátralévő részében mindenkinek a szívét-lelkét ki kell tennie a csapat érdekében.
    Kanyok Imre a cseresorban kapott helyet, ő így vélekedett a meccs előtt:
    — Nem vagyok teljesen egészséges, ezért úgy egyeztünk meg az edzővel, hogy csak akkor állok be, ha minden kötél szakad. Ezen a mérkőzésen egy pillanatig sem szabad kihagyni, csúszni-mászni kell, hogy kilábaljunk a gödörből.
    Ä hatvaniak csapatkapitánya, Gömöri Ottó az önbizalomhiánynyal magyarázta a Deko utóbbi hónapban mutatott szerényebb szereplését.
    — Az elmúlt négy mérkőzés sikertelensége — fejtette ki —, úgy érzem, néhány játékostársamnak megingatta az önbizalmát. így aztán hiába maradt meg
    a csapategység, ez éppen elég volt ahhoz, hogy négy találkozón mindössze egy pontot szerezzünk. A mai meccsen megmondom őszintén, a döntetlennek örülnék a legjobban, mert akkor mindkét csapat elmozdulna a holtpontról.
    Most pedig lássuk a mérkőzés krónikáját.
    27. perc.: Egy jobb oldali beadás Csendes fején megpattant. A labda pontosan Martinenkó elé hullott, aki a kapuval szemben 12 méterről a kifutó Bodolai felett csúnyán fölé emelt.
    42. perc.: Szabados röviden szabadított fel, így került helyzetbe Csató, akinek jól eltalált 17 méteres lövése irányt változtatott a hatvani védőn, s Nagy kapusnak minden tudására szüksége volt, hogy a léc alá tartó labdát megkaparinthassa.
    45. perc.: Bal oldali szöglet után a lecsorgó labdát Gephard helyezte a bal sarokra, de Bodolai résen volt.
    69. perc: Vojtekovszki átadása Aranyost találta üresen, aki 22 méterről célozta meg a kaput. A kellemetlenül pattanó labdát az elindulás pillanatában megcsúszó Nagy nem érte el, így az a jobb sarokban kötött ki, 1-0.
    75. perc: Berecz az alapvonaltól lőtte vissza a labdát, amit Lengyel az ötösről fejelt kevéssel a bal alsó sarok mellé.
    A mérkőzés elején aktívabbnak tűnt a a házigazda. Az ESE- nek főként a jobb szárnya szervezte a támadásokat, ám a beíveléseket a hatvaniak jól megter
    mett védői — Károly és Krasnyánszki — rendre elfejelték. Tíz perc után kiegyenlítődött a játék, s ezt követően a két csapat futballistái jobbára arra fektették a hangsúlyt, hogy tekintélyt szerezzenek maguknak. A szűnni nem akaró szabálytalanásgok miatt nem alakulhatott ki folyamatosjáték. Percenként kerültek a földre a játékosok, a gyúrók ingajáratban voltak a kispad és a pálya között. A durva játékot jelzi a gyors egymásutánban kiosztott négy sárga lap, s bizony, ha a bíró nem olyan lágyszívű, Csendest és Bádert is idő előtt az öltözőbe küldhette volna.
    A második félidőben maradt a küzdelem, az izomfoci, ám a helyzetekkel, az ügyes kombinációkkal, a futball szépségével adósak maradtak a csapatok. Az Eger tartóssá tette fölényét, de a kapura alig jelentett vesszélyt. Végül is egy jól eltalált lövéssel szerezte meg a két pontot, ami úgy jött a piros-kékeknek, mint a sivatagban napok óta étlen-szomjan bóklászónak. És a Hatvan? Ezzel a vereséggel úgy tűnik le kell mondaniuk a dobogós helyezésről.
    Varga Zoltán: — Hosszú idő után végre mi is tudunk örülni.
    Tóth Dénes: — Éppen csak azt nem énekeltük, hogy Hajrá Eger! Ennek természetesen nagyon súlyos következményei lesznek...
    Jók: Csendes, Aranyos, Lengyel illetve Károly, Gephard, Krasnyánszki.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1992-05-11