magyarfutball.hu

Szolnoki MÁV MTE - Építők SC 0 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.11, 19:38
    Még az ég is megsiratta...
    Szolnoki MÁV MTE—Építők SC 0:1 (0:1).
    Szolnok, Tiszaliget, 500 n. V.: Plasek (Szabó II, Csáki)
    Szolnok: Gyémánt — Rózsavölgyi. Mészáros, Ágh — Varga, Hegedűs — Kis, Sugár, Katona — László (Varja J. 72. p.), Tóth (Szabó J. 55. p.). Edző: Szatmári János.
    Építők: Knotz — Borbély, Kürtösi. Gréger, Kovács T. — Pauli, Veles (Székely 51. p.) Gregor B. — Krausz (Gara 66. p.), Gregor J., Cloude. Edző: Palicskó Tibor.
    Volt némi tétje a mérkőzésnek, hiszen esetleges győzelme révén akár a harmadik helyen is zárhatta a Szolnok a bajnokságot, még az Építők a két pont elrablásával elkerülhette az osztályozót. Az első izgalmat a második perc hozta, amikor Sugár indította Gregor Józsefet. ám a lövést Gyémánt védte. Nem sokkal később a másik tizenhatoson belül Sugár is. Hegedűs is jó helyzetbe került, de lövéshez nem jutottak. Jó öt percig alig történt valami a pályán, hacsak az nem, hogy Varga Iván húsz méterről fölé bombázott. A szolnokiak elel jutottak az ellenfél kapujáig, ám sok mindent kezdeni ott már nem Tudtak. Rózsavölgyi távoli. László közeli lövése nem jelentett gondot Knotz-nak. A 27. percben a szolnoki védők ügyetlenkedéséből (Mészáros botlott át a labdán). Cloude zúdult a hazaiak nézelődése mellett a kapu felé. szerencsére fölé lőtt. Tóth egyetlen igazi megmozdulása — lefordult védőjéről — sem hozott gólt. Azután a 44. percben a vendégek megunták a góltajanságot. Egy ártatlan helyzetből átívelt labda minden szolnoki védőt állva hagyott. így Gregor Bélának az ötösről nem jelentett gondot a góllövés, 0:1.
    A második félidőre huszonkét játékos jött ugyan ki a pályára, ám a kevés nézőből még kevesebb maradt. (A gyönge játék láttán ez érthető is). Nagyobb izgalmat csupán a közeledő vihar jelentett. A 64. percig Rózsavölgyi két szabadrúgása mozgatta meg az Építők kapusát, a másik oldalon Gregor József bombázott 18 méterről a szolnoki kapura.'Ekkor a játékvezető felhőszakadás és villámlás miatt félbeszakította a játékot, csak 32 perc múlva futottak ki újra a játékosok a pályára.
    A cserék sem hoztak különösebb változást, csupán az utolsó percekre maradt kevéske izgalom. Varga J. beadását Sugár elől Knotz csak nehezen öklözte ki. A 86. percben Hegedűs elé pattant az ötösön a labda, de sem testtel, sem lábbal nem tudta azt a kapuba sodorni. Aztán Rózsavölgyi próbálkozhatott .újból szabadrúgással — ám a lövés ismét nem találta el a kaput. Egy perccel a befejezés előtt Gregor József forrósította fel a szakadó esőben fázó néhány maroknyi nézőt: 30 méteres sprint után Ágh a tizenhatoson belül hátulról becsúszva tudta csak szerelni.
    * * *
    Nemcsak az idő volt enyhén szólva is leverő, hanem az úgynevezett játék is, amit huszonkét fiatalember ezen a délutánon produkált. Igaz ugyan, hogy nehéz volt. a labda, csúszott a pálya, de a nehézkes, lélektelen játék nem érte meg a belépődíjat.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1988-06-13