magyarfutball.hu

MTK - UTE 0 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 18. forduló
referee : Nagy László
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.26, 22:25
    Az UTE egy szerencsés csatárakcióval az utolsó percben győzte le az eddig veretlen MTK-t.
    UTE-MTK 1:0 (0:0).

    Hungária-uti pálya. — Bíró : Nagy László.

    UTE: Augusztinovics— Fogl II, Fogl III— Kelecsényi, Jeszmás, Király—Paulusz, Limbeck, Priboj, Csontos, Grossmann. —
    MTK : Remete— Mandl, Kocsis — Nadler, Kléber, Nyul—Senkey II, Molnár, Orth, Opata, Jeny.

    az MTK kezd
    szél ellen, de rögtön az UTE nyomul föl, de Grossmann offszeidjén elakad a támadása. Az 5. percben az MTK csatársor első koncentrikus támadását Fogl III. parírozza. Az MTK következő támadása Orth kapu fölé jutott erős lövésével végződik, míg az UTE jobbszárny támadását birói tévedés akasztja meg offszeid címén. Opata ügyes hátrahuzással tiszta helyzetet teremt Jeny részére, akinek lövése gyenge, lövését Augusztinovics fogja. A 15. percben Csontos lövése Remete zsákmánya lesz, míg Jeszmás a kapu fölé lő. A 10. percben Fogl III. jólirányított szabadrugását Limbeck ügyesen a kapufára fejeli, de Remete elfogja a labdát. A 22. percben Molnár szökteti Senkey II-et, ennek beadását Opata magasan a kapu fölé lövi. A 30. percben Fogl II hibájából Jeny megszökik, éles beadása körül Molnár addig forgolódik, amíg Fogl III leszereli. Most Paulusz Limbeck vezet szép támadást, az előbbi beadásából Priboj váratlan lövését Remete védi. Azután Orth dirigálásával gyönyörű támadás indul, de Opata a helyzetet elrontja. A 35. percben Paulusz precíz beadásából óriási kavarodás keletkezik, Priboj, Csontos lövései a védelmen akadnak el, már gulában feküsznek a földön a védők, amikor Jeszmás a kapu mellé küldi a labdát. Az UTE-fedezetsor egyre-másra indítja utnak a csatársorát, és eközben Nyul I faultol, a szabadrugást Fogl II Priboj elé adja, aki elveszti hidegvérét és pár lépéssel a kapu előtt a kifutó Remete térdébe lövi a labdát, amely kornerre pattan. A sarokrugást Kocsis taccsra menti. A 42. percben Fogl II 40 méteres lövése süvít el közvetlenül a léc fölött, majd Limbeck pompás saroklövését csak nehezen védi Remete kornerre. Az UTE-t látjuk frontban a félidő végéig.
    Helycsere után
    az MTK rögtön heves támadást indít és Molnár süvítő labdáját Augusztinovics csak kornerre tudja parírozni. Közben Fogl III végigszántja Molnár lábszárát. Az MTK szélles hátában nyugodtan, körültekintéssel játszik. Orth—Molnár nagy megértéssel törik át a Fogl-gátat, de Molnár éles, lapos lövését Augusztinovics rávetéssel fogja. A 14. percben Jeny beadását Orth hatalmas erővel a kapu fölé lövi.
    Végre az UTE is szóhoz jut. Grossmann nyugodtan elhuz Mandl mellett, beadását Nyul I. fogja. A 28. percben Paulusz fut le, ideális beadásával Csontos részére kitűnő helyzetet teremt, de magasan a kapu fölé lő. Nadler csunya faulja ismét szóhoz juttatja az UTE-t, de Mandl helyén van. Most Király beletalpal Senkey II-be. A szabadrugást Nadler Orthoz juttatja, ez a labdát kapura irányítja, Augusztinovics a labdát kiejti, Opata fejjel belefut, de közben a bíró offszeidet jelez. A 33. percben
    Fogl III. beletalpal Orth combjába. Molnár hatalmas szabadrugását Augusztinovics pompás robinzonáddal Jeny elé tolja, akinek beadását Nadler élesen a kapura fejeli, de a labdát Augusztinovics biztosan fogja. Ez a jelenet volt a mérkőzés legszebb jelenete.
    Alig két percre rá Orth és Molnár gyönyörű összjátékából az előbbi nagy erővel lő, Augusztinovics csapata csodásan teszi ártalmatlanná a veszélyes labdát. Az MTK lankadatlan erővel támad, a Fogl-ok latba vetik minden tudásukat, ugy az erejüket is. Fogl II. faultja után Molnár szabadrugása a kapu fölött süvít el.
    Az UTE Jeszmás révén szabadul fel szorongatott helyzetéből, Jeszmás szökteti Grossmannt, aki elhuz Mandl mellett, de beadása a kapu mögé kerül.
    A 41. percben Priboj szökteti Grossmannt, akit Mandl leszerel, de az ismét hozzákerült, labdát élesen a középre adja, ahol a lefutó Paulusz elkapja s ballábbal mintegy 10 méterről védhetetlen felső saroklövéssel megszerzi a győztes gólt (1:0).
    Alig kezdik újra a játékot, a bíró lefujja az izgalmas mérkőzést.

    Sporthirlap, 1925. március 30.
     
  2. avatar: heimo
    2018.04.03, 14:00
    kép
    Pesti Napló Képes Műmelléklete, 1925. április 05.
     
  3. avatar: heimo
    2017.03.10, 17:31 (szerk.: 2022.06.27, 09:09)
    kép

    Az MTK - UTE mérkőzés legizgalmasabb jelenete. Orth és Nádler egyszerre startolnak a labdára. Fogl III. elől Nádler fejeli el a labdát.

    Magyar Film Iroda.
    via: adtplus.arcanum.hu
     
  4. avatar: heimo
    2017.03.10, 17:01 (szerk.: 2022.06.27, 09:09)
    kép

    Orth fejel, Fogl II. helyezkedik

    kép

    Opatát leszerelik

    Forrás:?, via: adtplus.arcanum.hu