magyarfutball.hu

Pénzügyőr SE - Dorogi AC 1 : 0 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.02.12, 07:17
    PÉNZÜGYŐR—DOROG 1:0 (1:0)
    Budapest, Pasaréti út, 1000 néző, vezette: Botka.
    Dorog: Andrusch — Péntek B., Goldschmidt, Merényi, Knapik — Mészáros, Arany (Varga S.) Csizmazia — Laczkó, Török, Engelbrecht Z. (Haraszti). Edző: Magyar György.
    Kellemes időben kezdődött a mérkőzés. A Dorog nem állt be védekezni, bátran támadott, de a magas hazai védők rendre kifejelték a beívelt labdákat. Laczkónak két esetben is volt alkalma a gólszerzésre; igaz, nem rajta múlott. hanem a Pénzügyőr kapusán, aki mindkét lövést bravúrosat: védte. A hazaiak támadásai rwm jele* tettek veszélyt a dorogi kapura. And- ruscht mindössze egy-két hazaadás foglalkoztatta. A 12. percben egy ártatlannak tűnő hazai támadást Goldschmidt állított meg az alapvonal közelében, a játékvezető szabadrúgást ítélt. A beívelt labdát a védők kifejelték, de az Valuch elé került, aki 22 méterről óriási gólt lőtt a hosszú sarokba. A labdát mintha zsinóron húzták volna. Andrusch tehetetlen volt. 1:0.
    A dorogiak a gól után sem estek vissza, tovább támadtak. Péntek B. nagy helyzetből a kifutó kapust találta el. Utána Goldschmidt tört előre, de labdája célt tévesztett. A sorozatos vendégtámadások egyikét a balhátvéd kézzel tudta csak megállítani a 16- oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. Arany állt a labda mögé. de lövése magasan a kapu fölött zúgott el.
    A szünetben a kihagyott büntető miatt a megviselt idegállapotban lévő Arany le- eseréhwsét kérte. Vars« S. jött be-helyette. Ezért a felállás is
    megváltozott. Szakadatlan erőeszítéseket tettek a dorogiak hátrányuk leküzdésére, szinte egykapura játszottak. De középen akarták áttörni a védelmet, ott, ahol hórihorgas játékosok voltak, akik négy nyugalommal rendre kifejelgették a beíveléseket.
    A szinte állandó dorogi fölény ellenére sem akadt igazán jó helyzet, legfeljebb egy- két lepattant labda. Az idé haladt, a dorogiak támadójá- téka mind kapkodótob lett, gyakran hibáztak emiatt, a hazai védőknek időt és alkalmat adva a tisztázásra.
    Vereséggel távozott a Dorog olyan mérkőzésről, amely több, mint egy órán át az ellenfelet szinte kapujához ssoJ gezte. ráadásul büntetőt is hibázott. A csapatból mindössze Goldschmidt és Péntek B. akarása, lendülete érdemel említést.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1981-10-20