magyarfutball.hu

Építők SC - Szekszárdi Dózsa SE 2 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 08:39
    A „Császár” ráérzett a produkcióra?
    Építők SC-Szekszárd 2-0 (1-0)
    Népliget, 100 néző. V: Kiss G.
    Építők SC: Knotz - Kovács, Kürtösi, Gréger - Pauli, Székely (Zilahi az 50. percben), Gregor B., Gara (Tompos a 73. percben) - Veress, Gregor J., Claude. Edző: Palicskó Tibor.
    Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi, Hahn, Szabó, Lauer - Pilisi, Kniesz, Weitner (Takács a 70. percben), Varga - Süveges, Vető (Márkus az 52. percben). Edző: Teszler Vendel.
    Kedves vendéget, Albert Flóriánt köszöntötték a házigazdák a mérkőzésre „csordogáló” nézők között. Aztán amikor kezdéshez sorakozott fel a két együttes, Albert a didergős időben nem a lelátón, hanem kocsijába ült és elhajtott. Lehet, hogy a „Császár” ráérzett a kiesési rangadó várható produkciójára? Mindkét csapat lendületesen kezdett, előbb Süveges elől mentett kifutással Knotz, majd a másik oldalon Claude 17 méteres nagy erejű lövését ütötte Hujber a mezőnybe. A 8. percben Gregor J. kapott remek átadást, kapura húzott, laposan belőtt labdáját Nagyfalusi a kapu torkából mentette szögletre. A fővárosiak enyhe mezőnyfölénye közepette a 19. percben Lauer beadását Pilisi 12 méterről lőtte kapura, Knotz jó érzékkel hárított. A 23. percben Hahn rövidre sikerült hazaadását Gara elcsípte, Hujber csak merész lábravető- déssel tudott menteni. A 30. percben Pilisi kapott jó átadást, elfutott a jobb oldalon, laposan a berobbanó Süveges elé játszott, de őt lesen állította meg a bírói sípszó. A 38. percben Vető szabadrúgása akadt el a védőkben, két perc múlva az Építők SC vezetést szerzett. Egy középen vezetett, ártalmatlannak tűnő hazai akció során Gregor J. 22 méteres, jól eltalált lövése a bal felső sarokba vágódott. 1-0.
    Szünet után az 55. percben Claude nagyszerűen indította Gregor Józsefet (a Váci Izzó már kiszemelte, de csak 800 ezer forintott kínál érte, míg a klub egy millió 300 ezerért adja!) aki faképnél hagyta a védőket, már a 16-oson belül járt, amikor Hujber remek érzékkel mentett. Két perc múlva óriási zűrzavar a lilafehérek kapujánál, végül a gólba tartó labdát Hujber ollózva rúgta a mezőnybe. A 60. percben a színes bőrű, fölöttébb mozgékony Claude iramodott meg, a 16- os oldalvonalától lövésszerűen középre ívelt, a labda Hahn vállán irányt változtatott és kimozduló Hujber felett a bal sarokba hullott. Öngól! 2-0. A 64. percben Pilisi már a kapus mellett is elhúzta a labdát, de kisodródott, beadását könnyedén mentették a védők. A folytatásban amolyan minden mindegy alapon kitámadott a Dózsa, az ellenfél 16-osánál azonban elfogyott a tudomány. Az Építők „fagyasztotta” a labdát, de a 84. percben még szépíthetett volna a vendégcsapat. A felfutó Lauer Elhúzott két védő mellett, középre emelt, de Süveges Knotz kezébe fejelte a labdát.
    Az alacsony színvonalú kiesési rangadón a lelkesebb hazaiak rászolgáltak győzelmükre. Jók: Claude, Gréger, Kürtösi, Gregor J. illetve Hahn, Kniesz.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1988-05-24