magyarfutball.hu

UTE - MTK 1 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.27, 21:20
    Magyar Testgyakorlók Köre - Ujpesti Torna-Egyesület 1:1.

    (Népszigeti pálya.) Az eredmény nem meglepő; M. T. K. nemhogy előrehaladt volna formájában, sőt szerencsés szereplése óta F. T. C.-vel szemben még ha­nyatlott is. U. T. E. jó »napja« sem lepett meg minket; jól tudjuk, hogy teljes első csapatjával, saját pályáján erős rivális, hiszen a M. A. C. a szigeti pályán is csak 1 : 0 goalarányban bírta legyőzni.
    Mégis az eredmény nem fejezi ki hiven a két csapat közötti erőviszonyt; az M. T. K. ugyanis majdnem állandó fölényben volt és az U. T. E. főként szívós védelmének köszönheti a reá nézve hizelgő eredményt. Tény az, hogy szinte az egész csapat a kapuban volt, minden lehető eszközzel akadályozva meg a kék-fehérek akczióit.
    M. T. K. csapata még mindig csak egyénileg jó, de összjátéka, különösen a kapu előtt igen gyenge. Sebes­tyén, Csüdör, Károly és Szűcs igen szépen dolgozott, mig Szántó abszolút gyenge volt és a csatársor goalképtelensége elsősorban az ő rovására írandó. M. T. K. vé­delme egyébként nem állt feladata magaslatán ; a kapu­védnek nem volt dolga ; a kapott goalt nem védhette.
    Az ujpestiek főként a védelemre helyezték a sulyt, annyira, hogy vezető goaljuk után a csatársor is hátra­vonult védeni. De el kell ismernünk, hogy a védelem első kvalitásu: tulerélyes, de elszánt ós kitünően helyez­kedő ; Kazár, Vranák és Rozmann elsőrangut produkált mig a támadásokban Kürschner, Fandl és Szabó tűnt ki igazán bravuros játékával.
    A csapatok összeállitása a következő volt:
    M. T. K. Knap — Nagy, Csüdör — Bobi, Szűcs, Sár — Sebestyén, Károly, Szántó, Döme, Vida II.
    U. T. E. Kazár — Rozmann, Vranák, — Küschner, Herskovits, Fürst — Szinai, Ludwig, Imre, Fandl, Szabó.
    U. T. E. kezd és Szabó révén azonnal támad, de Csüdör lekapcsolja. A Károly által vezetett támadás kornert juttatott M. T. K.-nak (5. p.), a mely fölényesen támad s a 12. és 13-ik perczben ismét kornert ér el. Erre Szabó vezet támadást, a mely U. T. E.-et juttatja kor- nerhez és Szinai szép beadásából Fandl három lépésről gyönyörű fejessel megszerzi csapatának a vezetést (14. p.).
    Vida II. ügyes czenterét Rozmann akasztja meg, a labda Kürschnerhez kerül, a ki lerohan, de Nagy korner árán ment (17. p.). M. T. K. hevesebben támad, azonban kornerét kihasználni nem tudja. Majd U. T. E. Szabó révén többször veszélyesen támad, mire a kék-fehérek jutnak frontba, de csatáraikat Ujpest védelme shot-hoz nem engedi jutni. A 33-ik perczben M. T. K. ismét kornert rug Döme fejese a kapu fölé kerül. Szabó M. T. K. védelmét lefutja és már egy méternyire, méternyire, csak a kapuvéddel áll szemben, a mikor a labdába botlik és M.
    T. K. odaérő védelme az utolsó pillanatban ment, M. T. K. támadásával végződik a
    félidő 1: 0 arányban U. T. E. javára.
    M. T. K. folytatja támadásait, a 3. és 4-ik perczben kornert rug. Vida II. lövése a kapufáról visszapattanva Szántóhoz kerül, a ki azonban a goal mellé rug. Szabó támadását Csüdör korner árán menti (7. p.). Vida II. vezet támadást, Károly a hozzá került labdával U. T. E. védelméből kiszökik, de Fürst elgáncsolja s a megítélt tizenegyessel Károly védhetetlenül kiegyenlít (15. p.). M. T. K. erre döntő fölénybe kerül, azonban Ujpest el­szánt védelme a kék-fehérek minden kombináczióját megzavarja. A 26-ik perczben ismét sarokrugáshoz jut M. T. K., Sebestyén beadott labdája a goalfán gurul végig, de Rozmann még idejében menti. Majd a középre terelődik a játék, mig a Testgyakorlók újabb kornerrel hozzák veszélybe U. T. E. hálóját (33. p.), de M. T. K. csatárai goalt rugni képtelenek. Kürschner lerohanását Nagy teszi ártalmatlanná. Az utolsó perczekben Vida II. Szántóval helyet cserél, perczekig szinte bombázzák U. T. E. goalját, de a lila-fehérek védelme óriási szeren­csével ment. M. T. K. állandó támadása közben véget ér a játék.
    Vámos Soma (Fővárosi T. C.) a mérkőzést nagy körültekintéssel, igen jól vezette. A népszigeti pálya nézőterén óriási közönség szorongott.

    Az Újság 1908 március 10.
     
  2. avatar: heimo
    2019.10.31, 21:10
    Újpesti Torna Egyesület Magyar Test- gyakorlók Köre 1:1.

