magyarfutball.hu

Balassagyarmati SE - MTK-VM 0 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Közép Csoport 1981/1982, 26. forduló
attendance:
  1. Népsport: 2.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.25, 08:52 (szerk.: 2017.09.25, 10:35)
    Balassagyarmati SE - MTK-VM 0-0
    Balassagyarmat, 2200 néző, v.: Huták
    Balassagyarmat: Radics — Pribeli, Robb, Lajkó (Kövér a 7. percben), Hornyák — Dudás, Zámbó (Varga a 77. percben); Földesi — Szalai, Friedmann, Tóth. Edző: Czimmermann Gyula.
    MTK-VM: Brünyi — Nagy,. Varga I., Szabados (Kovács a 39. percben), Turtóczki — Bognár (Katzenbach a 72. percben). Fodor — Varga II., Fülöp, Borsó, Handel. Edző: Sárosi László.

    A mérkőzés első perceiben mindkét csapat nyugodtan játszott, mintha tartottak volna egymástól. Az 5. percben az MTK-VM rákapcsolt, veszélyes támadások során előbb Bogdán, később Handel lövését védte Radics. Az ellentámadásból Friedmann labdáját Szalai magasan a kapu fölé lőtte. A 9. percben Szalai jó cselekkel ment el Szabados mellett, középre adott és a berobbanó Földesi három méterről a kapu fölé lőtt! A 14. percben három szöglet is jelezte az MTK-VM fölényét. Az elsőt Radics kiöklözte, majd Fülöp Radicsot ellökve fejelt a hálóba, amiért a hazai csapat szabadrúgást kap- pott. Két perccel később Borsó 12 méterről lőtt, a hazai kapus kiütötte a labdát. A 20. percben Szalai jól futott el a jobb szélen, beadását a meglepődött Varga I. majdnem saját kapujába' rúgta. A szögletet kifejelték a vendég védők. A 26. percben Friedmann ügyes cselekkel tört be a 16- oson belülre, ahol Szabados fellökte. A játékvezető meglepetésre szögletet ítélt. Nem sokkal később ismét Friedmann veszélyeztetett, de 14 méteres lövését hárította Brünyi. A 39. percben Szabados felvágta Szalait, a két játékos a földre esett. Szalai sportemberhez méltatlanul cselekedett, a földön fekvő játékostársa arcába rúgott, amiért a játékvezető kiállította. Eseménytelen percek után a jobbhátvéd Pribeli elfutott a szélen, de beadása nem okozott gondot Brünyinek.

    A második félidő 47. percében Fülöp jó labdával indította Handelt, aki a kifutó Radics mellett is elgurította a labdát, de az centiméterekkel a kapu mellé jutott. A mérkőzés ezen részére ismét csak a vaktában elrúgott labda, a sok rossz átadás volt a jellemző. A 69. percben Borsó 25 méterről leadott nagyerejű lövését vetődve tolta szögletre Radics. Nem sokkal később kétszer is sakk-matt helyzet alakult ki a hazai csapat kapuja előtt. Előbb Fülöp 15 méterről lőtt a belső kapufára, Radics mozdulni sem tudott, a kipattanó labdát Fodor hét méterről lőtte a jobb kapufa tövére. A ritka ellen- támadások egyike volt amikor a 83. percben Tóth ®, betört a 16-oson belülre, de ott könnyen szerelték. A 85. percben egy összecsapás után Robb rosszul esett a földre, Szabados után sajnos őt is a kórházba kellett szállítani. A mérkőzés utolsó percei eseménytelenül teltek el.

    A mérkőzés első részében nem mutatkozott jelentős különbség a két csapat között. A hazai gárda vezetett néhány veszélyes támadást. Elsősorban Szalai futott el néhányszor, de az MTK-VM is hagyott ki helyzetet. Szalai Szabados személyében kemény őrzőt kapott, aki néhányszor szabálytalankodott is vele, de egy játékosnak még felfokozott idegállapotban sincs joga az önbíráskodáshoz. Miután a hazai szélsőt kiállították, egy* oldalúvá vált a mérkőzés. A balassagyarmati térfélről csak ritkán került át a labda a másik oldalra. Az MTK-VM csatárainak tehetetlensége, no meg Radics kapus kiváló forrná,ja kellett ahhoz, hogy a második félidőben tíz emberrel, illetve a mérkőzés vége előtt kilenc játékossal küzdő hazai csapat kapuját nem tudták bevenni. A vendégek játékán nem látszott, hogy a bajnokság élén állnak. A hazai csapat játékosai komolyan vették azt az elvet, hogy legalább felemelt fejjel kell búcsúzni az NB II-től. Ami tőlük tellett megtették. Összességében mérsékelt színvonalú, durvaságoktól sem mentes mérkőzést láthatott a csökkenő létszámú, de azért lelkes közönség.

    Jók: Radics (a mezőny legjobbja), Pribeli, illetve Borsó, Fodor.

    Forrás: Nógrád, 1982. május 11.