magyarfutball.hu

MTK - UTE 2 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 28. forduló
referee : Ujváry Ödön
attendance:
  1. Sporthírlap: 5.000
  2. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 21:17
    A II. félidő 8. percében Szidont kiállítják. A 14. percben Opata beadá­sából Schlosszer Kertész II.-höz passzol, aki Knoll mellett a labdát a gólba ­­helyezi; (1:0). Az MTK második gólját a 35. percben Opata centeréből Schlos­­szer rugta.
    MTK: Kro­pacsek— Mandl, Senkey— Nyul II., Guttmann II., Vágó— Braun, Molnár, Kertész II., Schlosszer, Opata,
    UTE, Knoll— Fogl II, Fogl III.— Ke­­lecséryi, Baubach, Szimon— Paulusz, Kősa, Egyházi, Schaller, Szidon.

    Nemzeti Sport, 1921. június 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 21:10 (szerk.: 2022.03.19, 11:55)
    MTK - UTE 2:0 (0:0)

    Hungária-ut, 5000 néző
    Biró:Ujváry Ödön

    A mérkőzés, amelynek reváns jellege is volt, az MTK a jól megérdemelt győ­zelmét hozta. Azért mondjuk hang­sulyozottan, jól megérdemelt győzel­mét, mert a kék-fehéreknek nemcsak az ellenfél tudásbeli képességével kel­lett megküzdenie, hanem azzal a já­tékmodorral is, amely a legtávolabbi vonatkozásban sem áll a „fair“ foga­lommal. Az ujpesti csapat erőnek erejével győzni akart, ami hiven viszszatükröződött a visszatetsző erősza­kos és durva játékstílusában. A csa­pat nem a technika finom eszközeivel, hanem a veszélyesen rámenő, az ellenfelet megfélemlítő játékával akarta magának a fölényt biztosí­tani. Egyes játékosok, mint a Vogel testvérpár, Kelecsényi, Schaller és később Baubach is, oly következe­tesen forszírozták az erőszakos rá­menést, hogy mindegynek látszott a néző előtt is, hogy a labdát találják-e el, avagy az ellenfél lábát. Sőt Vogel II eléggé nem korholható mó­don egyizben Kertész II-t anélkül, hogy a labda nála lett volna, minden ok nélkül szájon öklözte. Ennél csak az az érthetetlenebb, hogy a biró nem torolta meg ezt a rut cselekede­tet. Általában pedig a biró okolható, azért, hagy a játék elfajulását nem akadályozta meg. Csak minimális erélyességgel is sok visszatetsző inci­densnek vehette volna elejét. Az MTK csapatának főerénye abban domboro­dott ki, hogy a durvaságokra nem reagált és nagy igyekezettel csakis a győzelem elérésére törekedett. Ké­pességének teljes megfeszítésével gólokra játszott és ha ez az első fél­időben nem is sikerült, ugy abban nagyrészt az erősen tomboló szél­viharnak is volt része. A második félidőben azután teljesen átvette a dirigens szerepét és technikai fölé­nyét csillogtatva, könnyen érte el győzelmét. Ennek a félidőnek leg­nagyobb részét 10 emberrel játszta végig az UTE, mert a 8. percben a biró Szidon balszélsőt, aki megsér­tette a határbirót és vonakodott bo­csánatot kérni, kiállította.

    MTK kezd szél és nap ellen, mind­azonáltal az első negyedórát magának foglalja le, az UTE félig a szél által támogatott hosszu labdákkal kerül frontba. Az MTK kapuja ko­moly veszedelembe kerül. Senkey hátraadja a labdát, közben Kropacsek eléje fut s a labda a kapu mellett kornerre gurul. Az eredménytelen korner után erős támadást vezet az MTK és Schlosser két lövését Vogl III. menti a kapuvohalon. UTE ellentámadása Szidon kapu feletti lövésével végződik. Az MTK szélsőinek gyors lefutása Opata, majd Braun éles lövését Knoll mindkettőt biztosan fogja. Schlosser, Braun centerét a kapu mellé lövi. Vogl faultja miatt a 16-osról szabadrugás, amelyet Schlosser ered­ménytelenül ad tovább.

    A második félidőben a szél eláll, ami alkalmat ad az MTK-nak kombinatív támadásokra. A biró sípja szinte folytonosan megakasztja a já­tékot az elkövetett durvaságok miatt. Schaller Mandlba rug, Kelecsényi Vágóba. A durvaságok láncolata arra birja a birót, hogy a két csapat kapi­tányát magához hívja és figyelmez­tesse a következményekre. Braun éles lövését Knoll kornerre menti.
    A 15. percben Schlosser tovább­adja a labdát Kertésznek, aki gólba küldi (1:0). A gól után az UTE kvalifikálhatatlan durvaságait folytatja, de a biró mindent elnéz. Kertész egyedül fut a kapu felé, két méterrel a kapu előtt Knoll eléje fut és Ker­tész a kapuba lövi a labdát. Ettől kezdve a támadást az MTK nem hagyja abba. Vogel csak korner árán tudja a biztosnak látszó gólt menteni.
    A 34. percben Schlosser az egyedül kidolgozott labdával megszerzi az MTK második gólját
    (2 :0).

    Sporthirlap, 1921. június 13.