magyarfutball.hu

Kecskeméti SC - Nyíregyházi VSSC 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 18:10
    LABDARÚGÓ NB II.
    A képlet változatlan: Tóth Csaba gólja döntött
    A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE
    Kecskeméti SC—Nyíregyháza 1—0 (1—0)
    Kecskemét, 2000 néző. Vezette: Kiss B. (Kovács II., Bogyó).
    KSC: Erdei — Hofmeister, Somogyi, Bukó, Málik, Nagy, Kiss F., Durucskó, Ozsváth, Tóth, Rácz. Edző: Pataki Tamás.
    Nyíregyháza: Tóth — Szobonya, Szikszai, Drobni, Cséke, Kertész I., Csehi, Szabó, Szilágyi, Váczi, Erdei. Edző: Bus György.
    Csere: Malik helyett Valter a 41. percben, Ozsváth helyett Török a 64., Szabó helyett Selyem a 73., Szilágyi helyett Nagy L. a 77. percben.
    Gólszerző: Tóth a 66. percben.
    Sárga lap: Szilágyi a 43., Valter a 75., Drobni a 80. percben.
    Szögletarány: 8:3 (7:1) a KSC javára.
    Felázott talajú játéktéren készülődött őszi első hazai mérkőzésére a kecskeméti együttes. A hangosanbeszélő külön köszöntötte az ismét kék-fehérbe öltözött edzőt, Pataki Tamást. Aztán hosszú percekig más beszédtéma nem is nagyon akadt a nézőtéren, hiszen apályán semmi följegyzésre méltó nem történt. A 12. percben egy jobb oldali beadásra Szobonya és Tóth kapus egyszerre mozdult, Kiss F. mögöttük arra számított, hogy hibáznak. Amikor ez megtörtént, a kecskeméti játékos annyira meglepődött a dolgon, hogy elengedte maga előtt a labdát és kimaradt a helyzet. Három perccel később Erdei gyors kifutással, vetődve szerezte meg a labdát Szilágyi elől. Hosszú eseménytelen percek következtek, alig-alig láttunk folyamatos támadásvezetést a pályán. Mindkét együttes láthatóan nagyon akart, de ez kevés volt a labdarúgáshoz. A vendégek jobbára védekeztek, a hazaiak pedig küszködve keresgették a rést az ellenfél reteszén. Ez az első félidőben nem sikerült, unott tekintetű nézősereg nyugtázta a negyvenöt perc végét jelző bírói sípszót.
    A fordulás valóban fordulatot hozott a pályán. Mindez annak volt köszönhető, hogy a Nyíregyháza bátrabb játékkal indított. A 49. percben Váczi az egész védelmet átjátszotta, majd 16m-ről kapura lőtt. A labda kipattant a védőkről, Szilágyi kapásból ismételt, Erdei viszont védett. Kemény, helyenként durva belemenések következtek ezután. A bíró nemigen érezte, mikor kell fújnia és mikor továbbengednie a játékot. Ez a határozatlanság indulatokat szított pályán és nézőtéren egyaránt. Az 52. percben Pataki edzőt reklamálás miatt a lelátóra parancsolta Kiss B. Változatos küzdelemben a 65. perc hozott döntő fordulatot. Durucskó a jobb oldalon indította Valtert, aki pontosan ívelt középre. A tizenhatos bal szélén négy kecskeméti érkezett, s közülük a legrosszabb helyzetben lévő Tóth Csaba lőtt. Félig háttal bombázott véd- hetetlenül a vendégek kapujának bal felső sarkába. 1—0 a KSC javára.
    A gól után a Nyíregyháza mindent egy lapra föltéve támadott, három ízben is Erdei bravúrjára volt szüksége a Kecskemétnek ahhoz, hogy megőrizze előnyét. Előnyét, amely végül három pontot jelentett. A KSC játéka szerkezetileg sokat változott az elmúlt bajnokság óta, a lényeg azonban még nem: a mezőnyben sokat hibázó, a nézőtéren cserére biztatott Tóth Csaba a kellő pillanatban megtalálta a kapuhoz vezető utat. Gólja ezúttal is az üdvösséget jelentette a KSC- nek.
    Kitűnt:Erdei, Nagy, Bukó, illetve Drobni, Váczi.

    Forrás: Petőfi Népe, 1989-08-28