magyarfutball.hu

Honvéd Asztalos János SE - Szolnoki MÁV MTE 0 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.07, 20:51
    Honvéd Asztalos János SE - Szolnoki MÁV MTE 0-2 (0-1)
    Nyírtelek, 1200 n., v.: Kóródi.
    SZMÁV MTE: Bartos — Szántai, Szabó, Csontos, Tóth — Porhanda, Baran, Tubák (Nász a 77. percben) — Selyem (Barna a 71. percben), László, Szekeres. Edző: Gelei József. Asztalos SE: Ambrus — Lengyel, Széki, Bencsik, Neumann — Petykó (Magyar a 63. percben), Buzsik, Dóka (Orosz a szünetben) — Fister, Bezzegh, Orlóczki. Mb. edző: Hidegkúti László.
    A mérkőzés előtt Gelei edző kesergett: elsősorban Sebőköt hiányolta, akinek távollétével véleménye szerint meggyengült a védelem. A hazaiak bizakodóak voltak, a szakosztályi irodában kitűzött haditérképen ez volt feltüntetve : „ASE—Szolnok, várható pont: 2.” A méretesnél valamivel kisebb pályán ismét huszárosán kezdtek a piros-kékek. Az első perc eseménye volt Baran lövése, mely Ambrusról kipattant, Selyem ismételt, — a hazai kapus szintén. Ezután a hazaiak percei — mit percei, félórái — következtek. Az 5. percben Dóka fejesét Tóth a gólvonalról fejelte ki. A 9. percben viszont egy szemvillanásnyi kihagyás elég volt ahhoz, hogy zörögjön a hazai háló: Porhanda átadásával Szekeres kilépett a védők közül, s a kétségbeesetten kifutó Ambrus mellett higgadtan gurított a hálóba, 0:1. Erősödött a hazaiak nyomása, de a szolnoki védelem Csontossal a tengelyében m inden támadást sikeresen rombolt. A 23. percben Tóth ismét a gólvonalon fülelt le egy labdát, és feladta Bartosnak. Hat perc múlva Petykó elgurította Bartos m ellett a labdát, Tóth a gólvonal előtt elcsípte. Még ebben a percben László holtbiztos helyzetben a kifutó Ambrusba lőtt. A 31. percben Neumann huszonöt méteres lövésébe Fister belenyesett, kishíján gólt ért az ügyes mozdulat. Egy perc múlva Buzsik húszméteres bombáját a felső sarokból tornázta ki Bartos, a szögletet Széki kapásból lőtte rá, a labda centiméterekkel suhant él a kapu mellett. A 35. percben Lengyel három méterről lőtt a kapu fölé: a jobb hátvédnek bal lábára jött a labda. Aztán Tóth szinte második kapusként a 42. percben a hosszú sarokból rúgta ki a labdát. Egy perc múlva Petykó Bartos kezéből a felső lécre fejelte a labdát, de még a félidő utolsó percében is a vízbe fúlók kétségbeesésével rohamozott a Honvéd.
    A második félidőben látszott, hogy az öltözőben Gelei edző „felszólalt”. A szolnoki csapat igyekezett kifogni a szelet a hazaiak vitorlájából: lassították a játékot, nem is sikertelenül. Az 51. percben Selyem szabadrúgását László fejjel tovább csúsztatta, és Tubák fejese a háló tetején halt el. Két perc m úlva Orlóczki a pompásan helytálló Bartosba lőtt, a labda felpattant a magasba, de jött Tóth, és fejjel felszabadított. A görcsös akarás a 60. percben sorsdöntő hibát eredményezett a hazai védelemben. Széki és Lengyel összerúgott (!), a labda a szemfüles László elé pattant, akit Lengyel a 16-oson belül lerántott. Kóródi 11-est is ítélhetett volna, ehelyett piros lapot mutatott fel a hátvédnek, a labdát pedig kivitette a 16-oson kívülre, Baran onnan találta telibe a kapufát. A 67. percben Fister beadását Orlóczki rálőtte, Bartos belenyúlt a labda útjába, így az a felső lécről vágódott ki. Két perccel a mérkőzés vége előtt a bíró Orlóczkit kiállította, mert belerúgott Baranba. Az utolsó percre is maradt esemény: Széki 18 méteres szabadrúgását Bartos hihetetlen bravúrral kiütötte. Nász elnyargalt a labdával, észrevette, hogy Ambrus a fél pályánál tanyázik, Lászlóhoz játszott, és a középcsatár két kétségbeesett védő között a hálóba talált, 0:2
    A tavaszi szezon legjobb teljesítményét nyújtotta a szolnoki csapat. Ilyen lelkes, csupaszív játékkal szemben sem a karcagiak, sem a miskolciak nem tudtak volna pontot rabolni a Tiszaligetben. Az Asztalos SE bebizonyította, hogy a sok jó játékos még nem jó csapat. A nyírtelki gárda játékán meglátszott, hogy nagy a zűrzavar a szakvezetésben, így bár mindenki rohamozott eszeveszett módon, a tudatosan védekező MÁV MTE végül bravúros két pontot szerzett. Ez eddig csak az Ózdnak sikerült, és a látottak alapján megérti az ember, miért az Asztalos SE hazai mérlege volt a legjobb az NB II-ben! Bartos fölényes biztonsággal tett ártalmatlanná m inden lövést, a védők egymást múlták felül; különösen Csontos és Tóth Gyula tett sokat a győzelemért. Porhanda fáradhatatlan volt, Baran kemény és' Különösen a fejjátéka ért aranyat. Tubákra sem lehet panasz, cseréje érthető, alaposan kifutotta magát: Selyem megsérült, ezzel m agyarázható mérsékeltebb teljesítménye. László állandó gólveszélyt jelentett, legalább két védő ólálkodott állandóan körülötte. Szekeres ebben a kemény csatában remekül feltalálta magát, gólt szerzett, és ha módja volt rá, lassította a hazai rohamokat. Nászt ügyes helyzetfelismerése dicséri. A hazaiak közül Neumann, Bugyik. Fister és Széki nyújtott jó teljesítményt.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1981-06-16