magyarfutball.hu

Bp. Építők SC - Dorogi AC 0 : 2 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.25, 12:52 (szerk.: 2017.09.25, 13:01)
    Bp. Építők SC - Dorogi AC 0-2 (0-0)
    Budapest, Népliget, 400 néző. vezette: Varga J.
    Dorog: Andrusch — Péntek B, Varga J., Kollár, Merényi — Mészáros (Lukács), Arany, Csizmazia — Laczkó, Schalk (Borsós), Marosvölgyi. Edző: Magyar György.

    A sárga lapok és a sérülések miatt alaposan megváltozott a Dorog összeállítása; mutatja ezt, hogy a sokáig sérüléssel bajlódó Mészáros egy edzéssel is bizalmat kapott, bár csak egy félidő erejéig. A közönség (a nézők nagy része dorogi volt), az első félidőben lagymatag játékot láthatott. A vendégek már ekkor is többet támadtak. Két említésre méltó helyzet akadt. Csizmazia szöglete után Laczkó jó helyzetből mellé fejelt, majd újra csak jobb oldalról tört előre Laczkó, de már nem volt ereje arra , hogy erős lövést küldjön kapura." E játékrészben Andruscht hazaadáson kívül nem is foglalkoztatták.

    A szünetben Lukács beállásával átformálódott a Dorog, átütőbb lett a csatársor és szervezettebb a középpályás játék. A vendégcsapat az 55. percben megszerezte a vezetést: Lukács beadása után az Építők kapuja előtt ide-oda pattogott a labda, végül Arany nagy erővel a kapu bal felső sarkába vágta azt. 1:0.
    A hazai támadások magabiztosabbak lettek, részben azért, mert „takarékra” állította m agát a vendégcsapat. Az utolsó 10 percben ismét rákapcsolt a Dorog. Marosvölgyi jó indítása után Arany kiugrott, becsapta ellenfelét, majd a kimozduló kapus mellett biztosan lőtt a kapu közepébe. 2 :0.

    Jelentős fegyvertényt hajtott végre idegenben a DAC; ennek értékét növeli. hogy csaknem teljesen új összetételű védelem állta útját a hazai támadásoknak, élén Vargával, bár a többiek sem hibáztak. A középpályás sor a szünet után volt az igazi és a csatárjáték is a fiatal Lukács beállásával gyorsult fel. A Dorog magabiztos győzelmével ismét a táblázat második helyét foglalta el.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1982. április 14.