magyarfutball.hu

Váci Izzó MTE - Bábolnai SE 3 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Közép Csoport 1981/1982, 30. forduló
attendance:
  1. Népsport: 1.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.20, 12:35
    YÁC—BÁBOLNA 3:0 (1:0)
    Vác, 1800 néző. vezette: Szabó.
    BSE: Schroneisz — Csikós, Farkas,Illés, Filep — Sebestyén, Hegedűs, Gáspár, Baranyai — Domján, Tímár. Edző: Galgóczi Ottó.
    A váciak szempontjából döntő fontosságú volt a mérkőzés, mert ha a Ganz-MÁVAG pontot veszített volna a már bajnok MTK-val szemben, akkor a Duna-parti város csapata az ötödik és a következő bajnokságban is NB II-es. (A váciak győzelme ellenére ez nem vált be.)
    A bábolnaiak nyugodtan álltak ki .a mérkőzésre. A hazaiak nagy iramot diktáltak, de a vendégvédelem jól zárt, és visszaverte a támadásokat. Sőt, ellentámadásokra is futotta a bábolnaiak erejéből, több esetben hozták zavarba a váci védelmet, de gólt nem tudtak elérni. Ahogy teli az idő;' a váciak játéka mindjobban görcsössé vált. A bábolnai védelem viszont magabiztosan játszott. A 30. percben két bábolnai játékos szabályosan támadta a hazai jobbszélsőt a büntető- területen belül. A játékvezető sípolt és meglepetésre, a tizenegyes pontra mutatott. Ádám hagy erővel á hálóba vágta a labdát. 1:0. A gól nem törte meg a bábolnaiak lendületét, a félidő hajrája az övék volt.
    Szünet után a váciak fokozták az iramot és hét perc alatt két gólt szereztek. Ezzel el is döntötték a mérkőzés sorsát. A 67. percben Szabó jobbról beadott és Strausz a jobb felső sarokba vágta a labdát. 2:0. A 73. percben Strausz a pálya közepén átjátszotta a bábolnai vedelmet és szép egyéni szóló után a jobb sarokba talált. 3:0. A mérkőzés hátra lévő részében még mindkét kapu előtt adódott egy-egv helyzet, de az eredmény már nem változott.
    Az első játékrészben egyenrangú ellenfél volt a Bábolna, a második félidőben feljöttek a hazaiak. A mérkőzés végén az is kiderült: hiába győzött a Vác, szintén kiesett az NB II-bői. Mind a tizenegy bábolnai játékos a nagy melegben is lelkesen küzdött.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1982-05-25