magyarfutball.hu

Kecskeméti SC - Debreceni Universitas SE 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.05, 16:48 (szerk.: 2017.10.05, 17:56)
    KECSKEMÉTI SC—DEBRECENI USE 1—0 (0—0)
    Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Stemler (Veres, Mátyus).
    KSC: Erdei — Safranyik, Somogyi, Hofmeister, Málik, Kiss P., Meszes, Rácz, Nagy J., Ozsváth, Tóth Cs. Edző: Losonczy László.
    DUSE: Szabó L. — Erdei, Zsupos, Till, Tippó, Csukás, Szabó A., Dienes, Fodor, Dr. Varga, Honti. Edző: Makray Balázs.
    Csere: Nagy J. helyett Török a 33. percben, Honti helyett Szabó Á. a 65. percben, Fodor helyett Novák a 70. percben, Ozsváth helyett Hájer a 73. percben.
    Sárga lap: Tippó a 27. percben, Hájer a 75. percben, Tóth Cs. a 88. percben.
    Szögletarány: 11:5 (5:3) a KSC javára.
    Gólszerző: Rácz (11-esből) a 60. percben.
    Kitűnt: Meszes, Safranyik, Ozsváth, illetve Zsupos, Szabó L., Dienes.
    Szikrázó napsütésben kezdődött a mérkőzés, amelyen csak később derült ki, hogy a játék is szikrázó lesz. A nyolcadik percben Ozsváth jó lövése foglalkoztatta a debreceni kapuvédot, majd öt perccel később meghűlt a hazai szurkolók ereiben a vér: Honti közelről a hálóba lőtt, de Stemler játékvezető érvénytelenítette a találatot. Félórai változatos küzdelem után paprikás lett a hangulat gyepen és lelátón egyaránt. Ekkor egy összecsapást követően Nagy Jánost hordágyon kellett levinni a pályáról, borda- és kéztörés gyanújával. Kemény küzdelem alakult ki ezután, amely közben előbb Rácz, majd Ozsváth lőhetett volna gólt.
    A fordulás után nagy lendülettel kezdett a hazai gárda. Az ötvenedik percben Kiss P. két cselt követően óriási lövést eresztett meg, amit a kapus szögletre hárított. Pár pillanattal később Tóth Csaba fejesét védte szép vetődéssel a debreceni portás. A 60. percben Tóth Csaba lövése Rácz elé pattant, akit a második csel után fölvágtak a 16-oson belül. A játékvezető büntetőt ítélt, amelyből Rácz megszerezte a vezetést, 1—0 a KSC javára. A hetvenötödik percben Török betört a kapu elé, két csel után kapura lőtt, de Szabó ezúttal is menteni tudott. Nem sokkal később újra a mentőt kellett hívni, mert Török szabálytalan belépője nyomán a debreceni Erdeit kellett lábtörés gyanújával a kórházba szállítani. Váratlanul izgalmasak lettek az utolsó percek, a KSC beszorult a kapuja elé, a Debrecen pedig mindent elkövetett az egyenlítés érdekében. Ez a lefújás előtt két perccel Tillnek sikerülhetett volna, de a középpályás hatalmas szabadrúgása a kapufán csattant.
    Bár ezúttal is gólszegény mérkőzést játszott a kék-fehér gárda, most nem lehetett panasz a játékra. Hajtás, kemény mérkőzésen, a mezőnyben tetszetősen adogató ellenfelet gyűrt le Losonczy László csapata. Persze most sem lehetett maradéktalan a szurkolók öröme, mert ismét kimaradtak a hazai helyzetek. Bár ezúttal volt belőlük bőven, mégis büntetőből született az egyetlen gól.

    Forrás: Petőfi Népe, 1989-04-17

    Megjegyzés: A DUSE összeállításában Pipó tévesen Tippóként szerepel a tudósításban.