magyarfutball.hu

MTK-VM - Kecskeméti SC 3 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Közép Csoport 1981/1982, 17. forduló
attendance:
  1. Népsport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 13:19
    A KSC hatvan percig egyenrangú ellenfél volt
    MTK-VM—Kecskemét 3—0 (0—0)
    Hungária körút, 2000 néző. vezette: Divinyi (Czirba. Varga).
    MTK-VM: Gáspár, Szabados, Varga I, Turner, Kovács J., Bognár, Nagy (Pekker a szünetben), Varga II. — Fodor, Turtóczky, Németh (Handel az 57. percben). Edző: Sárosi László.
    Kecskeméti SC: Erdei — Elekes, Miklós, Törő, Parti — Szepesi (Diószegi a 65. percben), Sörös, Vági (Lakatos a 34. percben) — Meszlényi, Puskás, Fürtös. Edző: Rákosi Gyula.
    Csípős, szeles időben a vendég kecskeméti együttes kezdte a játékot. A 2. percben Szepesi remek cselek után került helyzetbe, lövését Gáspár bravúrral védte. Az
    5. percben Vági vezette fel a labdát, bal oldali beadásáról azonban a csatárok lemaradtak. Lendületesen rohamozott ezekben a percekben a KSC együttese. Az első negyedóra végeidé villámgyors Puskás—Fürtös—Meszlényi összjáték után csak nagy üggyel- bajjal tudtak felszabadítani az MTK védői. A Ifi. percben Turtóczky. Varga támadás után Fodor kapott jó labdát, de Fodor labdakezelési hibát vétett, és odalett a kínálkozó lehetőség. Két perc múlva egy gyors ellentámadás után Puskást telítették le a kaputól .30 méterre. A 'megítélt .szabadrúgást Szepesi a bal sarok mellé csavarta.
    A 34. percben Varga I. szabálytalankodott Vágival szemben, akit ölben kellett levinni a pályáról. Mint később kiderült, kifordult a bokája.
    A 40. percben a hazai védők ..jóvoltából" újabb szabadrúgáshoz jutott a KSC. Szepesi labdája a sorfalról Puskás elé pattant, aki kapásból hatalmas lövést zúdított a kapura, de Gáspár bravúrosan védett. Ka! perc múlva a. mérkőzés legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul. Bal oldali beadus után Törő csúsztatta fejjel a kifutó Gáspár mellett a labdát — hajszállal a kapufa mellé. A közönség füttykoncertje mellett vonultak pihenőre a csapatok. amely az MTK-VM.együttesének szólt.
    Szünet után a listavezető MTK- VM átszervezte csapatát. Az addig középcsatárként szereplő Tur- tóczkyt a középpályára hozta vissza 'Sárosi edző, s játéklehetőséget adott Pekkernek, és nem sokkal később Handelnek is. A cserék alaposan felhozták az MTK-VM-et.
    A 61. percben Turtóczky indította a bal oldalon Fodort, Miklós keresztezett, de balszerencsé
    jére a labda a fürge jobbszélsö előtt maradt, akinek éles beadását Handel elvétette, s a menteni akaró Elekesről a tehetetlen ,Erdei fölött hullott a hálóba a labda. 1—0.
    (Miklós: a mérkőzés végén, többen a szememre vetették, hogy miért nem rúgtam fel Fodort, vagy testtel legalább feltartottam volna?.' Miért? Ezt kellett volna tennem? Amikor kereszteztem, elértem a labdát, de lábamról visszapattant Fodor elé.)
    A 70. percben tovább növelte előnyét a hazai együttes. Varga II.—Fodor támadás után a jobb- szél ső a 16-os vonal közepén álló Handelhez játszott, a középcsatár egyből lőtt — a kapufára. A visszapattanó labdát a földön fekvő Erdei mellett Pekker 12 méterről helyezte a kapuba. 2—0.
    A gól után kitámadott a kecskeméti együttes, de a középpályások és a csatárok gyámoltalansága miatt a legjobb helyzetek is kimaradtak. Elől Puskás teljesen magára maradt, a középpályások nem tudták tartani a labdát. Az MTK-VM gyors kontratámadásokkal próbálkozott — sikerrel.
    A 81. percben Turtóczky remekül ugratta ki Fodort, aki kicselezte a kecskemétiek bal oldali védelmét, s tíz méterről elegánsan emelt Erdei fölött a hálóba. 3—0. .
    A 84. percben növelhette volna előnyét az MTK-VM, Bognár felvágásáért 11-est ítélt a játékvezető. A büntetőt Turner gyengén lőtte, a jobbra mozduló Erdei szögletre mentett.
    (Erdei: Sokat adtam volna azért, ha mindez 0—0-nál történik.)
    Két ellentétes félidőt láthattak a szurkolók -a középcsoport rangadóján. . A kecskeméti együttes _ hatván percen keresztül hősiesen védekezett, higgadt, nyugodt játékával méltán vívta ki a közönség rokonszenvét. Ebben az időszakban a védők szilárdan, magabiztosan rombolták a hazaiak támadásait, a középpályások és csatárok is sokat mozogtak. Ügyesen tartották a labdát. Szünet után a hazaiak a cserék után fergeteges támadásba kezdtek, tíz perc alatt, eldöntötték a mérkőzést. Elgondolkodtató az a tény, hogy a bekapott gól után a kecskeméti együttes mennyire megzavarodott. Á látottak alapján -ha a gólkülönbség túlzott is —, szünet utáni játékával az MTK-VM rászolgált a győzelmére.
    A kecskeméti együttesből Erdei jól kezdett, büntetőt is hárított, de a kifutásoknál bizonytalan volt. A védelem előbb jól rombolt, később hibát-hibára halmozott. A középpályások közül Vági hamar megsérült, Szepesi elfáradt. Sörös sem volt friss, miként Meszlényi, Puskás és Fürtös sem remekelt. A csereként beállt Lakatost dicsérhetjük mardéktalanul.
    Az MTK-VM csapatában találhatjuk a mezőny legjobbját, Fodort, aki megoldhatatlan feladat elé állította Partiékat. A csereként beállt Handel, Pekker és Turtóczky teljesítménye emelkedett az átlag fölé.

    Forrás: Petőfi Népe, 1982-03-09