magyarfutball.hu

Debreceni VSC - Békéscsabai Előre FC 1 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.23, 20:30
    Nyolc emberrel jobban megy
    Debrecen—Békéscsabai Előre FC 1—1 (1—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Debrecen, 3000 néző. V.: Stamler (László Gy., Nagy L)
    Debreceni VSC: Mező 5 — Balogh 5, Nagy L. 7, Sándor Cs. 6, Szilágyi M. 5 — Bernáth 7, Sándor T. 7, Szilágyi T. 4 — Tóth Gy. 7, Váczi 7, Marginean 4. Edző: Nagykaposi Elemér
    Békéscsaba: Baji 5 — Szenti 6, Ionut 6, Zahorán 5, Ottlakán 6-2=4 — Árgyelán 6-2=4, Belvon 6, Kurucz 6, Manaila 4 —- Miklya 6-2=4, Horváth 5. Edző: Pásztor József.
    Csere: Manaila helyett Kasik (5) a szünetben, Horváth h. Major L. (-) a 65., Szilágyi M. h. Földvári (-) a 83., Szilágyi T. h. Nagy Cs. (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Tóth Gy. a 45., Szenti a 86. percben.
    Sárga lap: Árgyelán a 25., Szenti a 30., Ottlakán a 40., Marginean a 70. percben.
    Kiállítva: Ottlakán a 41., Árgyelán a 77., Miklya a 79. percben.
    A debreceniek korszerű támadásokkal kezdtek, lerohanták ellenfelüket és az első negyedórában a román Marginean akár két gólt is szerezhetett volna. Egyszer lövése kipattant Baji lábáról, majd a csatár az üres kapu fölé emelt, másodszor pedig közelről eltévesztette a hosszú sarkot. Nagyon szeretett volna gólt lőni és ezzel 100 dollárt zsebre tenni. Ugyanis az egyik Nagyváradról elszármazott, Amerikából éppen hazatérő szurkoló, Alex Horváth debreceni győzelem esetén minden hazai gól szerzőjének felajánlott 100—100 dollárt.
    A vendégek enervált játékot mutattak, nem tudták felvenni az NB I-es csatársorral rendelkező debreceniek tempóját, s begyűjtötték három sárga lapot is az első félidőben. A szünet előtt négy perccel Ottlakán pedig már a kiállítás sorsára jutott, mert felrúgta a jobbszélső Tóthot egymás után kétszer. Az elsőnél sárga lapot kapott, a másodikra a Diósgyőrből visszatért csatár kicsit rá is játszott, de Stamler játékvezető érvényesítette a szabályt.
    Aj utolsó percben Tóth Gy. Sándor T.-től kapott egy hosszú indítást és tíz méterről Baji mellett a kapu közepébe helyezte a labdát, 1—0.
    A szünet után a csabaiak kaptak erőre, többet kezdeményeztek, ám mégis Marginean előtt adódott két óriási helyzet, de lövése közelről mindkétszer célt tévesztett. Egyszer jobbról adták be a labdát, amely egy védőről a felső lécre, majd onnan a játéktéren túlra pattant. A félidő közepén Tóth Gy.-nek gurítottak le egy szabadrúgást, akinek 22 méteres lövése nyomán a labda a jobb kapufa tövéről pattant a pályán túlra. Már- már mindenki elkönyvelte a helyzetek alapján megérdemelt hazai győzelmet, amikor az utolsó negyedórára felpaprikásodott a hangulat. Árgyelán — akinek már volt egy sárga lapja — a 77. percben Sándor T.-t kíméletlenül felrúgta és Stamler kiállította. Vitatkoztak az Előre játékosai, akik idegesek lettek és két perc múlva Miklya Szilágyi M. ellen durván törlesztett az előző vélt sérelem miatt. Stamler azonnal leküldte őt is. Kurucz-cal az élen odarohantak a csabaiak a játékvezetőhöz, de a két edző mindkét együttes tagjait csitította, hogy elkerüljék a botrányt. Ha nem ezt tették volna, akkor a meggondolatlan Kuruczot Stamler biztos kiállítja és valószínűleg lefújta volna a találkozót.
    A botrány elmaradt, ám a csabai egyenlítés nem. A debreceniek ahelyett, hogy „lenyelték” volna a labdát, fölengedték az ellenfelet. A bal szélen Földvári buktatta Kasikot. Belvon élesen belőtte a szabadrúgást és Szenti az ötösről berepülve az elmélázó Mezőt megelőzve a háló közepébe fejelt a 86. percben, 1—1.
    Még az öreg szurkolók sem emlékeznek arra, hogy mikor volt olyan mérkőzés, amikor egy csapat idegenben, hármas emberhátrány ellenére is egyenlített. A Debrecen főleg az első félidőben kitünően játszott, de elpuskázta — egy kivételével — a helyzeteket. A DVSC önmagát okolhatja a számára vereséggel felérő döntetlenért.
    Nyilatkozatok. Nagykaposi Elemér: — Sokáig meggyőzően és jól játszott csapatom, sok helyzetet kialakítva. Nem hiszem, hogy volt már ilyen mérkőzés a futball történetében, amikor ekkora létszámhátrányból egyenlített egy csapat.
    Pásztor József: — Az első félidőben nagyon halovány teljesítményt nyújtottunk. A három kiállítás után a pontszerzést csodának tartom.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1991-09-30