magyarfutball.hu

Nyíregyházi VSC - Békéscsabai Előre FC 1 : 4 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.01, 08:52
    A vártnál könnyebben...
    Nyíregyháza—Békéscsabai Előre FC 1—4 (1—3)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Nyíregyháza, 2000 néző. V.: Varga S. (Kiss B., Bede). Nyíregyháza: Téglási 4 — Cselószki 4, Kertész 4, Nagy 4 — Kovács 4, Molnár 4, Csehi I. 4, Bücs 5 — Szkunc 4, Malisenko 4, Csehi Z. 4. Edző: Sándor István.
    Békéscsaba: Baji 6 —Mracskó 7, Ionut 7, Szenti 7, Zahorán 6 — Csató 7, Kurucz 7. Manaila 6 — Árgyelán 6, Gricajuk 7, Miklya 6. Edző: Pásztor József.
    Csere: Nagy helyett Zubanics (4) a szünetben, Melisenko h. Erdei (-) az 56., Árgyelán h.Tardi(-) a 70., Gricajuk h. Usmajev (-) a 84. percben.
    Gólszerző: Csató a 6„ Manaila (öngól) a 7., Gricajuk a 24., Kurucz a 43„ Ionut a 69. percben.
    Sárga lap: Árgyelán a 25., Kovács a 36. percben.
    Szögletarány: 7:6 (3:4) a Nyíregyháza javára.

    A lila-fehérek számára megnyugvást jelenthetett, hogy már a 6. percben bevették a házigazdák hálóját.
    Csató a jobbösszekötő helyén mintegy 18 méterről lőtt, a labda egy nyíregyházi védőt érintve került a hosszú sarokba, 0—1.
    Egy perc múlva jött a válasz. Egy hazai akció végén a menteni igyekvő Manaila 14 méterről a saját kapujába lőtt (öngól), 1—1.
    Ezután egymás hibáit, gyengéit tapogatták a csapatok, majd a félidő közepén ismét előnyt szerezett a Békéscsaba.
    A 24. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Gricajuk a védők gyűrűjében 5 méterről fejelt a nyíregyháziak hálójába, 1—2.
    Továbbra is támadásban maradtak a vendégek, s a 43. percben egy remek kontratámadás végén, a beadás után Kurucz 4 méterről perdített a kapuba, 1—3.
    A szünet után nagyobb elánnal támadtak a hazaiak, az első negyedórában többször is veszélyeztettek, de Bücs révén csak a felső lécet találták el.
    A 69. percben a lila-fehérek jobbról ívelhettek szögeletet a kapu elé, Téglási röviden mentett, s az elől tanyázó középhátvéd Ionut 4 méterről lőtt a felső sarokba, 1—4.
    A mérkőzés hátralévő részében a békéscsabaiak ügyesen* lassították a játékot, éretten fociztak, s néhány gólveszélyes ellentámadást vezettek.
    A nyíregyháziak a sérült Drobni és a volt válogatott Csehi Tibor nélkül várták a rangadót. A vendégeknek jobban ízlett a csúcsos pálya és hamar vezetéshez is jutottak. Pásztor József legénysége nagyon éretten és taktikusan játszott, nem így a szabolcsiak. A hátvédek gyakorta nem találták a helyüket, a középpályások nem tudták megbecsülni a megszerzett labdákat. A félidő hajrájában kezdett valamicskét játszani a Nyíregyháza, ám gólt a jól kontrázó csabaiak szereztek. A szünet utáni első negyedórában beszorultak a lila-fehérek, de meddő mezőnyfölényét nem tudta érvényesíteni a hazai csapat. Az idő múlása egyre inkább a jól játszó előrések malmára hajtotta a vizet, akik a biztos előny tudatában nem kockáztattak, de néhány formás, gyors támadásból akár gólokat is szerezhettek volna. Amíg a hazaiak rosszul és görcsösen játszottak, a másik oldalon magabiztosan, éretten, tetszetősen és eredményesen fociztak a békésiek. A 90 perc teljesítménye alapján ilyen arányban is teljesen megérdemelt a listavezető győzelme a gyenge napot kifogó hazaiak ellen. Ezen a rangadón a csabaiak gyorsabban, átgondoltabban és tervszerűbben játszva szereztek nagyon értékes két pontot, megerősítve ezzel helyüket a tabellán.
    Nyilatkozatok. Sándor István : — Taktikai hibák miatt egy jó csapat ellen sorsdöntő mérkőzést vesztettünk, a rutinos csabaiak kihasználták hibáinkat. Pásztor József: —- A mérkőzés előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen simán nyerünk. Az öngól után megijedtem, de volt tartásunk, a játékosok bebizonyították, hogy tudnak focizni és egymásért küzdeni.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1992-03-23