magyarfutball.hu

Szarvasi Vasas Spartacus SE - Csepel SC 4 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1990/1991, 23. forduló
attendance:
  1. Békés Megyei Hírlap: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.05, 09:49 (szerk.: 2017.10.05, 17:47)
    Kiütötték a listavezetőt
    Szarvasi Vasas-Csepel SC 4—0 (0—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1500 néző. V.: Szabó J. (Aczél, Marosvári). Szarvas: Hanyecz — Fekete, Luzsák, Holp, Szemere — Pisont, Boda, Szarvas, Rácz — Csalos, Kovács. Edző: Pallagi Róbert
    Csepel: Szieben — Puglits, Ács, Gyimesi, Mikler — Tyukodi, Jakab, Huszák, Horváth — Kántor, Hamar. Edző: Tajti József.
    Csere: Tyukodi helyett Gombás a 72., Kovács h. Búzás a 80., Szarvas h. Bakai a 85. percben.
    Gólszerzők: Rácz az SC., Csalos a 70., Szarvas a 83., Búzás a 88. percben.
    Szögletarány: 7:5 (5:3) a Szarvas javára
    Jó negyedóráig mindkét csapat ismerkedett az esőtől alaposan felázott pályával. A 18. percben aztán Rácz előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Ács a jobb. kapufa tövénél mentett. A 27. percben Rácz beadását Kovács lőtte kapura, de Szieben óriási bravúrral szögletre mentett. A 28. percben Szarvas szögletrúgása után Rácz fejese suhant el a léc fölött. A 30. percben Boda hazaadása okozott izgalmat, de Kántor az önfeláldozóan kifutó Hanyeczbe lőtte a labdát. A 34. percben Csalos remek labdával indította Szarvast, aki a kapujából kissé kint álló Szieben fölött ívelt át, de a gólba tartó labdát a csepeli kapusnak még némi szerencsével sikerült kiütni.
    Fordulás után ismét a Szarvas lépett föl támadólag. A 47. percben Kovács bomba szabadrúgását Szieben remek vetődéssel szögletre tenyerelte. A 48. percben Csalos tiszta helyzetben az ötös sarkáról a csepeli kapus kezébe emelt. Az 51. percben Rácz kitűnő labdával indította a középen kiugró Kovácsot, de ő 20 méterről elhamarkodottan a kapufa mellé lőtt.
    Az 56. percben szerzett vezetést a Szarvas: Pisont jobbról ívelt keresztbe, a labda Ráczhoz került, aki az ötös sarkáról a hálóba lőtt, 1—0.
    A 70. percben Szemere szabadrúgása után a labda Csalos elé került, aki igazított egyet rajta, majd tíz méterről a kapuba lőtt, 2—0.
    A 83. percben egy csepeli védőről lepattanó labdára Szarvas csapott le és a tehetetlen Szieben mellett biztosan bombázott a hálóba,
    3— 0.
    A 88. percben Ács hazaadása elakadt egy víztócsában és a jól rajtoló Búzás a kifutó Szieben mellett a bal alsó sarokba pöccintett,
    4— 0.
    Kezdés után a folyamatos játékot hátráltató talajviszonyok ellenére izgalmas, változatos volt a játék. Az első félidőben a Szarvasnak voltak igazi gólhelyzetei, de ezek ekkor kimaradtak. Az éllovas Csepel meglepően nagyon óvatosan játszott. Fordulás után, ha lehet, még nagyobb sebességre váltott a szarvasi együttes. Gyors, formás akciói ekkor már gólokban is realizálódtak. A Csepelnek ebben a játékrészben sem volt gólszerzési lehetősége, s így veresége törvényszerű volt.
    Jó: Luzsák, Szemere, Pisont, Rácz, Csalos, Holp. ill. Kántor.
    Nyilatkozatok. Pallagi Róbert: — Fegyelmezetten és a második félidőben kifejezetten jól játszva, biztosan nyertünk. Tajti József: — Ügy néz ki, hogy az ingovány nem á mi talajunk volt. Gratulálok a Szarvasnak! A mérkőzést megtekintő Vígh Tibor, a Békéscsabai Előre FC vezető edzője is nyilatkozott lapunknak: — A Szarvas meggyőzően és jól játszott, minden tekintetben felülmúlta a bajnokesélyes csepeli együttest.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1991-04-29