    A Főv.T.K-tól szenvedett multheti veresége után alapos meglepetést szerzett az U.T.E. Igaz, hogy ez alkalommal csak egy tartalékkal játszott, nevezetesen a beteg Mentschl helyén, Szinai volt a jobbszélső. De a csapat igy is erőteljes, jó formát mutatott és a bajnok jelölt Testgyakorlók, csak büntetőrugással volt képes kiegyenlíteni. Az újpestiek főerőssége a védelem volt, mely erélyes fellépésével, hirtelen lekapcsolásaival, úgyszólván tönkre silányitotta a kék-fehérek legszebb támadásait. A hátvédek, főleg a briliáns Vranák, kellőkép támogatva az agilis fedezetektől, mindent mentettek, úgy hogy Kazárnak a goalban veszélyes dolga alig akadt. A csatársornak a balszárnya volt a jobb, hol Szabó—Fandl a kiváló balfedezettel Kuschnerrel észszerűen és eredményesen funkcionált. A Testgyakorlóknál is a védelem erősebb, bár a goalban Knapp védett; a bekapott goal azonban védhetetlen volt. A fedezetsorban a kiváló formában levő Kürschner vezetett, bár Saar és Biró is hibátlanul dolgozott. A csatársor — összjátékkal nem boldogulván — egyénileg próbálkozott, miben Vida tűnt ki.

    A játék maga szép változatos és fair volt, részleteit következőkben adjuk:

    Újpest kezdi a játékot, majd Károly vezet támadást és kornert szerez (5. p.), mit szabadrúgás követ. A 12-ik percben M. T. K. kettős kornert ér el. Ezután Újpest vezet erőteljes támadást, mely kornerrel végződik. A Ludvig által pontosan középre adott labdát Fandl éles, helyezett fejessel a kapuba küldi (17. p.). Újpest folytatja támadásait, mely eredménytelen sarokrúgással nyer befejezést. Ezután M. T. K. hevesen támad, de csak kornert ér el. A félidő végén Szabó keresztül tör a Testgyakorlók védelmén és a már biztos goalnak vélt labdára esik. Félidő 1:0 Újpest javára.

    A második félidő elején változatos a játék. Mindkét csapat kornert ér el. A 14-ik percben, szabálytalan védés címén megítélt büntető, 11 méteres rúgással Károly kiegyenlít. A játék hátralevő részében a csapatok egyenlően veszik ki részüket a támadásból és mindkét részen már a hátvédsor szereli le azokat. Vámos (Főv. T. K.) kiváló bíró volt.

    Pesti Napló, 1908. március 10.
     
  3. avatar: heimo
    2017.03.07, 21:44 (szerk.: 2017.03.08, 14:33)
    A Magyar Testgyakorlók Kőre vasárnap tartja a február hó 16-áról, a pálya használhatatlansága folytán elmaradt bajnoki mérkőzését az Újpesti Torna Egylettel. A MTK.-nek ez lesz ez évi második nyilvános szereplése; a mérkőzés azért bir érdekkel, mert a MTK., mint a bajnokságban vezető csapat, arra törekszik, hogy pozícióját megtartsa, míg az UTE. a múlt heti kudarcát akarja kiköszörülni és teljes csapatát fogja kiállítani, hogy becsülettel állja meg helyét egyik legerősebb ellenfelével szemben. A mérkőzés vasárnap délután fél négy órakor kezdődik a Népszigeti pályán, míg a II. csapatok ezt megelőzőleg fél 2 órakor mérkőznek.


    Pesti Hírlap, 1908. március 08.

    Magyar Testgyakorlók Köre — Újpesti Torna Egylet 1:1.

    Nagy meglepetést keltett ez az izgalmas lefolyású mérkőzés, annál is inkább, mivel egyrészt a múlt vasárnap az UTE a FővTC-tól szenvedett vereséget, másrészt, mivel az MTK az FTC-vel eldöntetlen eredményt ért el. Egyébként MTK Domy kivételével teljes első csapatával játszott.

    Kezdés után MTK támad, de Károly lövése a kapu mellett süvít el, majd Kaposi ment egy biztos goalt kifutással. Ezután az UTE támad és Nagy hibájából kornert ér el, melyből Ludwig az UTE vezető goalját fejeli. Ezután MTK hevesen támad, de Kazár minden lövést biztosan ment. Kürschner szépen plasszirozott lövése a kapu mellett megy el. Félidő: 0:1.

    Újrakezdés után UTE erősen védekezik, Döme lövése hajszálnyira megy a kapu felett. Szántó a centerben tehetetlen és a legszebb leadásokat elhibázza. Szántó kicselezi az UTE védelmét, de lövés előtt legáncsolják, amiért a megítélt 11 méteres büntető rúgást Károly belövi. Ezután is UTE támad, de Károly néhány szép labdát elront, Weisz pedig Sebestyén kornerét a kapu mellé fejeli. Nagy labdát hibáz, mire Szabó lerohan, de lövés előtt a labdában elbotlik. Az MTK a félidő végéig támad, de eredményt elérni a jól védekező UTE ellen nem tud. Az UTE-ben nagyon szépen játszott a védelem, különösen Kazár, a csatársorban pedig Szabó. Biró: Vámos Soma (Föv. TC.)

    Felállítások :

    MTK : Kaposi — Nagy, Csüdör — Biró, Kürschner, Sár — Sebestyén, Károly, Szántó, Döme, Weisz.
    UTE : Kazár — Vranák, Rozman — Först, Hera, Küschner, — Szinai, Ludwig, Szabó, Fandl, Muzning.

    MTK II — UTE II 3:2.


    Pesti Hírlap, 1908. március 10.