magyarfutball.hu

UTE - MTK 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911, 16. forduló
referee : Havas Lajos
attendance:
  1. Nela: 1.500
  2. Pesti Napló: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.14, 18:58
    M. T. W.—U. T. E. 0: 0.
    (Népszigeti pálya.) A kék-fehérek Kertész A. kivé­telével, a kinek helyén Kertész I. játszott, teljes első csa­patjukat szerepeltették, a mely különösen az első félidő­ben óriási fölényben volt, a csatársor azonban az U. T. E. gólja előtt, szokása szerint sokat hibázott, de Kazár is sok labdát bravúrosan védett. A második félidőben már jóval nyíltabb a küzdelem, Domonkos is kap munkát, gólt azonban megfeszített munkája daczára, egyik csapat sem ér el, sőt az utolsó perczekben majd hogy elveszitetls M. T. K. a mérkőzést, mert Surmik labdája már-már a kék-fehérek üres hálójába gurult, de a váratlanul ott ter­mett Kertész III. mentett. Kornerarány 11: 2 az M. T, K. javára. Biró: Havas Lajos.

    Az Újság 1911 május 23.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.01, 11:22
    A Népszigeten délután 5 órakor az UTE vendégül látja a MTK-t, amely dacára a mai nemzetközi matchének, holnap biztosan szerez magának újabb két pontot. UTE mindenesetre gondoskodni fog arról, hogy MTK csak erős küzdelem után hagyhassa el győztesként a Népszigetet.

    Sport-Világ, 1911. május 20.

    MTK, amely pedig a Celtic-matchen számos tartalékkal állva ki, erejét az UTE ellen tartogatta, 0:0-ra játszván, kénytelen volt egy pontot átengedni a bravúrosan játszó UTE-nak. MTK-nak ezzel nagy mértékben csökkentek a kilátásai a 2-ik hely megtartására.

    Sport-Világ, 1911. május 27.
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.01, 11:16
    Magyar Testgyakorlók Köre — Újpesti Torna - Egyesület 0:0.
    Népszigeti versenypálya.

    A M.T.K. közel sem végzett olyan szép és eredményes munkát,mint múlt vasárnap a 33-asok ellen. Pedig teljes csapatát vitte a küzdelembe, a melyből csak Kertész II. hiányzott. A födözetsorban Bíró újra elfoglalta régi helyét, de játékában mintha hiányzott volna a régi elevenség. A nagy felsőbbség a mi a testgyakorlók játékát jellemezte, az eredményben nem jut kifejezésre. A M. T. K. a mezőben sokkal jobb volt ellenfelénél, de a csatázók a kapu előtt túlzásba vitték az összjátékot, a mit a szűk méretű pályán az ellenfél összetömörült védelme könnyen tett eredménytelenné. Az U. T. E. a védekezésre fektette a fősúlyt és ebben elsőrangút produkált. Az elismerten kiváló kapuvédő. Kazár mellett Molnár I. és Fürst vette ki főképpen a részét a nehéz munkából. A csatázósorban, a mely igen kevés dolgot adott Domonkosnak és a kitűnő védelmet alkotó Csüdör — Révész - párnak, csak a fürge Szurmik játéka keltett feltűnést, ő tudta egyedül egy-kétszer veszedelmes helyzetbe sodorni a M. T. K. kapuját.

    Az U. T. E. támadásával kezdődött a mérkőzés, de csakhamar az U. T. E. térfelére terelődött a játék és kisebb megszakításokkal az egész mérkőzés alatt a M. T. K. maradt a támadó fél. A mérkőzés fontosságának tudatában az U. T. E. védelme elkeseredett küzdelemmel és helyenkint erőszakosan verte vissza a testgyakorlók állandó ostromát. Egymást követik a M. T. K. javára megítélt szabadrúgások, a melyek közül nem egyet az elnéző bíró jogosan tizenegyes büntetőrugásnak ítélhetett volna. A M. T. K. által rúgott sarokrúgások száma is feltűnően sok volt, de sem ezek, sem a szabadrúgások nem hozták meg a várt eredményt. Bíró: Havas Lajos volt.

    Budapesti Hírlap, 1911. május 23.
     
  4. avatar: heimo
    2017.02.12, 08:14 (szerk.: 2017.10.01, 10:42)
    A bajnokság végső kifejlődésének szempontjából a vasárnapi bajnoki mérkőzések közül legfontosabb a MTK.—UTE. összecsapása. Azután, hogy a BTK. múlt vasárnap a népszigeti pályán megverte az újpestieket, minden reális számítás szerint az UTE.—MTK. mérkőzésnek is hasonló eredménynyel kellene végződnie. Az UTE. azonban roppant szeszélyes csapat, különösen a saját otthonában. A MTK.-nál is előfordulnak olyan gikszeres napok, azért teljes bizonyságai semmit sem lehet tudni.

    (Népsziget.) Magyar Testgyakorlók Köre - Újpesti Torna Egylet. Délután 5 órakor. Biró: Havas Lajos. Előzőleg a második csapatok mérkőznek a szövetségi díjért. Biró: Biró Sándor.

    Pesti Napló, 1911. május 21.


    (Az UTE. eldöntetlenje.)

    Minden esetre nagy meglepetés-számba megy. Nem is fejezi ki híven az erőviszonyokat. A Testgyakorlók állandó és veszélyes fölénybe voltak. A csatárok azonban böjtöltek. Egyre-másra kínálkoztak a legjobb helyzetek. A csatárok ezúttal azonban meg sem próbáltak lőni. Az UTE. nem igen volt veszélyes. Az MTK. védelme teljesen kézben tartotta ellenfelét. Ez az egy pont azonban nem változtat az UTE. helyzetén. Sorsa a 33 FK.-elleni mérkőzéstől függ. Ha győz, megmenekül.

    Magyar Testgyakorlók Köre - Újpesti Torna-Egylet 0:0.

    A népszigeti pályán folyt le, körülbelül ezerötszáz főnyi közönség jelenlétében ez az UTE-re nézve elég kedvező eredménnyel végződő mérkőzés.

    A küzdelem folyamán az MTK fölénye szemmel látható, azonban az UTE elszántan dolgozó védelme biztosan szereli le a testgyakorlók gyengén működő csatársorának támadását, ha kell, erőszakkal is. A játékot az újpestiek támadása vezeti be, de a Molnár II. gáncsa miatt megítélt szabadrúgás MTK-t hozza frontba. Több szabadrúgást és kornert az MTK kiaknázatlanul hagy, mire a játék vége felé UTE. is támadáshoz jut, azonban a MTK védelmén megtörik minden igyekezetük.

    A második félidőben MTK fölénye állandó, azonban csatárai a kapu fölé vagy mellé lőnek. Közben Szántót elfautolják, de a bíró nem ad tizenegyest. A játék vége felé Biró is csatárnak megy, de az eredményen így sem tudnak változtatni.

    Biró: Havas Lajos.

    Szövetségi díjmérkőzések.
    I. osztály.

    MTK. II.—UTE. II. 0:0.

    Utóbbi lemondása folytán kétszer 30 perces barátságos. Biró: Biró Sándor.

    Pesti Napló, 1911. május 23.